Här är företag som hjälper dig med ytbehandling så som förnickling, förzinkning och förkromning men även pulverlackering och sprutlackering.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 43
Torsdag 22 oktober
Grattis Marika, Marita
Valuta
EUR 10.36 -0.01
GBP 11.49 0.12
USD 8.75 -0.02
BÖRSEN 18:41
-1.43%

Ytbehandling

Snabba tips om ytbehandling

    1. Med ytbehandling så kan man förlänga materialets livstid.
    2. Ytbehandlingen kan ha optisk funktion och även ge isolering.
    3. Ytbehandling kan stärka ett billigare konstruktionsmaterial.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

En hållbar produkt

Produkter som framställs av metall löper alltid risken att försvagas om korrosion får ett fäste. Då man ytbehandlar material som trä så kan det räcka med lackering som ger skydd och en vacker yta. För aluminium, stål och plåt så krävs det andra processer för att man ska kunna få fram produkter som kommer att hålla länge. Med elektrolytisk ytbehandling så får man fram en beläggning av zink, krom eller nickel. Man kan också förkroma plastdetaljer för att dessa ska få bättre styrka och en lång hållbarhet. För metallprodukter som ska användas inom industri och näringsliv så är hållbarheten otroligt viktig men estetiken är också en faktor som beaktas. Därför använder man sig ofta av pulverlackering och sprutlackering för att skapa ytor som har rätt färgnyans och den glans som man är ute efter.

 

Ytbehandling

 

Vackra metallprodukter

Näringslivet påverkas stort av de produkter som tas fram av metall, trä och plast. För butiker så är inredningen det som avgör om det som säljs kan presenteras på ett bra sätt eller inte. För kortare kampanjer så behöver man anpassade produktställ och displayer som kombinerar metall och plast för att ge ett professionellt intryck. Det här ställer höga krav på ytbehandlingen och man tänker mycket på de nyanser och färger som man kan få fram med hjälp av industrilackering. Det räcker inte med en yta som står emot rost, den måste även erbjuda ett vackert utseende och känsla för att produkten eller möbeln ska kännas attraktiv i en butik eller på ett kontor.

 

Demex Coating AB

Smålandsstenar

Vi erbjuder legolackering på all metal. Vi utför pulverlackering på skrymmande, varmförzinkade produkter upp till 9 meter långa.

Cromtjänst i Vaggeryd AB

Vaggeryd

Expert på avancerad teknik och ytbehandling, bistår svensk industri med förkromning, förnickling, mattförkromning, förzinkning, slipning och polering.

Experterna på teknisk ytbehandling

Det handlar inte bara om ytfinish, det handlar lika mycket om funktion. Cromtjänst levererar både korrossionsskydd, slitstyrka och måttnoggrannhet.

Assars Industri AB

HILLERSTORP

Vi erbjuder högkvalitativ pulverlackering för inom- och utomhusbruk, stål och gjutgods, i tre miljövänliga och högmoderna liner.

Leba Industriservice AB

HILLERSTORP

Möjligheternas lackeringsföretag! Pulverlackering i åtta separata lackeringslinjer med ca 1100 färger på lager – och med Bondrite som förbehandling.

Proton Finishing AB

Värnamo

En ledande ytbehandlare med leveranser till fordon, bygg och övrig verkstadsindustri. Vi finns på flera orter och arbetar inom ett flertal processer.

Lackdepån Design & Processteknik AB

ANDERSTORP

Som Sveriges enda helhetsleverantör inom pulverlackering erbjuder vi ett fantastiskt sortiment av pulverfärg och utrustning.

Ytbehandling

 

Kostnader och leveranstider

Det är flera saker som kommer att påverka kostnader för olika typer av ytbehandlingar. Ibland räcker det med en ytbehandling som görs innan produkten har tagits fram och ibland så får man räkna med efterarbete. Ju högre kvalitet man vill ha desto mer kostar det, men idag finns det teknik som sparar in på material och även på leveranstider. På så vis så höjs ribban och dagens metall, trä och plastprodukter blir alltmer avancerade. Numera är det fullt möjligt att skräddarsy en produkt så att den med hjälp av ytbehandlande lackering kommer att ha en exakt färgnyans och även erbjuda den hållbarhet som kunden förväntar sig. I Gnosjöregionen så är det även en stor fördel att man sammarbetar tätt mellan olika företag för en smidigare process som är kostnadseffektiv.

 

Sammanfattning

Ytbehandlingen av metall, trä och plast fyller flera viktiga funktioner. Man vill nämligen få fram en hållbar produkt som är vacker att se på och som passar in i sitt sammanhang färg- och formmässigt. Med modern teknik så kan man numera räkna med att få fram en skräddarsydd produkt som tas fram snabbt och till en skälig kostnad.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Ytbehandling | Sprutlackering |Förnickling | Pulverlackering | Förzinkning | Förkromning | Våtlackering