Emballage används för att slå in och skydda produkter. Man kan använda sig av emballage av plast, papper och trä för stora och små produkter.

Vecka 16 Fredag 19 april Grattis Olaus, Ola
Valuta
EUR 11.65 -0.02 -0.025
GBP 13.6 -0.04 -0.037
USD 10.92 -0.05 -0.049
BÖRSEN 14:34
-1.03%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Emballage

Snabba tips om Emballage

    1. Utnyttja emballagets yta för att synliggöra företagets logga.
    2. Se till att emballaget inte utgör en stor kostnad på grund av förändrad vikt.
    3. Välj en form av emballage som är miljövänligt.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det finns knappast någon bransch som inte behöver vettiga omslag till sina produkter. Den som jobbar med produkter som ska skickas med olika typer av transporter vet att det behövs emballage som klarar av att skydda produkterna utan att öka på tyngden allt för mycket. Idag kan man använda sig av trä-, plast- och kartongemballage som håller mycket hög kvalitet. Är det viktigt med ett representativt utseende så kan man även välja omslag som är vackra att se på.

 

Emballage

 

Emballage som håller

Ofta så tar man för givet att de produkter som skickas med post eller annan typ av leverans ska komma fram i originalskick. Den som har testat att transportera något ömtåligt i egen bil skulle aldrig komma på tanken att inte slå in saken med någon form av omslag. Tidningspapper och handdukar kanske går an då man ska flytta på ett gäng tallrikar men då det handlar om produkter inom näringsliv och industri så måste man jobba med smidigare och billigare lösningar. Det handlar om emballage som är lättviktigt och samtidigt slitstarkt. Den här typen av omslag kan man få fram i olika material och vilket man ska välja beror förstås mycket på den produkt som ska skyddas och transporteras.

 

För att kunna skicka produkter på ett säkert sätt så slår man alltså in dem i emballaget som kan vara skräddarsytt för den unika produkten. Det kan gälla trä-, papper och plastemballage. Numera så är det fullt möjligt att ta fram plast- trä- och wellpappemballage som är figursytt så att man slipper extra material som ökar på kostnaderna för transporten. Ibland kan omslaget ske i samband med att produkten eller detaljen tillverkas och ibland så behöver man emballaget vid senare tillfälle som till exempel då man driver en webbshop ifrån vilken man skickar sina varor med posten.

 

Emballage

 

Miljövänliga material

Det är förstås viktigt att man använder sig av miljövänliga material. När en vara eller produkt väl har packats upp så åker emballaget direkt till sopen. Man behöver inte vara raketforskare för att inse att detta dagligen skapar berg av kartong, plast och trä. Därför är det mycket viktigt med material som kan återvinnas. Det ska vara enkelt att förstå vad man ska göra med emballaget som blivit över. Nu för tiden så finns det material som är 100% återvinningsbara och nedbrytningsbara och med dessa så kan man ha gott samvete då det går åt tusentals meter för en enkel transport eller leverans.

 

Flexibilitet och bra priser

Behovet av omslag finns som sagt inom de flesta branscher och detta ställer höga krav på de som producerar emballaget. Om man behöver emballage för olika typer av produkter så är det alltid en fördel att kunna få hjälp med detta från en och samma leverantör. Beslutet om man ska använda sig av papp-, trä- eller plastemballage bör också vara flexibelt. Genom att se på de lösningar som finns så kan man komma fram till vad som blir kostnadseffektivt och praktiskt. För butiker så är det också viktigt med emballage som är vackert att se på. Om man kan göra en mindre beställning till att börja med så ger det chansen att testa emballagets förmåga innan man beställer ett större lager.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Emballage | Kartong o well |Träemballage | Lastpallar | Plastemballage

 

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår