Gårö Plåtprodukter AB
27 april 2023 | Salvagnini Scandinavia Aktiebolag
Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.
I Gnosjöregionen finns många företag som bearbetar plåt. Bockning, stansning, klippning, pressning, svetsning samt skärning av olika slag brukar räknas till plåtbearbetning. En del av företagen i Gnosjöregionen levererar direkt till stora bolag inom till exempel bilindustrin medans andra är underleverantörer längre ner i leden.
På denna sida har vi samlat företag i Gnosjöregionen som bearbetar plåt på ett eller annat sätt. Kika runt på sidan och kontakta gärna de företag du tycker verkar intressanta.
Vattenskärning med högsta noggrannhet och kvalitet i alla material. Även efterbearbetning, maskinkonstruktion och formverktyg till plastindustrin.
Vi bearbetar plåt, tråd och rör med processer så som stansning, bockning och svetsning. Vi prioriterar korta leveranstider där kvalitén aldrig sviker.
Automatpressning och laserskärning till alla typer av applikationer. Eboss levererar hela vägen från prototyp till serieproduktion.
Finnvedens Smide - En legoleverantör av kvalitetsbearbetade metalldetaljer
En komplett plåtleverantör, från bockad tunnplåt till avancerad plåtbearbetning. Enastående teknik och hög kapacitet vid våra två produktionsenheter.
Plåtbearbetning från idé till packat och klart! Flexibel och modern maskinpark för tunnplåtsbearbetning med hög kvalitet.
Vi gör verklighet av din idé! Svetsning, plåtbockning, plåtklippning och automatisk rörkapning samt även konstruktion av prototyper och små serier.
Ett ledande familjeföretag inom legobearbetning av tunnplåt, stansning, laserskärning, bockning, pressning svetsning samt montering och ytbehandling.
Legoarbete från idé till färdig produkt. Konstruktion, stans, laserskärning, bockning, svets, kantpressning, trådbock, rörlaser, pack och montering.
Vi är den perfekta legoproducenten i plåt- och trådbaserade detaljer med helhetslösningar inom bockning, svetsning, ytbehandling och montering.
Maskinleverantör inom tunnplåtsbearbetning, en ledande innovatör inom teknologin för flexibla automatiska maskinlösningar.
Experter på volymproduktion av automatpressade, dragna och gängade plåtdetaljer – dessutom med laserskärning, kantbockning och rullformning i huset.
Gårö Plåtprodukter AB
Gårö Plåtprodukter AB
1 november 2023 - Gårö Plåtprodukter AB, GNOSJÖ
Teknik, kvalitet, order och sälj krokar arm inför varje kundprojekt hos Gårö Plåtprodukter – allt för att ge kunden den bästa produktionslösningen.
23 oktober 2023 - Gnosjö Svetsindustri AB, Gnosjö
De utför legosvetsning, plåtbearbetning och avancerade speciallösningar inom konst och design. Gnosjö Svetsindustri bjuder på triss i metallförädling.
28 september 2023 - AddCut AB, Smålandsstenar
Efterfrågan ökar på vattenskärning och maskindelar. Under hösten börjar också AddCut bygga en helt ny anläggning i Smålandsstenar.
3 augusti 2023 - Ingelsten & Co AB, ANDERSTORP
Tillbygge, nyanställningar och nya stora kundprojekt – hos Ingelsten & Co i Anderstorp spirar framtidstron. Avancerad plåtformning är på uppgång.
19 juni 2023 - Eboss AB, NISSAFORS
Tillväxt, investeringar och framtidstro präglar familjeföretaget Eboss i Nissafors. Nu pågår bygget av en helt ny produktionsanläggning i Hestra.
6 april 2023 - Salvagnini Scandinavia Aktiebolag, VÄRNAMO
Maskinexperten inom flexibla system för tunnplåtsbearbetning växlar vd. Björn Ahlqvist tackar för sig och lämnar över stafettpinnen till Stefan Ek.
27 april 2023 | Salvagnini Scandinavia Aktiebolag
30 mars 2023 | Salvagnini Scandinavia Aktiebolag
Dela denna sida till sociala medier så fler kan hitta bra leverantörer i Gnosjöregionen.
Till grovplåt räknas material vars tjocklek överstiger 15 mm. Då ställs större krav på maskinerna som bearbetar materialet, exempelvis krävs kraftigare pressar vid bockning och istället för laserskärning kan gasskärning vara ett bättre val beroende på toleranskrav på produkten. Till tunnplåt räknas material vars tjocklek understiger 6 mm.
Om du behöver skapa djupa, sömlösa former av plåt kan djupdragning vara ett bra alternativ. Vid djupdragning drar man en plåt över en så kallad stämpel som ger arbetsstycket dess oftast cylindriska form, exempelvis kastruller man lagar mat i. Vid formning av plåt slås ett verktyg ovanifrån ned i ett underverktyg med matchande form – med plåten där emellan. Plåten sträcks och får samma form som verktyget, exempelvis som en plåt i en bil. Processen påminner om pressning som görs i liknande maskiner. Pressning i sig är egentligen ett samlingsnamn för flera metoder att bocka, forma, stansa och prägla plåt.
I en vals tunnas plåtmaterialet ut mellan stora roterande cylindrar vilket innebär att både tjocklek och struktur förändras och du kan även skapa mönster som ger avtryck i materialet. Valsning i rumstemperatur kallas kallbearbetning och ger bra toleranser och ytfinish. Varmvalsning används för grövre profiler och plåt. I en särskild typ av valsmaskin, rullbockmaskinen, kan du böja plåten till cylindrisk form och därefter svetsa ihop skarven.
Djupdragning och pressning, valsning och rullbockning är alla metoder som används inom plåtbearbetning av såväl vanlig som rostfri plåt. Det ställs stora krav på att verktyg och maskiner för plåtbearbetning är väl anpassade för den bearbetning som ska utföras. Plåtbearbetningsmaskiner är ofta dyra maskiner som måste utnyttjas till max för att betala sig. Verktygen som används måste även de fylla de krav som behövs. Inte för bra, och inte för dåliga. Verktygskostnaden är en viktig faktor att vara noga med i beräkningarna när man räknar på ett jobb. Fel kvalité på verktygen kan avgöra om jobbet blir lönsamt eller ej.
Metallbearbetningen har en lång historia. Först framställdes prydnadssaker i koppar eller guld, sedan lärde vi oss framställa brons och järn. Utvecklingen ledde allt eftersom till tekniska framsteg. Massproduktion av järn blev möjlig under 1800-talet och lade grunden för svensk stålindustri.
När du börjar bearbeta ett material, från göt eller stränggjutet ämne, sker deformationen i varmt tillstånd. Komponenter tillverkas genom sänksmidning och profiler genom varmvalsning eller varmextrusion. I slutet av tillverkningskedjan när metallstyckena i regel har tunna tvärsnitt sker deformationen vid rumstemperatur. Exempelvis genom tråddragning, kallvalsning eller kallsmidning.
Gnosjöregionen erbjuder många möjligheter inom metallbearbetning då mångfalden av företag inom branschen är stor.
Svensk metallindustri är numera världsberömd och det jobbas hela tiden med utveckling av teknik som förfinas för att ge bättre och bättre resultat. Man kan säga att värmebehandling ingår i en rad olika metoder för metallbearbetning. Vid plåtbearbetning så är det ganska vanligt att man på ett eller annat sätt använder sig av hetta för att kunna påverka metallens form och styrka.
Den form av värmebehandling som man väljer att jobba med beror förstås på den typ av metallbearbetning som ska till. Vid trumling, blästring och stansning så kan man jobba på olika sätt och det särskilt med tanke på det metallmaterial som man använder sig av. Det här är spännande och öppnar för många vägar att nå rätt resultat till den budget som man har. Duktiga metallverkstäder kan avgöra hur man bör gå till väga för att ta fram sin komponent eller produkt till bästa pris och snabbast. I och med att verkstäder numera kan erbjuda olika tekniker och metoder för värmebehandling av stål, aluminium och andra material så kan det hela göras på en plats. Och det med full översyn av kompetenta projektledare som är helt insatta i problematiken om vad som skall göras.
Metaller reagerar bra på värme på så sätt att man ofta får en bättre hållbarhet så man smälter ner delar eller kompletta metallstycken. Man ändrar helt enkelt metallens struktur för att på så vis få bukt med problem som sprickor. Det här är en viktig anledning till att man så ofta använder sig av värmebehandlingen då man ska skära till och forma metall. Hållbarheten är nämligen otroligt viktig då vi räknar med att metaller ska ge den styrka som vi har behov av i olika sammanhang.
Miljövänlighet är också viktigt i sammanhanget och här kan vi se att de svenska verkstäder som jobbar med metallbearbetning och värmebehandling har ett bra tänk. Man försöker använda sig av plåtbearbetning som innebär ett minimalt materialsvinn och där man inte måste använda sig av farliga ämnen. Det gör att operatörer och tekniker får en säker arbetsplats och att de färdiga produkterna kan hanteras med ett mycket gott samvete.