Kontakta ett företag som kan erbjuda legoformsprutning av hög kvalitet i enlighet med dina specifikationer och krav.

Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Legoformsprutning

Snabba tips om legoformsprutning

    1. Det är viktigt att formsprutningen blir rätt från start eftersom man annars riskerar stora kostnader då materialet måste smältas igen.
    2. Det företag som erbjuder legoformsprutning bör ha god erfarenhet av att tillverka formar baserat på ritningar och prototyper.
    3. Ju högre kvalitet de formar som används håller, ju större volymer kan man ta fram utan avbrott.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Formsprutning är ett spännande område som vi drar stor nytta av. Idag använder man sig av legoformsprutning inom många olika industrier för att få så exakta komponenter som möjligt. Arbetsprocessen är mycket effektiv och därmed så spar man ofta pengar på att välja denna metod för att ta fram specifika produkter. I Gnosjöregionen så finns det verkstäder som klarar av formsprutning med olika material och med formar som är unikt framtagna för specifika projekt.

 

Legoformsprutning

 

Användningsområden

Formsprutningen används som sagt inom många olika områden. Du kanske inte har tänkt på hur din tandborste har tillverkats men faktum är att denna borste och många andra redskap för personlig hälsa är framtagna med hjälp av legoformsprutning. Knappar är ett annat exempel på produkter av plast som man tar fram på detta vis. För tillverkning av delar till bilindustrin så kan man också välja att använda sig av formar som återanvänds många gånger innan det blir dags att uppgradera med en ny form. Det är inte bara plast, metall och glas som kan formas med hjälp av färdiga formar och sprutteknik, mycket av det godis som du finner i en vanlig mataffär har också formats med precis samma princip och teknik.

 

 

Legoformsprutning

 

Kostnader för formsprutningsprojekt

Det som kommer att avgöra om legoformsprutning blir ett bra alternativ för ett visst projekt eller inte är förstås den budget man har för produktionen. I Gnosjöregionen så kan man finna företag som erbjuder legoformsprutning som en del av många olika typer av legotjänster. Det här gör att det finns god grund för diskussion omkring framtagningsteknik. Med formar av rätt material så kan man förvisso ta fram många exemplar på ett kostnadseffektivt sätt men ibland så kan en annan teknik vara att föredra om budgeten inte riktigt håller för den här typen av produktion.

 

Automatiska processer

När man jobbar med legoformsprutning av metallobjekt så använder man sig ofta av automatiska processer. Det här spar tid och ger även operatören möjlighet att jobba mer med programmering och översyn än fysiskt arbete med att fylla och justera formar. Betänk den hetta man måste jobba med för att smälta metall. Dagens automatiska processer ger en säkrare arbetsmiljö och det är också viktigt. Det händer även att man har behov av att integrera komponenter i en form för att skapa ihålighet. När detta ska göras så använder man sig av robotar som placerar det föremål som ska finnas i formen på plats innan den smälta metallen hälls i. Det föremål som läggs in kan sedan återanvändas då roboten efter fyllning fångar upp det och använder det för nästa form.

 

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Legosvetsning | Monteringsarbete |Legotillverkning | Legoarbete | Legosvarvning | Legoformsprutning |Efterbearbetning

 

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår