Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Reportage

Det är verkligen full fart hos företagen i Gnosjöregionen. Här kan du läsa mängder av intressanta företagsreportage och vi önskar dig en trevlig läsning.

 

Specialproduktion lockar till hemflytt

Specialplast Wensbo investerar tillsammans med kund i produktspecifika maskiner och underlättar hemtagning av affärer till Europa.

Elsmarta investeringar hos formsprutarna

Med nya maskiner, nya robotar, ny ledbelysning och uppdaterad ventilation har Orion sänkt sin energiförbrukning med cirka 30 procent.

Legoleverantören som aldrig sitter still

Hos WOG Metall i Skillingaryd jobbar man hela vägen från fullformatsplåt och rör till komplett produkt – via den egna pulverlackeringen.

Framtidstron spirar hos formsprutarna

Tillbygget är redan trångt. Inca Plast i Hillerstorp växer kraftigt med nya projekt och maskininvesteringar. Snart också med helt ny teknik i huset.

Med Edge-noder och 5G in i framtiden

Dataskåp och modulsystem är deras vardag – men Enoc System i Älgarem är också med och utformar förutsättningarna för morgondagens datacenter.

Fördubblad lokal ger plats för tillväxt

Efterfrågan på bearbetade detaljer fortsätter att öka. Steelparts i Vaggeryd växer med nya lokaler och kunder som söker kostnadseffektiva lösningar.

Energiövervakning en vinst för industrin

Sedan Laserkraft började mäta energiförbrukningen på sina maskiner med hjälp av DAZOQ har man identifierat stora möjligheter till kostnadsbesparingar.

Här tillverkas svenska kvalitetsmöbler

Förra året sprängde de 100-miljoner och uppgången fortsätter för Steelnova. Nu bygger man ut rejält för att matcha ökad efterfrågan på möbeldetaljer.

Goda nyheter i energikristider

HangOn Green Effect ger den energikrävande lackeringsindustrin goda möjligheter att minska kostnader, öka vinsten och samtidigt bli mer miljösmarta.

Ny teknik i huset och nya patent på gång

Efter förvärvet tidigare i år har Gela Plast utökat kunderbjudandet med extrudering. Många nya projekt ligger i startgroparna – även egna produkter.

Namnbyte och ny verksamhet i Bredaryd

Från materialhantering till legobearbetning. Vi säger hej då till Runa Metall och välkommen till Laserteknik – specialiserade på snabba plåtdetaljer.

Starkt Gnosjö ska bli ännu starkare

Gnosjöandan står stadigt i Gnosjö. Här växer både företagen och orten – samtidigt som kommunen är mitt inne i en storsatsning på näringslivet.

En komplett leverantör av fästelement

Med 180 000 artiklar i sortimentet, teknisk support och moderna logistikstöd är Mattssons en komplett supply chain partner av fästelement.

Grön produktion – en vinst för miljön

Quick-Set i Bredaryd förvandlar industrispill och återvunna förpackningar till nya lamellpluggar, skyddscaps och fönsterklossar i cirkulär produktion.

Smarta investeringar gav lägre elkostnader

Dagens elpris ställer till det rejält för många företag. Men smarta investeringar kan ge lägre elförbrukning – vilket märks tydligt i Gnosjöregionen.

De har satsat 40 miljoner i ny teknik

Vill du se det senaste inom plåtbearbetning, från stans och laser till kantpress, svets och montering? Då ska du besöka Gårö Plåtprodukter i Gnosjö.

Livlinan för kvalitetsmedvetna kunder

Med teknisk expertis och småländsk hjälpsamhet visar Hallborn vad skärande bearbetning innebär – från den enklaste till den mest komplexa detalj.

Här skapas morgondagens produkter

Thules globala R&D Center i Hillerstorp växer. Senaste 80-miljonersbygget rymmer såväl sömnadsverkstad och elektronikutveckling som en unik krockbana.

Thor Ahlgren kliver ut i rampljuset

Sedan 1918 har företaget i Skillingaryd servat fordons­industrin med pressade och stansade plåtdetaljer – nu med CO2-avtryck redovisat på artikelnivå.

Skärande bearbetning av högsta kvalitet

Kvalitet och leveranssäkerhet. Två ord som genomsyrar skärande bearbetning i Gnosjöregionen – allt tack vare lång erfarenhet och hög kompetens.