Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 43
Tisdag 20 oktober
Grattis Sibylla
Valuta
EUR 10.35 -0.02
GBP 11.33 -0.1
USD 8.75 -0.05
BÖRSEN 18:41
-0.29%

Reportage

Det är verkligen full fart hos företagen i Gnosjöregionen. Här kan du läsa mängder av intressanta företagsreportage och vi önskar dig en trevlig läsning.

 

Här är det tusendelar som räknas

Effektivare, säkrare och med ännu större precision – Lannaföretaget BHV Verktyg har investerat i anpassade lokaler och smarta automationslösningar.

Detaljerna som får bygget att hänga ihop

Bufab expanderar leveranserna av C-parts till möbel- och byggindustri. Med förvärvet av danska HT Bendix är sortimentet större än någonsin.

Anderssons Mekaniska växer med förvärv

De fördubblar sin kapacitet inom rörbockning och gör skåningar till smålänningar när Stålmannen AB i Svedala flyttar till Skillingaryd under hösten.

Kom och väx tillsammans med oss!

Lokalerna utökas, företaget växer – och de anställda blir fler och fler. Hos EAB i Smålandsstenar söker man ny personal i alla åldrar.

Från idé till packat och klart

Framtidstron spirar hos Gnosjö Plåtindustri. Med nyanställningar och nya maskiner laddar man för uppgång på marknaden för helhetslösningar i plåt.

Handla dina standardkomponenter lokalt

Utbudet överraskar och närheten är en klockren bonus. LB-Plast i Hillerstorp är en växande leverantör som har något nästan alla behöver.

De ger verktygen kraft och rörelse

Att skapa bra automationslösningar är ungefär som att köra speedway. Det menar Anders Henriksson, vd Bors Automation.

Futuresmart med Twin och snabbladdning

Dags att ladda batterierna? Som marknadsledare inom fordonsladdning fortsätter GARO att presentera hållbara nyheter med försprång till framtiden.

Detaljer som tål tuffa tag

Ibland är det bara rostfritt och nickellegeringar som håller måttet. Belas i Bredaryd bearbetar detaljer till några av världens mest krävande miljöer.

Det ska vara kul att samarbeta med oss!

Ett personligt engagemang löper som en röd tråd genom företaget. Hos Gårö vet man att kontinuitet och förtroende är ryggraden i en bra affär.

Smart produktion lockar nya kunder

Framtidstron spirar i Vaggeryd. Under ett utmanande 2020 har Steelnova vunnit flera nya affärer och passar samtidigt på att investera i ny rörlaser.

Omsättningsrekord trots konjunkturen

Det handlar om komplexa, sammansatta och innovativa produkter med plast som röd tråd. Hos Holmgrens Plast fortsätter projekten att rulla in.

Verktyg i toppform med lasersvetsning

Svensk industri taktar upp igen – och Ltech står redo att ta hand om både verktyg och utvecklingsprojekt med lasersvetsningens breda möjligheter.

Här är det felfri körning som gäller

Inom motorsport såväl som skärande bearbetning räknas tusendelarna. Och Lecsa Mekan vet hur rätt precision uppnås – både i maskin och på grusväg.

Förpackningslösningar i takt med tiden

Nya tider kräver nya grepp. När efterfrågan på marknaden ändras är DS Smith snabba i omställningen. Här skapas smarta lösningar i coronatider.

Akutsjukvård för varje maskin

Snabba reservdelar när nöden är som störst – Axelent Engineering tillverkar inte bara specialmaskiner. Man växer också inom service och underhåll.

Vilket lyft för Luni Metall!

I tuffa tider skapas nya affärsmöjligheter. Luni Metall fortsätter att växa med kunder inom nischade segment och investerar i tredubblad kapacitet.

Det gäller att se möjligheterna!

Från coronakrisens dalar till höga höjder – det vände snabbt uppåt för Thulins när efterfrågan på friluftsprodukter och städartiklar ökade.

Säkra leveranser ger trygga kunder

Med ett globalt nätverk av leverantörer har Steelparts i Vaggeryd fortsatt att leverera rätt detalj i rätt tid.

Skruvad idé - med fjädern i centrum

Innovationen är lika enkel som genial. Den ljudabsorberande skruven från Akoustos lanseras nu på marknaden i ett samarbete med EWES i Bredaryd.