Lär dig mer om företag som kan erbjuda smarta lösningar för fixturer. Moderna fixturer är skräddarsydda och effektiva lösningar.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 26 Tisdag 28 juni Grattis Leo
Valuta
EUR 10.67 0.00 0.002
GBP 12.38 0.01 0.01
USD 10.09 0.00 0.005
BÖRSEN 17:30
2.87%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Fixturer

Snabba tips om fixturer

    1. Dokumentera dina fixturer så att framtida behov kan ha snabba och kostnadseffektiva lösningar.
    2. Välj rätt typ av fixtur i enlighet med den arbetsprocess som fixturen ska integreras i, till exempel manuella eller automatiska fixturer.
    3. Med skräddarsydda lösningar så blir fixturen en del av en helhet som är mycket kostnadseffektiv.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Unika egenskaper

Man kan utveckla fixturer för många olika ändamål och företag som jobbar med detta måste ha hög kompetens och en förmåga att möta dagens nya teknik och att skapa unika lösningar. Det kan vara så att man ska ta fram en fixtur för kontroller av mätdata eller så ska man använda den för bearbetning av metaller eller andra material. Ofta så måste man använda fixturerna för att montera material då man jobbar med det. Exempel på detta är den typ av fixtur som man använder vid svetsning med eller utan robot, robotproduktion, och tolkar.

 

Fixturer

 

Fixturtillverkning

Beroende på det material som en fixtur ska jobba med så måste den förstås vara utvecklad för att klara av allt från slitage till påfrestningar i form av tyngd och tryck. I vissa fall så lämpar det sig bäst med manuella lösningar och i andra fall så måste man ta fram en lösning som kan samarbeta med styrsystem och robotar för att matning av material ska ske på ett effektivt vis. De som jobbar med fixturtillverkning måste ta ställning till en lång rad frågor för att komma fram till den lösning som blir kostnadseffektiv och hållbar. Gör man rätt från start så får man en fixtur som kan hålla länge och som kanske enbart behöver byte av vissa delar då och då för att fortsatt ge en lönsam verksamhet.

 

Sigarv AB

FORSHEDA

Vi tillverkar formverktyg, prototyper och rörbockningsverktyg med hög precision. Mätteknik är en viktig process i vår verksamhet.

IAB Protool AB

FORSHEDA

Konstruktion och tillverkning av verktyg för plåtdetaljer. Även renovering och service av verktyg, prototyptillverkning, provkörning och förserier.

Fixturer

 

Skräddarsydda lösningar

Idag förväntar sig kunder skräddarsydda lösningar. Man vill knappast anpassa sin produktionslinje till nya fixturer, det skulle bli dyrt och väldigt komplicerat. Istället så får de som tar fram fixturerna anpassa sig till det som gäller på svenska verkstadsgolv idag. Det här betyder att man måste ta fram lösningar som kan samarbeta med olika styrsystem och ingå i ett team med andra verkstadsmaskiner. Det här är fantastiska produkter som inte bara fungerar i det sammanhang de först ingår i. Eftersom denna flexibilitet är en inbyggd del av en fixtur så kan man använda den på olika sätt i en och samma produktionslinje vilket ökar kostnadseffektiviteten.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Verktyg | Följdverktyg | Fixturer |Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.