Vecka 30
Måndag 22 juli
Grattis Magdalena, Madeleine
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Måndag
Tisdag
Onsdag
GNOSJÖREGIONEN 18°

Läge att rekrytera – här finns kompetens

Med 20 års erfarenhet i bagaget ser K-Bemanning en tydlig trend. Kompetensnivån hos sökanden i deras nätverk är ovanligt hög inom just teknikområdet.

 

 

– Vi ser många erfarna industriarbetare som blivit tillgängliga för arbetsmarknaden på grund av konjunkturläget. Här finns teknisk kompetens, och mitt råd är att passa på att rekrytera nu, även om du inte har behovet, för så här kommer det inte att se ut om ett år.
Det säger Mattias Sundler, kund- och personalansvarig hos K-Bemanning med kontor i Gislaved, Värnamo och Jönköping.

 

Med kontor i Gislaved, Värnamo och Jönköping har K-Bemanning en stark lokal förankring för att bistå industrin med kompetensförsörjning.

 

 

Starka inom kompetensförsörjning

 


Även om namnet i sig avslöjar att K-Bemanning är specialiserade på att lösa företagens bemanningsbehov genom att hyra ut och rekrytera erfaren och kompetent personal, så har just rekryteringssidan vuxit.
– Förr ringde man och sa att ”vi har tre som är sjuka idag, har ni någon ni kan skicka” eller ”vi har gjort en felkörning och behöver extra personal”. Idag ser vi mer av att man använder oss när det gäller kompetensförsörjning och hyrrekrytering, säger Mattias Sjöström.
Jenny Johansson fortsätter:
– Industrin är mer kunskapstät idag och här ser våra kunder att vi sitter på väldigt bra kompetens. Efter pandemin ser vi att behoven har ökat ett snäpp till när det gäller kraven på högre kompetens.

 

 

”Nu vänder det uppåt”

 


Det har gått 20 år sedan starten av K-Bemanning. Anders Åhsberg har längst historia i företaget och har sett bemanningsbranschen förändras.
– Det är en tryggare och bättre arbetsplats idag för de anställda, samtidigt som de enkla jobben försvunnit mer och mer och ökad automatisering kräver en annan kompetens inom industrin, säger Anders.
Och även om konjunkturen varit tuff det senaste året ser K-Bemanning ett tydligt skifte.
– Det börjar vända nu. Bara de senaste veckorna ser vi att företagen börjar våga tro igen, säger Anders.

 

Taggade för 20-årsjubileum. ”Det kommer att märkas att vi fyller jämnt”, säger (fr v) Mattias Sjöström, Mattias Sundler, Jenny Johansson och Anders Åhsberg. 

 

 

Fakta:
K-Bemanning startades 2004 och har kontor i Värnamo, Gislaved och Jönköping. Vår affärsidé är att lokalt lösa företags bemanningsbehov.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

K-Bemanning

(K-Bemanning)

Telefon: 070 822 75 01
Mail: info@k-bemanning.se

Besöksadress:
Anderstorpsv. 24 weland industricentrum
33236
Gislaved

Postadress:
Anderstorpsv. 24
33236
Gislaved

Webbadress:
www.k-bemanning.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår