Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39 Tisdag 27 september Grattis Dagmar, Rigmor
Valuta
EUR 10.89 -0.03 -0.029
GBP 12.17 0.03 0.032
USD 11.29 -0.07 -0.065
BÖRSEN 17:30
-0.36%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Reportage

Det är verkligen full fart hos företagen i Gnosjöregionen. Här kan du läsa mängder av intressanta företagsreportage och vi önskar dig en trevlig läsning.

 

Vi vet att vår tråd kan göra underverk

Rätt tråd till rätt ändamål – med gedigen materialkunskap lotsar Hörle Wire kunden till träffsäkra lösningar från ett brett och flexibelt sortiment.

Produktionslyft och arbetsglädje

Med systemlösningar inom rör och plåt vill Luni vara ledande partner till krävande produktägare. Dessutom vill man vara regionens bästa arbetsplats.

Hållbara möbler i schyssta material

FSC-certifiering pågår, en formalitet som vidimerar det som alltid är standard hos WOG Trä i Vaggeryd: produktion med hänsyn till människor och miljö.

Hållbar framtidssäkrad plåtbearbetning

Hos M Johansson i Gnosjö trimmar man arbetssätt och produktionsflöden och satsar på energisnåla maskiner. En vinst både för kunden och miljön.

Skanna, verifiera – och spara pengar

3D-skanning, mätning, reverse engineering och simulering – TDI i Värnamo hjälper industrin att bli mer kostnadseffektiv och säkra sina projekt.

Återanvänd lagerinredning minskar svinn

Totallager i Värnamo hjälper företag att bli av med begagnad lagerinredning och skapar nya miljösmarta kundlösningar med både begagnat och nytt.

Hestra når ständigt nya höjder

Skidåkning och handskar har satt Hestra på kartan. Men orten­ ­bjuder även på ett rikt näringsliv med företag inom flera branscher.

Storsäljaren Toolflex – Made in Forsheda

De är legoleverantörer inom avancerad trådbockning men de är också produktägare. Med Toolflex når Delex ut till 40 länder runt om i världen.

Besöksnäringen ser ljust på framtiden

Sedan i våras kan besöksnäringen äntligen planera för en någorlunda normal framtid utan restriktioner.

Plåtfabriken med maximal processkontroll

Deras produkter syns i butiker, flygplatser och på däckhotell. Steelo vet hur man förvandlar plåt till smarta lösningar inom förvaring och exponering.

Lägre klimatavtryck för en grön framtid

Ett hållbart produktsortiment i ett cirkulärt system – tillsammans utvecklar PPS och Axjo marknadens mest moderna materialhanteringsprodukter.

Vi-känsla skapar lönsamhetsrekord

När branschen backade tog EWES stora kliv framåt i både omsättning och resultat. Hur blir man en branschvinnare? Hos EWES handlar svaret om teamwork.

Välfyllda orderböcker för hantverkarna

Fullt upp nu och fullt upp sen. Det finns gott om jobb för våra lokala hantverkare, samtidigt som materialförsörjning & kompetensbrist vållar viss oro

Flexibel automation är Salvagninis DNA

Från tillverkning i stora serier till produktion-on-demand. Från lagerhållning till just-in-time. Flexibla system för plåtbearbetning gör det möjligt.

Trådexperterna som tänker grönt

Smarta energilösningar, intelligenta styrsystem och maskininvesteringar – för R-kås i Gnosjö är hållbar tillverkning av tråddetaljer en självklarhet.

Här skapas morgon­dagens maskinlinjer

Med innovativa lösningar inom specialmaskiner och automationslösningar vill Axelent Engineering lyfta svensk industri till ännu högre höjder.

Energisnåla formsprutor en het affär

Den svenska lanseringen av japanska JSW har gått över förväntan. Nu toppar Green & Co kunderbjudandet med en kompletterande robotlösning från STAR.

Snart kan vi CO2-märka våra detaljer

I samarbete med ALMI och RISE tar AD-Plast i Anderstorp fram en CO2-kalkylator som kan hjälpa hela formsprutningsbranschen till klara utsläppsbesked.

Företagsamhet är vårt DNA

Spännande nyetableringar och starka satsningar inom teknologi och kompetensförsörjning – Enter Gislaved boostar näringsliv, handel och besöksnäring.

Från skärmtak till trixiga balkar

Laserskärning, bockning och svetsning är huvudprocesserna – och inom byggsmide ser Finnvedens Smide i Värnamo en starkt växande potential.