Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 31
Onsdag 4 augusti
Grattis Arne, Arnold
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 1 m/s
Väderprognos från Yr
Onsdag
Torsdag
Fredag
GNOSJÖREGIONEN 22°

0

Mycket mer än färg och tapeter

Att Calles Färghall i Gislaved är en färgaffär med stort sortiment visste du säkert redan. Men den stora hemligheten finns i källaren.

När du stiger in i Calles Färghall på Ängsgatan i Gislaved ser du allt som en traditionell färgaffär erbjuder. Tapeter, målarfärg och penslar av alla de slag. Du som är intresserad av att måla på en mer konstnärlig nivå finner allt du behöver för att uttrycka dig i akvarell, oljefärg och akryl. Dessutom hittar du i Calles Färghall en avdelning med kosmetika där du kan fräscha till dig med en ny after shave eller parfym.
- Det är hård konkurrens i branschen och vi jobbar ständigt för att tillgodose kundens önskemål, säger Kenneth Skoogh, ägare och VD.

Färgkombinera på datorskärmen
Ett hjälpmedel som hör tiden till hittar vi mitt bland målarburkarna. Ett datorstyrt färgsättningsprogram från Alcro. Välj ett passande hus eller rum på skärmen och klicka sedan på de färger du vill ha. Du kan färgsätta väggar, tak, fasad, foder, dörrar mm. och få en ungefärlig bild av hur ditt hus eller rum kan se ut när det är färdigmålat.

Lång erfarenhet av färg
1965 startade Calle Skoogh sin färghandel i Skillingaryd. Calle flyttade och köpte 1976 Arvidssons färghandel på Ängsgatan 19 i Gislaved, och där ligger butiken än idag. På köpet fick han med Lisbeth Andersson som jobbat i Arvidssons färghandel sen –62, och har en mycket gedigen kunskap om färg med mera.
1995 övertog Calles son, Kenneth Skoogh, företaget.I Lisbeths hyllor hittar du alltid den senaste doften

70% av verksamheten
Men det vi nu pratat om är bara en liten del av verksamheten på Calles Färghall. 70% av verksamheten består i att serva regionens företag med vad de behöver. En av de anställda, Tomas Larsson, jobbar endast mot näringslivet och förser företag och kommuner med skyddsutrustning, förbruknings-, städ- och målerimaterial. Här är exempel på vad som kan ingå i de olika grupperna:
 

Skydda  Förbruka  Städa  Måla

handskar, skor, första-hjälpen, skyddsmattor & entrémattor

tvålautomater, handtorkpapper, toa-hushålls- & industritorkpapper, kaffe, kakor, säckar soppåsar, stearinljus städmaskiner, kemikalier, städvagnar, dammsugare, rengöringsmedel verktyg, industrifärg, industrigolvs-målning, penslar, roller, färgsprutor, högtryckstvättar, tapetbord, stegar
Du kan läsa mer i Calles nya 200 sidiga inköpsguide. Hämta den i butiken eller beställa den på www.callesfarg.se.I källaren finns industrifärg, städmaskiner, skyddsutrustning och förbrukningsmaterial. Här blandas industrifärg i önskad kulör.

Calles färghall jobbar alltså strategiskt för att serva företag och kommuner i regionen.
- Städsektorn utgör 40-50% av vår omsättning och vi har ett mycket stort sortiment av både förbrukningsprodukter och städmaskiner, säger Kenneth.
- Vi levererar även produkter till målerifirmor och fastighetsbolag. Vill du så lagerhåller vi dina produkter här så sparar du dina lagerkostnader. Och transporter med vår turbil inom kommunen med omnejd är en självklar service till våra kunder. Vi vill hålla en mycket hög servicegrad mot våra kunder, poängterar Kenneth.

Och kanske är det detta som gjort att omsättningen fördubblats sen 1995. Calles Färghall har även på senare tid börjat jobba med helhetslösningar och tar hand om allt från färgsättning till slutmålning.

- Det pratas även mycket om miljöpåverkan i vår bransch och vi försöker alltid att prioritera miljöanpassade produkter i vårt sortiment. Det tycker vi är viktigt, säger Kenneth.

GnosjoRegionen.se
- Vi ser GnosjoRegionen.se främst som en möjlighet att berätta för bygdens företag att vi har mer än färg och tapeter och att en stor del av vår verksamhet består i att täcka upp de behov som industrin och kommuner har. Många blir förvånade när de kommer ner i källaren och ser alla produkter som finns där, avslutar Kenneth Skoogh.

/Michael Åstmar

 KONTAKTUPPGIFTER

Colorama Calles Färghall i Gislaved

(Colorama Calles Färghall i Gislaved)

Telefon: 037110069
Mail: info@callesfarg.se

Besöksadress:
Järnvägsgatan 14
33230
Gislaved

Postadress:
Järnvägsg. 14
33230
Gislaved

Webbadress:
www.callesfarg.se