Här hittar du företag som kan erbjuda arbeten med följdverktyg. Det handlar om följdverktyg som klarar av kompletta arbetsprocesser.

Vecka 29 Söndag 21 juli Grattis Johanna
Valuta
EUR 11.62 0.06 0.065
GBP 13.79 0.00 0
USD 10.68 0.07 0.073
BÖRSEN 17:30
-1.56%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Följdverktyg

Snabba tips om följdverktyg

    1. Jobba med ett företag som klarar av en komplett produktion där man ser till att följdverktyget ger delar som är redo att monteras.
    2. Man kan använda sig av följdverktyg som kan ingå i en större produktion och programmeras med CNC-teknik men detta är inte ett måste för att få en smidig och snabb produktion.
    3. Följdverktygen kan ta fram färdiga och halvfärdiga lösningar i enlighet med de behov som föreligger.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Anledningen till att följdverktygen kallas för följdverktyg är att de jobbar men en arbetsprocess där olika moment sker i en viss följd. Man matar in plåt eller det material som ska pressas till en viss form, och sedan kommer verktyget att mata denna plåt vidare och låta den genomgå de olika moment som till sist leder till en färdig produkt. Idag kan företag i Gnosjöregionen jobba med verktyg som är mycket exakta och framtagna för att passa precist till den beställning som kommer in.

 

Följdverktyg

 

Kompletta lösningar

Idag eftersöker allt fler kompletta lösningar eftersom detta spar både tid och pengar. Det är just kompletthet och effektivitet som kännetecknar följdverktygen. När man inte måste ta en bit plåt till olika maskiner så spar man på arbetstid och kraft. Följdverktyget tar hand om hela processen och ställs in i förväg för att få fram de delar och komponenter som man behöver. Många gånger så krävs det inget efterarbete och man kan ta fram små avancerade delar såväl som stora och otympliga objekt.

 

Följdverktyg

 

Verktyg för följdverktygen

Det är förstås så att följdverktyget inkluderar delar som måste servas och bytas ut, och för att man ska slippa problem med en produktion så är det viktigt att ha god koll på detta. Man måste alltid ta hänsyn till bandvidd och den yta man har till sitt förfogande och detta kräver specialkunskap om den maskin som man jobbar med. Därför är det inte ovanligt att de som erbjuder arbeten med följdverktyg även kan ta hand om nyproduktion av de delar som behövs i verktyget.

 

Säkerhetstänk

När man talar om säkerhet så handlar det först och främst om operatörers säkerhet och arbetsmiljö men även om hur materialet i verktyget hanteras. Med hjälp av modern teknik så kan man använda sig av sensorer och styrprocesser som gör att man slipper onödiga stopp och fel som kan leda till förslitningar av material. Det här spar in mycket pengar och gör det enklare att planera en budget för en produktion. Den som jobbar med följdverktyg måste ha god kunskap om drift och service men med moderna lösningar så har arbetet blivit lättare rent fysiskt.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Verktyg | Följdverktyg | Fixturer |Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår