Vecka 09
Söndag 3 mars
Grattis Gunborg, Gunvor
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Söndag
Måndag
Tisdag
GNOSJÖREGIONEN 4°

One-stop-shop för industrins it-behov

De är en proaktiv IT-partner och rådgivare. INVID erbjuder lösningar för allt ifrån affärssystem och molntjänster till produktionsuppföljning.

 

När ett av Jönköpings läns större IT-bolag, som omsätter ca 225 MSEK och som består av ca 115 medarbetare fördelade på sju olika orter, nyligen har etablerat sig med kontor även i Anderstorp var det som att komma hem för INVIDs vd och grundare André Prien.

– Jag har ju mina rötter i Gnosjöbygden och här trivs jag som fisken i vattnet, säger André.

 

 

INVID är småländska för intill. Att vara nära kunden och verka på den lokala marknaden. Från huvudkontoret Jönköping (den vita byggnaden) har man expanderat med kontor i Anderstorp (den gula byggnaden).

 

Egen bakgrund inom industrin

 

André har som bygdens son dessutom egen bakgrund inom industrin där han arbetade som verktygsmakare under några år.

– Så jag förstår industrins behov och vet vad man många gånger eftersöker, säger André.

Ett sådant område gäller effektiv produktion, att hitta lösningar som hjälper till att identifiera orsaker till störningar i produktionen och visualisera nyttjandegraden av maskiner. Helt enkelt att hitta vägar att minimera slöseri, korta ledtiderna och få ut maximal effekt i produktionen utan att nödvändigtvis behöva investera i ny utrustning.

 

Med rötter i Gnosjöbygden och med en bakgrund som verktygsmakare vill André Prien hjälpa industrin till maximal produktionseffektivitet.

 

IT-lösningar för maximal produktionseffektivitet


– I takt med att allt mer produktion tas hem från Asien blir det än viktigare med maximal produktionseffektivitet, och vi märker att detta många gånger är eftersatt, säger André.

Många väljer att investera i dyr produktions­utrustning men man är inte lika benägen att analysera effektiviteten i produktionen.

– Vi har gjort en del analyser på bolag och fått skrämmande svar i organisationer där man gjort mång­miljoninvesteringar i maskiner – som ändå bara går på 60 procent.

 

Stabilitet och god lönsamhet är viktigt när du väljer IT-partner. ”Vi är lokalt ägda, lokalt förankrade och tänker långsiktigt”, säger André Prien.

 

 

Smart Industri med produktionsuppföljning


Utöver erbjudanden inom affärssystem och beslutsstöd, datacenter, drift och moln, paketerade applikationer och produktförsörjning har INVID paketerat en lösning inom just Smart Industri där man erbjuder ett produktions­uppföljningssystem som tar fram olika KPI-tal som OEE/Tak-värde, kassationstal, måluppfyllelse och cykeltider.

– Via smarta integrationer mot affärssystem kan du skapa en god ekonomistyrning där du kan mäta din verksamhet utifrån alla viktiga nyckeltal, säger André Prien.

 

 

 

FAKTA INVID

INVID är en proaktiv IT-partner som förenklar och förbättrar. Med oss får du en bekvämare vardag och lösningar som stödjer och utvecklar din affär.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: INVID

 KONTAKTUPPGIFTER

INVID Anderstorp & Värnamo

(INVID Anderstorp & Värnamo)

Telefon: 036308888
Mail: jonkoping@invid.se

Besöksadress:
Brostigen 4
33433
Anderstorp

Postadress:
BOX 3129
55003
Jönköping

Webbadress:
invid.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår