GnosjoRegion.se

Nyheter

Fotografering

5 snabba tips om  Fotografering

  1. En bild säger mer än 1 000 ord brukar det ju heta. Och det är så sant. Satsa på bra bilder till hemsidan, trycksaken eller mässprodukterna.
  2. En dålig bild är dock som ingen bild. Snygga och professionella bilder ger ett gott intryck av ditt företag och dina produkter.
  3. Snygga bilder kan öka kundernas köplust för just den produkten.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Fotografering »
  5. Vill du hitta en ny leverantör Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Vad används fotografering till?

Fotografering har många användningsområden. Forskare har använt fotografering för att studera människors och djurs rörelser. Poliser och militärer samt olika säkerhetsbolag använder fotografering vid övervakning, identifiering och bevisföring.

Konstnärer har sett många möjligheter med fotografering, inte bara i rent dokumentativt syfte utan man har också sett många impressionistiska möjligheter. Gemene man fotograferar för att bevara minnen och föreviga och dokumentera viktiga ögonblick. Fotografering är också vanligt i kommersiella sammanhang såsom reklambilder och modebilder.

Fotografering

 

Historia

Fotograferingstekniken har sina anor långt tillbaka i tiden genom principen för camera obscura (mörkt rum), ritkameror och projicering av bilder. Det äldsta fotografiet som idag finns bevarat är taget 1826 av Joseph Nicéphore Niépce och krävde en exponeringstid på åtta timmar.

Under 1800-talet blev det också möjligt att göra flera kopior av samma plåt genom George Eastman och hans kameror från Kodak. Först på 1900-talet kom småbildskameran med 35 mm-film. Den analoga fototekniken har idag till stor del ersatts med den digitala tekniken.

"Ju fler pixlar, desto bättre bilder"

Vid digitalfotografering är det vanligt att man pratar om pixlar. En pixel är en bildpunkt, det vill säga en punkt i bilden. Digitala bilder är uppbyggda av massor av pixlar, varje pixel har en viss färg.

När man ska köpa en ny kamera jämförs ofta antalet pixlar i en kamera. Ju fler pixlar, desto bättre bilder stämmer dock inte alltid. Antalet pixlar som du behöver beror helt på vad du ska använda bilden till. Ska du bara använda dina bilder i vanligt fotoformat 10x15 cm räcker 3 megapixlar för ett bra resultat. Ska man beskära bilderna och skriva ut dem i stora format då är däremot mängden pixlar väldigt viktig.

När man ska välja kamera är det minst lika viktigt att titta på kamerans optik och bildsensor.

Fotografering i Gnosjöregionen

 

GnosjoRegion.se (Happy Småland AB), Fotografering
GnosjoRegion.se (Happy Småland AB)

Smålandsstenar

Vår uppgift är att dra in affärer till företagen i Gnosjöregionen. Det gör vi med hjälp av vår företagsportal GnosjoRegion.se samt genom en mängd andra marknadsföringskanaler.
Under åren har vi förmedlat 1000-tals affärer till våra medlemsföretag.
Läs mer »

Reportage
Mingelbilder från Elmia Sub 2016

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.GnosjoRegion.se »


 

0371 webb & reklam AB , Fotografering
0371 webb & reklam AB

Smålandsstenar

Vi hjälper dig med allt från trycksaker och pressreleaser till att uppdatera hemsidan och skriva ut stora affischer till mässan eller till ditt skyltfönster. Internetmarknadsföring är vi extra duktiga på och i många fall kan vi göra Google till din mest kostnadseffektiva säljare!

Bra reklam är en inkomst, inte en kostnad! Vi guidar dig i reklamvärldens djungel.
Läs mer »
 

www.0371.se »


Reklam

 

Sammanfattning av Fotografering

Snygga bilder är A och O i din marknadsföring. Bilderna är viktiga för din hemsida eller din nya broschyr. Men tänk på att satsa på snygga och professionella bilder. Att man äger en kamera behöver nödvändigtvis inte innebära att man behärskar tekniken. För att ta en bra bild behöver man givetvis känna till sin kameras tekniska egenskaper men också ha ett fotografiskt sinne och kunna bildkomposition.

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar om service till företag »

Läs gärna mer om närliggande ämnen Reklam | Tryckeri | Presentreklam | Mässprodukter | Fotografering | Internet | Reklamfilm | Flaggor

 

Visste du att...

Det äldsta fotografiet som idag finns bevarat är taget 1826 av Joseph Nicéphore Niépce.