Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33
Tisdag 16 augusti
Grattis Brynolf
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 3 m/s
Väderprognos från Yr
Tisdag
Onsdag
Torsdag
GNOSJÖREGIONEN 24°

Elinstallatör med framtidsfokus

Davids Elteknik arbetar med allt inom modern teknik; smarta hem, energieffektivisering och solceller. Och bilparken blir allt mer elektrifierad.

 

Ända sedan starten för tolv år sedan har Davids Elteknik i Gnosjö legat långt framme i teknisk kompetens och branschkunskap. Man installerar, programmerar, projekterar och reparerar allt inom el, KNX, larm, passage och nätverksanläggningar. Smarta hem, energieffektivisering och solceller är vardag för Davids Elteknik.

– Vi är ett rent serviceföretag som erbjuder elinstallationer både för industri och privatpersoner, säger Magnus Lindell.

 

Davids Elteknik är ett växande företag som sedan starten har haft siktet inställt mot framtidens lösningar inom el.

 

Fullservicepartner i modern elteknik

 

När det gäller nybyggnation av både villor och industrifastigheter brukar Davids Elteknik följa med hela vägen från kalkyl och projektering till genomförande.

– Man kan nog säga att vi är en väldigt personlig samarbetspartner med ett högt lokalt engagemang. Vi engagerar oss i stort och smått hos våra kunder. Är det något som ligger utanför vår förmåga så tar vi hjälp av kollegor eller bollar vidare, men vi säger aldrig nej, vi hittar lösningar, förklarar Mattias Färnemyhr.

 

Nyinflyttade på Strömgatan i Gnosjö

 

I oktober flyttade Davids Elteknik in i nya lokaler på Strömgatan 8 i Gnosjö. Härifrån utgår ett taggat gäng bestående av fem elektriker, en administratör samt Mattias som serviceledare och Magnus som kalkyl- och projektansvarig. Sedan 1 september är det också Mattias och Magnus som tillsammans äger och driver Davids Elteknik. Grundaren, David Jonsson, köptes då ut för att kunna lägga fullt fokus på sitt arbete med support och underhåll av laddstationer för elfordon i EV Charge Partner. För utbyggnaden av laddinfrastruktur växer snabbt – liksom intresset att gå över till eldrivna fordon.

 

 

 

Nyinflyttade på Strömgatan. Magnus Lindell (tv) och Mattias Färnemyhr (th) äger och driver Davids Elteknik.

 

 

Nästa servicebil blir en elbil

 

Magnus och Mattias har själva haft plug-in-hybrid som tjänstebil i flera år.

– Och vi är väldigt nöjda. När vi tittar på att byta två servicebilar framöver så kommer minst en av dem att vara en elbil, säger Magnus.

Men det krävs lite eftertanke och pusslande för att ekvationen ska gå ihop med de parametrar som behövs för en fungerande lösning. Räckvidden behöver ligga på minst 15 mil, helst 25, för att vara tillräcklig. Servicebilarna måste också kunna dra släp, ha en bra driftskostnad och schysst batterigaranti, menar Magnus.

 

De har redan kört plug-in-hybrider i flera år – och nästa servicebil blir en elbil.

 

 

”Att skapa egen el och ladda bilen är vår filosofi”

 

Varför är det ändå viktigt för er att välja elektrifierade fordonslösningar?

– Vi monterar allt fler laddare hemma hos våra kunder och vi sätter mycket solceller. Att skapa egen el som du kan ladda bilen med är vår filosofi. Och då måste vi själva såklart vara positiva till omställningen och visa att det går, säger Magnus.

Att intresset för solceller ökar visar också att detta är rätt väg att gå, menar Magnus.

– Vi har precis avslutat en installation av 761 paneler på en industrifastighet här i Gnosjö och nyligen satte vi också solceller på ett hyreshus i Hestra. Det finns en stor marknad, efterfrågan stiger mer och mer, så det här är verkligen framtiden, säger Magnus.

 

Att hjälpa kunder igång med att producera egen el som man sedan kan ladda sin bil med, ja, det är den filosofi som man jobbar efter hos Davids Elteknik.

 

 

 

FAKTA Davids Elteknik AB

Heltäckande installatör och servicepartner inom underhåll av elektriska anläggningar och maskiner. Lösningar inom el, nätverk, larm, data och KNX.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Patrik Leonardsson

 KONTAKTUPPGIFTER

Davids Elteknik AB

Telefon: 0370-32 51 90
Mail: info@davidsel.se

Besöksadress:
STRÖMGATAN 8
33530
Gnosjö

Postadress:
STRÖMGATAN 8
33530
Gnosjö

Webbadress:
www.davidsel.se