Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05
Söndag 5 februari
Grattis Agata, Agda
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN -2°

Stark trend gynnar Swede-Wheel – på två kontinenter

Hjulproducenten Swede-Wheel med huvudkontor, utveckling, konstruktion och produktion i småländska Hillerstorp växer på den europeiska marknaden.

 

– Vi har gjort all time high i år, som en positiv effekt av att vi har tillverkning i Sverige. Nu siktar vi på fortsatt tillväxt med nya marknadsandelar i Europa, säger John Löw, marknadschef.

 

”Ju mer vi gör själva eller lokalt, desto mindre påverkas vi av yttre omständigheter, och minimerar risken för våra kunder. Det tror vi ger ett stort värde framåt”, säger John.

 

Kommer närmare sina kunder

 

Den nya säljorganisationen och distributionscentret som etablerats i Hamburg är ett viktigt steg.

– 60 procent av allt vi producerar i Hillerstorp exporteras till Europa, där den tyska och Centraleuropeiska marknaden har enorm potential. Vårt nystartade GmbH ger möjlighet att komma ännu närmare kunderna, konstaterar John.
Swede-Wheels filosofi är att verka för ett kontinuerligt växande sortiment av hjul och länkhjul, tillverkade så nära kunden som möjligt. Som Skandinaviens ledande hjultillverkare med produktion i Hillerstorp har Swede-Wheel – även under pandemin – kunnat bistå med snabba leveranser till kunder på den europeiska marknaden.

 

I den toppmoderna och automatiserade fabriken i Hillerstorp produceras hjul för den europeiska marknaden.

 

Tillverkning på två kontinenter

 

Lokal tillverkning ger vinst både för kunder och miljö.

– Även vårt dotterbolag i Ningbo utvecklas till komplett producent med samma mål, att tillverka så nära vår marknad som möjligt. Vi har många kunder där vi har en relation i Sverige och sen producerar och levererar till deras kinesiska verksamheter, förklarar John.

– Vi har också stora globala kunder som köper av oss i Kina och som har börjat köpa samma produkt här i Sverige med positiva effekter som kortare ledtider, flexibilitet och minskad risk – med bibehållen kvalitet.

 

Made in Hillerstorp. Swede-Wheel strävar efter att äga hela utvecklings- och tillverkningsprocessen lokalt, i huset, för att möta kundernas behov.

 

Fortsatta satsningar i Hillerstorp

 

Nu fortsätter investeringarna i Hillerstorp för att ännu bättre möta kundbehoven.

En nyanställd produkt och utvecklingschef, Hans ”Hasse” Odin, leder arbetet i teamet som jobbar med produktutveckling, testning och kvalitet.

– Produkten är densamma, vi tillverkar och levererar hjul, men kraven på hjulets egenskaper och användningsområden är föränderligt. En leverantör måste vara flexibel och därför jobbar vi hårt på att äga så mycket av utvecklings- och tillverkningsprocessen som möjligt, in house, säger John.

 

Swede-Wheels utvecklingsteam med Hans Odin i spetsen utvecklar, konstruerar och testar det ständigt växande sortimentet av hjul och hjulsystem.

 

 

 

FAKTA
Swede-Wheel – Skandinaviens ledande hjulproducent med kunder över hela världen. Utveckling och tillverkning i Hillerstorp, Sverige samt i Ningbo, Kina.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Swede-WheelKONTAKTUPPGIFTER

Swede-Wheel AB

(Swede-Wheel AB)

Telefon: 0370373700
Mail: sales@swede-wheel.se

Besöksadress:
Nygårdsvägen 1
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Nygårdsv. 1
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.swede-wheel.se