Här är företag som jobbar med värmebehandling. Värmebehandling ingår ofta som en del av arbetsprocessen då man sysslar med olika former av metallbearbetning

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32
Torsdag 6 augusti
Grattis Alfons, Inez
Valuta
EUR 10.29 0.00
GBP 11.41 0.03
USD 8.67 0.02
BÖRSEN 08:35
0.00%

Värmebehandling

Snabba tips om värmebehandling

    1. Värmebehandling av stål ger en bättre materialkvalitet.
    2. Man kan även värmebehandla som efterbehandlingsmetod av metall.
    3. Vid värmebehandling så är det viktigt att jobba med redskap och arbetsmetoder av hög kvalitet.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Svensk metallindustri är numera världsberömd och det jobbas hela tiden med utveckling av teknik som förfinas för att ge bättre och bättre resultat. Man kan säga att värmebehandling ingår i en rad olika metoder för metallbearbetning. Vid plåtbearbetning så är det ganska vanligt att man på ett eller annat sätt använder sig av hetta för att kunna påverka metallens form och styrka.

 

Värmebehandling

 

Rätt form av värmebehandling

Den form av värmebehandling som man väljer att jobba med beror förstås på den typ av metallbearbetning som ska till. Vid trumling, blästring och stansning så kan man jobba på olika sätt och det särskilt med tanke på det metallmaterial som man använder sig av. Det här är spännande och öppnar för många vägar att nå rätt resultat till den budget som man har. Duktiga metallverkstäder kan avgöra hur man bör gå till väga för att ta fram sin komponent eller produkt till bästa pris och snabbast. I och med att verkstäder numera kan erbjuda olika tekniker och metoder för värmebehandling av stål, aluminium och andra material så kan det hela göras på en plats. Och det med full översyn av kompetenta projektledare som är helt insatta i problematiken om vad som skall göras.

 

Det finns inget företag i den här kategorien

 

Värmebehandling

 

Bättre stålkvalitet

Metaller reagerar bra på värme på så sätt att man ofta får en bättre hållbarhet så man smälter ner delar eller kompletta metallstycken. Man ändrar helt enkelt metallens struktur för att på så vis få bukt med problem som sprickor. Det här är en viktig anledning till att man så ofta använder sig av värmebehandlingen då man ska skära till och forma metall. Hållbarheten är nämligen otroligt viktig då vi räknar med att metaller ska ge den styrka som vi har behov av i olika sammanhang.

 

Miljövänligt arbete

Miljövänlighet är också viktigt i sammanhanget och här kan vi se att de svenska verkstäder som jobbar med metallbearbetning och värmebehandling har ett bra tänk. Man försöker använda sig av plåtbearbetning som innebär ett minimalt materialsvinn och där man inte måste använda sig av farliga ämnen. Det gör att operatörer och tekniker får en säker arbetsplats och att de färdiga produkterna kan hanteras med ett mycket gott samvete.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Plåtbearbetning | Stansning |Metallbearbetning | Trumling | Blästring | Värmebehandling

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.