Här finner du verktygsmakare som kan tillverka formverktyg för plast och metallprodukter.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04
Måndag 25 januari
Grattis Paul, Pål
Valuta
EUR 10.09 -0.02
GBP 11.36 -0.01
USD 8.29 -0.02
BÖRSEN 19:30
-0.19%

Verktygsmakare

Snabba tips om verktygsmakare

    1. Välj en verktygsmakare som klarar av jobbet från ritning till färdig produkt.
    2. I vissa fall kan det vara bra att välja en specialist inom ditt område som jobbar i ett team som klarar olika material och volymer.
    3. Jobba med företag som kan framställa prototyper som visar exakt vilken kvalitet som produktionen kommer att hålla.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Verktygsmakaren har alltid haft en mycket viktig roll inom industrin. Då de industriella verkstäderna i allt högre grad datoriserats så skulle man ju kunna tro att den traditionelle verktygsmakarens roll inte längre är lika viktig men så är det inte. Numera så är en verktygsmakare med från start till slut i utvecklingen och tillverkningen av ett nytt verktyg. Det finns även specialister som klarar av mycket komplicerade produktioner där det är viktigt med lång erfarenhet såväl som nya kunskaper inom den tekniska utvecklingen.

 

Verktygsmakare

 

Från ritning till färdig produkt

Då du besöker en verkstad som tillverkar olika former av verktyg så tänker du knappast på den bredd av kunskap och erfarenhet som de måste kunna erbjuda. En kund ska kunna lämna en ritning för att sedan få ett visst antal verktyg som är exakta och detta ofta inom kort tid. Den verktygsmakare som tar uppdraget måste alltså kunna läsa ritningen och veta hur denna ska översättas till de maskiner som ska pressa, fräsa och borra fram det nya verktyget. Arbetsprocessen avslutas ofta med montering och då gäller det att verktygsmakaren har god kunskap om de maskiner som verktygen ska monteras i.

 

Optocomp AB

Gislaved

Ett tjänste- och serviceföretag som utvecklar innovativa lösningar för kunder verksamma inom plåt, verktygsbunden stansning och rörbockning.

ToolTech Gislaved AB

GISLAVED

Verktygsändringar, service, underhåll och reparationer på alla formverktyg upp till ca 12 ton, oavsett tillverkare och ursprung.

Verktyg & Press i Anderstorp AB

ANDERSTORP

Automatpressning, stansning, bockning, press-/punktsvetsning, trådbockning och verktyg. Även service, reparation, rådgivning och produktutveckling.

Toni Fuchs Verktyg AB

SMÅLANDSSTENAR

Verktygstillverkning (klipp- och bockverktyg), prototyper, legotillverkning, reparation och service av maskiner samt ritningar i AutoCad.

Formteknik i Gislaved AB

GISLAVED

Legoformsprutning, renrumsproduktion, konstruktion & verktygstillverkning. Vi erbjuder professionell hjälp från idé till färdig produkt.

JSS Verktyg AB

SKILLINGARYD

Med högteknologisk utrustning, lång erfarenhet och kunniga verktygsmakare förser vi svensk industri med kvalitetsverktyg för klipp- och bockning.

 

Verktygsmakare

 

Automatiska maskiner

Inom metallindustrin så är CNC-tekniken ett faktum. Det här är en teknik som gör det möjligt att kommunicera med maskiner med datorteknik. Istället för att manuellt ta fram prototyper så ställer man in maskinerna med hjälp av ett styrsystem som ser till att de delar och produkter som tas fram håller exakta mått. Verktygsmakaren kommer att jobba både som expert på programmering av styrsystem och som operatör då maskinerna är igång. Automatiken ger en mycket snabbare arbetsprocess men den kräver också högre kompetens från verktygsmakarens sida. I vissa fall så kan det vara så att man väljer att bygga team där det ingår specialister för varje moment för att man på så vis ska kunna garantera högsta kvalitet.

 

Användningsområden

Verktyg behövs i stora och små maskiner. En verktygsmakare måste ofta ha goda kunskaper inom olika områden då man tar fram formverktyg för så olika material som plast och metall. Man behöver inte vara expert på verktygstillverkning för att förstå att det krävs olika teknik och arbetsmetoder för metall och plast, och ändå så finns det företag som klarar både och.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Verktyg | Följdverktyg | Fixturer |Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare