Hitta företag i Gnosjöregionen som kan erbjuda olika former av blästring och även viktiga ytbehandlingsmetoder för ett bra slutresultat.

Vecka 49 Lördag 9 december Grattis Anna
Valuta
EUR 11.27 0.06 0.057
GBP 13.14 0.00 0
USD 10.47 0.08 0.083
BÖRSEN 17:30
0.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Blästring

Snabba tips om Blästring

    1. Jobba med ett företag som kan erbjuda samtliga blästringsmetoder.
    2. Välj rätt form av blästring i enlighet med den ytbehandling som ska utföras.
    3. Beakta möjligheten att få hjälp med blästringen lokalt på plats i egen verkstad.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

När metaller utsätts för slitage så kan de i bästa fall se fula ut och i värsta fall förlora sin styrka och förmåga. Inom metallbearbetningen så måste man ofta ta hand om och renovera metallobjekt som annars skulle behöva skrotas i förtid.

 

Med blästring så kan man behandla metallytor på ett effektivt och skonsamt vis. Det finns lite olika blästringsmetoder som lämpar sig olika väl beroende på det föremål som ska behandlas och med vilken form av ytbehandling.

 

Blästring

 

Syftet med blästringen

I de flesta fall så är syftet med blästringen att förbereda en yta för en ny omgång av ytbehandling. Man skrapar rent genom att använda sig av lufttryck och ett blästringsmedel som för det mesta är någon form av sandmaterial. Med blästringen så får man bort smuts och lösa partiklar och det ger en snygg och jämn yta som är redo för nytt lack eller annan form av beläggning. Med tung blästring så kommer lufttrycket att överstiga 5 bar och man använder sig av tyngre blästermedel medan blästringen som har ett lufftryck på 4.5 bar eller mindre kallas för lätt blästring.

 

Våtblästring och vattenblästring är bra då man vill göra sig av med damm på ett effektivt sätt, torrisblästring har förmågan att krackelera smuts. Torrisblästringen är populär för att den inte sprider blästermedel och för att det som blir över efter behandling bara är det smuts som man fått bort från materialet som blästrats.

 

Blästring

 

Nya ytbeläggningar

Svepblästring är bra om man är ute efter en yta med god vidhäftning som då man ska måla om den. Då du får hjälp av ett företag i Gnosjöregionen så kommer blästringen att anpassas efter den ytbeläggning som ska till. Numera så finns det till och med blästringsmetoder som kan stärka metallen och det särskilt om den består av svetsningar sedan tidigare. Med nya ytbeläggningar så förskönar man och förstärker en detalj som sedan kan användas i ett skick som är så gott som nytt.

 

Bästa arbetsmetod för din produkt

Genom att vända dig till en verkstad i Gnosjöregionen som med sina utrustningar klarar olika former av blästring samt ytbehandlingsmetoder så kan du få rätt arbetsmetod för din produkt. Det här är viktigt för det spar naturligtvis på kostnader då man gör rätt från start och inte använder sig av behandlingar som snabbt krackelerar så att man måste ge sig på en ny omgång blästring.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Plåtbearbetning | Stansning |Metallbearbetning | Trumling | Blästring | Värmebehandling

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår