Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Torsdag 18 augusti Grattis Ellen, Lena
Valuta
EUR 10.59 0.02 0.02
GBP 12.53 0.01 0.005
USD 10.5 0.11 0.109
BÖRSEN 17:30
1.17%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Reportage

Det är verkligen full fart hos företagen i Gnosjöregionen. Här kan du läsa mängder av intressanta företagsreportage och vi önskar dig en trevlig läsning.

 

Lägre klimatavtryck för en grön framtid

Ett hållbart produktsortiment i ett cirkulärt system – tillsammans utvecklar PPS och Axjo marknadens mest moderna materialhanteringsprodukter.

Vi-känsla skapar lönsamhetsrekord

När branschen backade tog EWES stora kliv framåt i både omsättning och resultat. Hur blir man en branschvinnare? Hos EWES handlar svaret om teamwork.

Flexibel automation är Salvagninis DNA

Från tillverkning i stora serier till produktion-on-demand. Från lagerhållning till just-in-time. Flexibla system för plåtbearbetning gör det möjligt.

Trådexperterna som tänker grönt

Smarta energilösningar, intelligenta styrsystem och maskininvesteringar – för R-kås i Gnosjö är hållbar tillverkning av tråddetaljer en självklarhet.

Här skapas morgon­dagens maskinlinjer

Med innovativa lösningar inom specialmaskiner och automationslösningar vill Axelent Engineering lyfta svensk industri till ännu högre höjder.

Energisnåla formsprutor en het affär

Den svenska lanseringen av japanska JSW har gått över förväntan. Nu toppar Green & Co kunderbjudandet med en kompletterande robotlösning från STAR.

Snart kan vi CO2-märka våra detaljer

I samarbete med ALMI och RISE tar AD-Plast i Anderstorp fram en CO2-kalkylator som kan hjälpa hela formsprutningsbranschen till klara utsläppsbesked.

Företagsamhet är vårt DNA

Spännande nyetableringar och starka satsningar inom teknologi och kompetensförsörjning – Enter Gislaved boostar näringsliv, handel och besöksnäring.

Från skärmtak till trixiga balkar

Laserskärning, bockning och svetsning är huvudprocesserna – och inom byggsmide ser Finnvedens Smide i Värnamo en starkt växande potential.

Osäker försörjningskedja kan ge Gnosjöregionen konkurrensfördelar

Vikten av att kunna leverera i tid har blivit allt viktigare – vilket kan vara en konkurrensfördel för industrin i Gnosjöregionen.

Smarta bockningsnyheter från Din Maskin

Nu är den nya, uppgraderade versionen av bockcellen HBS här – med mer plats för färdiga ämnen, fler gripdonsplatser och plats för 2-meters kantpress.

Hela Värnamo spelar i högsta ligan

I Värnamo andas det fotboll för tillfället. Den allsvenska debuten för IFK Värnamo är avklarad och hela orten är fylld av förväntningar.

Avancerad skärning i alla material

Det lilla familjeföretaget AddCut i Smålandsstenar satsar stort. Med den nya, specialtillverkade vattenskärmaskinen vill man utmana hela branschen.

Nu lyfter vi Gnosjöregionens industri!

Nätverksbyggarna Qtech i Anderstorp ser en klar uppgång i affärer som plockas hem från Asien. Nu mobiliserar de regionen för att möta efterfrågan.

Vi säkerställer våra kunders lackering

Produktionen av legolackering i Gnosjöregionen är säkrad – förvärven av Pulverlacken och Assars ökar kapaciteten i Hillerstorp på alla plan.

Dags för industrin att tänka grönt

Vad händer om du genomlyser hela din verksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv? GLS Laserstans vet. De är ett av tre pilotföretag i Ekolyftet.

Engagemang och automation ger plåtbearbetning i världsklass

Smarta lösningar, automatiserade processer och ett otroligt engagemang.

Eboss växer med framtidsbranscher

Nyförvärv, satsningar på nästa generation och kraftigt ökade volymer på laserskärning – automatpressarna Eboss i Nissafors tar höjd för tillväxt.

Konfigurerad & startklar för produktion

Maskiner, kunskap, service och support – allt under samma tak. Bromi Gruppens Technical Center i Värnamo ger muskler till Gnosjöregionens industri.

Specialmaskin boostar försäljningssuccén

Gnosjöregionen levererar! Kockums kolstålspanna produceras av Ingelsten & Co och tillverkningen automatiseras av maskinspecialisterna hos Pema Metall.