Fiberlasertekniken blir alltmer populär och det beror på att man med fiberlaser kan jobba snabbare, effektivare och med lägre driftskostnader.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Lördag 21 september
Grattis Matteus
Valuta
EUR 10.69 -0.04
GBP 12.11 0.00
USD 9.7 0.00
BÖRSEN 18:42
-0.07%

Fiberlaser

Snabba tips om fiberlaser

    1. Med en bra fiberlasermaskin så kan produktionstiden bli avsevärt mycket kortare.
    2. Lasertekniken gör det möjligt att märka ytor som annars är mycket svåråtkomliga.
    3. 3. Fiberlaserskärning kräver inte samma nedkylning som andra beskärningsmetoder, och den fungerar många gånger enbart med luft som kylmedel.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Att lasertekniken är mycket populär i Sverige råder det inga tvivel om och under senare år så är det många som väljer att satsa på fiberlasertekniken som kommer med många fördelar. Med fiberlaser så kan man jobba snabbt, precist och dessutom dra ner på de omkringliggande kostnaderna som till exempel nedkylning. Det är mycket vanligt att man använder sig av den här typen av laser då man vill märka eller beskära metall och plast, och en stor fördel är att man med fiberlasern kommer åt på ytor som sitter snävt till som till exempel insidan på en plast-kork. Laserskärning kan vara ett gott alternativ till andra metoder som till exempel plasmaskärning.

 

Fiberlaser

 

 

Så fungerar fiberlaser

För att förklara fiberlasertekniken ingående så krävs det en längre artikel men kortfattat så kan man säga att det här rör sig om en laser där man använder sig av optiska fiber som har behandlats med sällsynta jordartsmetaller som till exempel erbium, ytterbium, dysprosium, neodynium och thulium. Förstärkningen av ljuset sker på ett sätt som är unikt där fiberlaserstrålen kommer att studsa mot speglar i lasern innan den förs vidare genom en optisk fiberkanal för att beskära eller märka material. Tekniken är mycket effektiv och leder heller inte till extrem värmeutveckling. Många fiberlasrar fungerar alldeles utmärkt med luft som kylmedium medan vissa kräver att man använder sig av vatten.

 

GLS Industries AB

GNOSJÖ

Gnosjö Laserstans har funnits i över 60 år och har lång erfarenhet av plåtbearbetning. Vi kombinerar välutbildad personal med moderna och flexibla maskiner och våra...

Offensiva satsningar skapar tillväxt

De tar plåtbearbetningen till nästa nivå. Gnosjö Laserstans fortsätter att växa med förvärvet av OG Teknik i Värnamo och pågående lagerutbyggnad.

Laserkraft Bredaryd Aktiebolag

BREDARYD

Laserkraft är ett plåtbearbetande företag med ett fokus på industrikunder som köper komplexa detaljer och system. Som underleverantör ska Laserkraft erbjuda industrikunder...

De vässar spetskompetens med utbildning

En viktig väg till ökad konkurrenskraft är att stärka organisationen inifrån. Laserkraft investerar både i maskinutrustning och kompetensutveckling.

Luni Metall AB

Hillerstorp

Luni Metall startade 1986 och är idag verksam inom flera affärsområden. * Laserskärning av rör och plåt * Stansning i plåt * Perforering av rör * Kantbockning...

Nya marknader ger nya möjligheter

Luni Metall stärker säljorganisationen för att växa på nya marknader. En satsning som redan gett resultat i form av nya kunder inom nya branscher.

AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad AB

Anderstorp

Vår kärnverksamhet är tillverkning av plåtdetaljer och färdiga produkter i stora och små volymer. Vårt fokus är att hjälpa våra kunder att kunna utvecklas...

Fiberlaser

 

En effektiv metod

Det som gör att så många eftersöker fiberlasermetoden är förstås att den är så pass effektiv och snabb. Man måste inte rengöra fiberlasrar särskilt ofta vilket beror på att de är utrustade med en ny typ av speglingsteknik som gör att man inte måste rengöra speglar för att behålla strålens styrka. I och med att den skärande strålen går igenom en optisk fiberkanal så sparar man en massa tid både på grund av att man kan jobba snabbare och på grund av att man minimerar underhållet. Det är det här som gör att de som kanske tidigare uteslutande har jobbat med vattenskärning Stockholm kan erbjuda eller på andra orter som Öland och Göteborg nu går över till den här typen av laserskärning.

 

Användningsområden

Med en fiberlaser så kan man beskära och märka olika material. Tekniken är särskilt lämplig då man behöver märka på en plats som är svår att komma åt. Man använder sig av denna teknik för att skära, svetsa och till och med böja olika typer av metaller och plaster.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Skärning | Laserskärning | Lasersvetsning | Lasermärkning | Lasergravering | Rörlaserskärning | Gasskärning | Vattenskärning | Plasmaskärning