Robotiserad maskinbetjäning gör det lättare att arbeta med produktion och ger operatörer en helt ny roll som ledare av automatiserade arbetsprocesser.

Vecka 16 Fredag 19 april Grattis Olaus, Ola
Valuta
EUR 11.66 -0.01 -0.011
GBP 13.62 -0.02 -0.018
USD 10.94 -0.02 -0.024
BÖRSEN 14:14
-1.16%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Maskinbetjäning

Snabba tips om maskinbetjäning

    1. Maskiner som erbjuder laddning och plundring behöver i stort sett konstant maskinbetjäning.
    2. Med hjälp av maskinbetjäningen så går det att jobba obemannat under längre tidsperioder.
    3. Med robotiserad maskinbetjäning så kan man sänka produktionskostnader samtidigt som produktiviteten går upp.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det blir allt vanligare med robotceller som gör det arbete som människor normalt sett har varit tvungna att ta hand om. Även om den moderna tekniken kom med många smarta lösningar som ledde till besparing av tid och kraft så är det fortfarande så att enklare saker som matning av material, packning och mer ofta utförs av människor. Med robotiserade produktionsceller för maskinbetjäning så kommer man runt detta och man kan dra nytta av robotteknik för att utföra monotona och repetitiva uppgifter.

 

Maskinbetjäning

 

Effektiv produktion med maskinbetjäning

Anledningen till att man i allt större utsträckning använder sig av robotautomation för maskiner som formsprutningsmaskiner är förstås att automatlösningar gör produktionen effektivare. Man spar på både tid och kraft och det gör skillnad oavsett om man jobbar med en mindre produktion eller med stora volymer. Dagens industrirobotar kan samarbeta med CNC maskiner och andra maskiner på att fantastiskt vis, och det gör att man kan använda sig av en enda robot för många olika uppgifter.

 

Maskinbetjäning

 

Operatörens uppgift

Med industriautomation så blir det förstås så att operatörernas uppgifter förändras. Man kan ju låta en produktion fortgå under nattetid med hjälp av maskinbetjäning på ett sätt som gör att operatören kan gå hem och lägga sig. Det räcker att operatören överser det program som ska användas och tar hand om de data som roboten lagrar för att på så vis gå igenom arbetsprocesser och bättre utvärdera de faktiska resultaten. Moderna robotiserade produktionsceller för maskinbetjäning gör det enklare för operatörer att driva arbetsprocessen framåt. Det här gör att jobbet som operatör på verkstad får en helt ny karaktär som kan komma att locka personer som tidigare aldrig funderat på att jobba med industritillverkning.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Industriautomation |Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering |Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår