Den som muttrar om svaga muttrar har inte vänt sig till rätt leverantör av fästelement. Med skruv och mutter av hög kvalitet så blir resultaten goda.

Vecka 21 Onsdag 22 maj Grattis Hemming, Henning
Valuta
EUR 11.63 0.02 0.019
GBP 13.65 0.06 0.059
USD 10.74 0.04 0.044
BÖRSEN 14:04
-0.07%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Muttrar

Snabba tips om muttrar

    1. Vänd dig till företag som kan ta fram unika muttrar.
    2. Tänk på att mutterns kvalitet kommer att påverka hela konstruktionen.
    3. Välj muttrar som är estetiska för komponenter som ska se bra ut.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det finns en massa olika typer av fästelement som måste klara av fysisk påfrestning och även bidra till ett utseende som är estetiskt tilltalande. Den som trodde att muttrar var en enkel sak har inte satt sig in i hur många olika varianter och utformningar som finns. Det gäller att välja rätt typ av mutter både vad gäller formen och design. Den komponent som muttern är till för måste kanske se bra ut på ytan och då kan varianter som kupolmuttrarna vara precis det som behövs för att få en snygg och tilltalande finish på produkten. Många har råkat ut för en mutter som inte rör på sig på grund av rost och det här är inte något som man ska acceptera från kvalitetskomponenter och fästelement som är speciellt framtagna för design som ska hålla länge.

 

Muttrar

 

Utan mutter …

Om man sitter och muttrar om en mutter så har man inte fått en bra produkt i sina händer. De som tillverkar muttrar är väl medvetna om att det finns stora krav vad gäller form och kvalitet. Den typ av mutter som anses vara allra tåligast är den som kallas för fyrkantsmutter. Det är så många konstruktioner som behöver muttrar och ibland så använder man sig av rundmuttrar som anses vara mindre säkra än den fyrkantiga varianten. Detta betyder inte att rundmuttrarna är värdelösa. Det hela beror förstås på vad muttern ska vara till för och vilka krav man ställer på sin konstruktion. Med en mutter så kommer det normalt en skruv. Man måste nämligen anpassa sin mutter till skruven som måste ha samma form och format för att de ska passa ihop.

 

 

Muttrar

 

Rostfria komponenter

Om man inte har problem med en mutter som gängar av sig så kanske man istället står med fastrostade varianter. Detta är inte acceptabelt! Idag kan man ta fram en mutter av rostfritt material så att man inte får den här typen av problem. Genom design som gör att muttern sluter tätt så slipper man komponenter som blir försvagade på grund av dåliga fästelement. Om man har en produkt som i övrigt är utformad för att klara väder och vind så bör man inte snåla på fästelementen för att detta upplevs som mindre viktigt.

 

Små och gigantiska lösningar

Idag går det att ta fram fästelement av alla storlekar och former. Det här kan vara lösningar som ska ingå i en invecklad konstruktion där allting måste vara skräddarsytt. Det händer förstås att man på vissa platser riskerar stöld av muttrar och det särskilt då dessa är gjorda i dyrbarare material. Detta kan lösas med låsbar mutter som man kan lita på då man inte vill förlora muttern eller det som ska hållas på plats. En låsmutter kan faktiskt fungera som ett vanligt lås fast den ser förstås lite annorlunda ut.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Fästelement | Skruv | Muttrar |Brickor | Fjädrar

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår