Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 20
Lördag 21 maj
Grattis Konstantin, Conny
Nederbörd 0.2 mm
Vindstyrka 2 m/s
Väderprognos från Yr
Lördag
Söndag
Måndag
GNOSJÖREGIONEN 12°

Tillsammans skapar vi rörelse

Med glädje, engagemang och ärlighet skapas den bästa bilaffären – och med en stark värdegrund tar familjeföretaget Svenstigs Bil sikte mot framtiden.

 

– Våra kunder ska uppleva att Svenstigs kan förmedla den bästa bilaffären och den bästa serviceupplevelsen – och vår personal ska känna att vi är den bästa arbetsgivaren, säger vd Mim Andersson.

 

Värdegrund som vuxit ur starka rötter

 

I ledningsgruppen har man arbetat fram och lanserat den värdegrund och vision som ska markera vägen framåt för Svenstigs Bil de närmaste åren.

– Det är väldigt viktigt för oss alla att vi förstår våra rötter och vårt DNA och att vi kan sätta ord på vad värdegrunden innebär för att vi tillsammans ska hitta vägen framåt. Tillsammans skapar vi rörelse, säger Mim.

 

En stark värdegrund ger riktning och rörelse framåt, konstaterar vd Mim Andersson (tv) och ägare Anna Svenstig (th). ”Nu fortsätter vi att tillföra ny kompetens och utveckla vår verksamhet, bland annat med ett nytt däckhotell i Värnamo 2022.”

 

 

All time high under 2020

 

Rörelse handlar både om förflyttning framåt och om att växa som företag.

Trots utmaningar kan Svenstigs redan här och nu konstatera tillväxt. Ett stort däckhotell med möjlighet både till däckförvaring och rutbyten för alla märken har invigts i Gislaved, och bokslutet för 2020 var glädjande positivt.

– Vi jobbar med små marginaler, det kunde lika gärna ha gått åt andra hållet, men tack vare ett bra jobb i krishanteringsgruppen, att lastbilsverksamheten varit relativt opåverkad och att alla i bolaget har varit delaktiga och jobbat på rätt sätt under pandemin så har vi som företagsgrupp för första gången passerat 1 miljard. Det är jätteroligt att vi kunde göra all time high, under extraordinära tider konstaterar Mim.

 

På Audi Awards 2021 nominerades Svenstigs Bil i fyra av fem klasser – och tog genom ”kunskap, driv och ett stort hjärta” hem utmärkelsen Årets Försäljningsteam på Audi i Halmstad.

 

Hållbarhet, elektrifiering och digitalisering

 

Något som alltjämt ligger högt på agendan är hållbarhet, elektrifiering och digitalisering. Både personbilar, lastbilar och transportbilar blir allt mer uppkopplade. För första gången kommer Svenstigs under 2021 att göra en hållbarhetsrapport. Och elektrifieringen inom Volkswagen och omställningen till mer hållbara bränslen inom Scania går i allt snabbare takt.

Fram till 2028 planerar Volkswagen-koncernen att släppa mer än 70 nya modeller.

– Tänk elbil – tänk Svenstigs Bil.

Räckvidd, laddning och TCO-kalkyler, det är något som många funderar över och det är bara att ta kontakt med oss, säger Mim.

 

Årets hållbarhetsaffär 2020. Lars Hagman, Svenstigs Bil, tog hem den prestigefyllda utmärkelsen under Scania Sales Awards.

 

 

ŠKODA Enyaq iV – Skodas helt nya och första elbil.

 

 

 

 

FAKTA Svenstigs Bil

Svenstigs Bil är auktoriserade för Audi, Volkswagen, Skoda, VW Transportbilar och Scania, och är även servicepartner för SEAT. Vi finns i Värnamo, Gislaved, Smålandsstenar och Halmstad.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Svenstigs Bil

 KONTAKTUPPGIFTER

Svenstigs Bil AB

Telefon: 037020500
Mail: info@svenstigs.se

Besöksadress:
Stenfalksv. 6
33141
Värnamo

Postadress:
Box 2216
33102
Värnamo

Webbadress:
www.svenstigs.se