Vecka 29
Lördag 20 juli
Grattis Margareta, Greta
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 2 m/s
Väderprognos från Yr
Lördag
Söndag
Måndag
GNOSJÖREGIONEN 20°

De hjälper hemlösa och utsatta

Att sprida omtanke och julglädje är viktigt för Frejs Revisorer. Nu hoppas de att fler företag ska följa i deras fotspår.

 

– Vi vill visa både i ord och i handling vad vi står för. Att hjälpa en annan människa behöver inte vara så komplicerat, säger Karin Lind, HR-chef Frejs Revisorer.

 

Att köpa lite extra när man ändå är på affären är ett enkelt sätt att bidra, menar de anställda på Frejs Smålandsstenar.

 

Viktigt att få engagera sig


När GnosjoRegion.se kommer på besök på kontoret i Smålandsstenar har personalen precis samlat ihop torrvaror som ska delas ut via Hela Människan i Gislaved. De anställda har fått bidra privat med så mycket man själv önskar, och nådde gruppen tillsammans ett uppsatt mål innebar det att Frejs dubblade sin insats.

 

Frejs ger verktyg till personalen samt en pengagåva till Hela Människan Gislaved vilket möjliggör inköp av en ny dator.
– Det ger ett så stort värde som anställd att man faktiskt får vara med och engagera sig. En av hörnstenarna i vår verksamhet är engagemang om kunden men också engagemanget internt. Vi bryr oss om varandra. Och vi kände att vi ville göra något för behövande människor i vår närhet, säger Karin.

 

Per-Anders Pettersson, platschef Frejs Smålandsstenar, bär ut matkassar för leverans till Hela Människan Gislaved.

 

”Vi ville göra något mer”


Frejs har tidigare liksom många andra företag, skänkt en summa pengar till välgörande ändamål runt jul. Men för två år sedan inledde Göteborgskontoret ett samarbete med Göteborgs Räddningsmission. Man anordnade bland annat en auktion med produkter och tjänster från Frejs kunder, vilket inbringade 40 000 kr till Räddningsmissionens arbete bland hemlösa.

 

De 50 anställda på Göteborgskontoret har också fått möjlighet att på arbetstid engagera sig som volontärer i Räddningsmissionens frukostcafé för hemlösa.
– Det är så enkelt att bara ge pengar. Jag menar inte att det inte skulle vara betydelsefullt, men vi ville göra något mer, säger Karin Lind.


Att få hjälp med ett matpaket till jul förändrar inte livet långsiktigt.
– Men det gör skillnad här och nu. Och tänk om fler företag kunde gå in och göra samma sak, då pratar vi verkligen om en förändring! säger Karin.

 

På väg till Hela Människan Gislaved. HR-chef Karin Lind packar bilen med matvaror och juleljus som skänkts av personalen hos Frejs Smålandsstenar.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Frejs Revisorer AB

(Frejs Revisorer AB )

Telefon: 0371-33550
Mail: info@frejs.se

Postadress:
Box 53100
40014
Göteborg

Webbadress:
www.frejs.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår