Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 15 Tisdag 13 april Grattis Artur, Douglas
Valuta
EUR 10.18 -0.03 -0.032
GBP 11.72 -0.06 -0.06
USD 8.53 -0.05 -0.047
BÖRSEN 16:04
0.57%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Reportage

Det är verkligen full fart hos företagen i Gnosjöregionen. Här kan du läsa mängder av intressanta företagsreportage och vi önskar dig en trevlig läsning.

 

Växtkraft och framtidstro i Hillerstorp

Hur mycket kan man växa? Förmodligen finns ingen gräns för Thule Group. Nyinflyttade i senaste 100-miljonersbygget laddar man redan för nästa spadtag.

Med excellens och utveckling i fokus

De producerar i 100% återvunnen plast

Projektet är helt unikt. Dammsugaren består av 100 procent återvunnen plast och återanvända komponenter – och det här är bara början hos PE Plast.

Närproducerad pall firar 30-årsjubileum

Stabilt, pålitligt och närproducerat. Ji-Ma har tillverkat kundanpassat träemballage i 30 år. Nu växer fabriken i Smålandsstenar vidare för framtiden

EBOSS gasar sig ur coronakrisen

Med investeringen i en 800-tons excenterpress är man rätt rustade för framtiden. Familjeföretaget EBOSS levererar från prototyp till serieproduktion.

Omstart för teknikkonsulterna i TDI

Nygamla TDI vill vara en teknisk resurs inom industrin – från produktutveckling, konstruktion och simulering till mätning, service och eftermarknad.

Rörlaserskärning med extra allt

Flexibilitet, snabbhet och investeringar i den senaste tekniken har gett resultat. Stålprodukter i Gnosjö fortsätter att växa med helhetslösningar.

Om Asien sviker kan Hillerstorp leverera

Trots pandemin har MS Industriservice gått framåt. Med ny utrustning i huset och ännu en ny maskin på väg in ökar man sin produktionskapacitet rejält.

Återvinn och förädla plasten själv

I tuff konkurrens skiljs agnarna från vetet. Morgondagens plastindustri återvinner och förädlar själv – och K.D. Feddersen Norden har maskinlösningen.

Ökad efterfrågan på hållbar ytbehandling

Som en av få svenska ytbehandlare med helt slutet system ser Cromtjänst hur allt fler kunder förstår vikten av att handla lokalt och miljövänligt.

Nyinflyttade med kraft för framtiden

Det är nytt, modernt och högautomatiserat. Liljas Plast har flyttat in i den nya produktionsanläggningen på Kävsjövägen i Hillerstorp.

Tillsammans skapar vi konkurrenskraft

För MFAB ser framtiden ljus ut. Med nygamla ägare vid rodret fortsätter experterna inom mekanisk konstruktion att leverera lösningar till industrin.

Energibesparing ger hållbara resultat

Hållbarhet är ett solklart val för GLS – och även för deras kunder. Allt fler jobb plockas hem från Asien och produktionen går för högtryck.

Investeringar ger språngbräda framåt

Här går det spikrakt uppåt. Med ett tillbygge som mer än fördubblat lokalytan och med rekordmånga projekt på gång ser Inca Plast ljust på framtiden.

Ett värdeerbjudande med extra allt

Qtech Group har tagit Made in Gnosjöregionen till en helt ny nivå – från mekaniska komponenter till kompletta systemlösningar.

Big bubbles, no troubles!

Ingen order är för liten – och ingen utmaning för stor. Hos Rigef Plastemballage löser man industrins behov av allt ifrån folie till pallhuvar.

Här finns recepten på hållbar plast

De är Gnosjöregionens experter på återvunna plastmaterial. Och med det nya labbet kan Reelab hjälpa ännu fler att producera i 100 procent återvunnet.

Så bygger man en hållbar cirkel

DS Smith vill hjälpa sina kunder att se emballage med helt nya ögon. För det är viktigare än någonsin att ställa om till 100 procent cirkulärt.

Effektivisering ger ökad output

Hos Holmgrens Plast händer det både på fabriksgolvet och i faktiska produkter som tillverkas. Innovationer blir verklighet hos plastproffsen i Gnosjö.

Från Bredaryd ut till hela världen

Den enkla lösningen är ofta den mest geniala. Quick-Sets patenterade och automatiska ändförslutning av rör har satt Bredaryd på världskartan.