Vecka 30 Måndag 22 juli Grattis Magdalena, Madeleine
Valuta
EUR 11.68 0.06 0.056
GBP 13.87 0.08 0.08
USD 10.73 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
1.01%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

TEMA Skärande bearbetning

Vad innebär skärande bearbetning? Svar: Svarvning, fräsning, borrning och gängning i olika metaller brukar räknas till skärande bearbetning som även kallas spånbrytande bearbetning. I den industritäta Gnosjöregionen finns ovanligt många företag som bearbetar metall med denna tillverkningsmetod.

 

På denna sida har vi samlat företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med skärande bearbetning på ett eller annat sätt. Kika runt på sidan och kontakta gärna de företag du tycker verkar intressanta. 

 

Leverantörer och underleverantörer

Bufab Lann AB

Your Outstanding Partner in Precision Turning

Burseryds Mekaniska AB

I vår moderna maskinpark utför vi främst svarvning, fräsning och gängning. Vi erbjuder även hela systemlösningar med montering, lager och logistik.

Finmekanik i Bredaryd AB

Vi har specialiserat oss på att bearbeta produkter i zink, aluminium, stål och plast i våra CNC-styrda fleroperationsmaskiner.

Hallborn Metall Aktiebolag

Med lång erfarenhet och breda kontaktnät skapar vi helhetslösningar.
Skärande bearbetning med kompletterande förädling är vår specialitet.

JTT Trådgnistteknik AB

Högteknologiskt hantverk inom skärande bearbetning; trådgnistning, precisionsvattenskärning, starthålsgnistning, fräsning mm.

Lecsa Mekan AB

Lecsa Mekan tillhandahåller det mesta inom skärande bearbetning. Vi ombesörjer även ytbehandling om så önskas.

Miform Verktygs AB

Med unik precision och den senaste tekniken inom CNC-fräsning och trådgnistning levereras formverktyg av högsta kvalitet.

PRICO AB

Ett modernt och innovativt företag inom skärande bearbetning. Vi tillverkar allt från enkla till avancerade detaljer i små till medelstora serier.

Söderlunds Metall AB

Vi levererar svarvade detaljer, runt5-65 mm, till fordonsindustrin, samt till hydraulik och pneumatik, belysningsindustri, värmepumpar och armaturer.

Spånbrytande bearbetning av metall

Snabba tips om skärande bearbetning

  1. De företag som kan erbjuda flera olika spånbrytande tekniker erbjuder en viktig form av flexibilitet. Om du behöver så väl fräsning och svarvning som borrning och gängning kan det vara en fördel att ha det samlat under samma tak.
  2. Betänk nyttan av att få hjälp med allt från prototyp till produktion av komponenter från ett och samma företag.
  3. Mekanisk bearbetning av metall är komplicerat och kräver kunskap och erfarenhet. Att borra i aluminium kan låta enkelt men det finns många fallgropar. Till exempel är löseggsbildning vid skärning i olika metaller ett vanligt problem som kräver erfarenhet av metallbearbetning.
  4. Vill du hitta en ny leverantör som kan det här med skärande bearbetning? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

I Sverige finns det numera fantastiska lösningar för skärande bearbetning. Man måste inte nöja sig med en eller två metoder då företag i Gnosjöregionen kan erbjuda pressar av olika slag som står sida vid sida redo att ta sig an ditt projekt. Om du kommer att dra störst nytta av fräsning, svarvning eller kanske vattenskärning beror förstås på hur ditt projekt ser ut. Därför är det viktigt att du väljer att jobba med ett företag och en verkstad som kan erbjuda flexibilitet för att sänka kostnader och höja kvalitet.

 

Snabb och effektiv bearbetning

Det som gör skärande bearbetning som fräsning och svarvning i metall så pass populärt är att den är mycket snabb och effektiv. Traditionellt sett så fick man ju svarva och fräsa för hand vilket krävde stor skicklighet och gott om tålamod. Dagens verktyg är uppbyggda med samma grundprinciper som de första manuella maskinerna men numera så förlitar sig företag i Gnosjöregionen på automatik och material som gör att de spånbrytande verktygen håller längre. När arbetet är snabbt och effektiv så sparar man stora pengar på produktionen.

 

Svarva metall är idag ett miljövänligt alternativ

Idag tänker vi även en hel del på miljön och man kan se att metoder som utförs på ett automatiskt sätt är bättre än tidigare teknik. När det till exempel handlar om laserskärning och vattenskärning så är det fantastiskt att se hur litet spill av material man har. Ytor används till max och med vattentekniken så kan man verkligen tala om en metod som är skonsam både för miljö och för operatörer. När vi kommer till skärande bearbetning i form av svarvning och fräsning blir det onekligen en del spillmaterial eftersom det är en spånbrytande tillverkningsmetod. Men eftersom materialet är dyrt och miljökraven höga återvinns allt spill idag vilket gör till exempel svarvning i metall till ett miljövänligt alternativ jämfört mot produkter i material med kortare livslängd.

 

Borra eller fräsa? Olika bearbetningsmetoder för din produkt

Ibland kan man åstadkomma samma slutresultat med olika bearbetningsmetoder. Vilken skärande metod som kommer att vara bäst för ditt projekt beror på många olika saker. Det kan vara svårt att avgöra vilken typ av material som man ska ta fram sin komponent av då man inte själv är medveten om alla alternativ som kan erbjudas av skickliga verkstäder som klarar av moderna metoder som cnc-bearbetning. Därför ska man vända sig till en modern verkstad med sin ritning eller prototyp för att få ett förslag som kommer att ge en effektiv produktion som är kostnadseffektiv och som leder till komponenter som håller en mycket hög kvalitet.

 

 

Lediga jobb hos skärande bearbetnings-företag

Det finns inga lediga jobb för tillfället.

 

 

Film skärande bearbetning

 • WOG Metall
 • Prico - skärande bearbetning
 • Burseryds Mekaniska Verkstad
 • Skärande bearbetning hos Falks Metall i Gnosjö

 

Reportage

Enkel automatisering gör stor skillnad

Effektivare, snabbare och med bättre prisbild. En ny svarv med dubbla revolvrar och robotbetjäning maxar produktionen hos Lecsa Mekan i Skillingaryd.

Högpresterande team hos Bufab Lann

Bufab Lann utmärker sig med sin styrka inom skärande bearbetning – en styrka som till och med överraskade den nye VDn Martin Lindstrand.

Stabil efterfrågan på formverktyg

Närheten till sin verktygsmakare och högsta kvalitet på verktygen har lagt grunden till en stark och stabil kundbas hos Miform Verktygs AB.

 

 

 

 

Skärande bearbetning på andra språk

Så här översätts skärande bearbetning på andra språk.

 • Engelska: Cutting machining
 • Tyska: Schneidende Verarbeitung
 • Norska: Skjærebehandling eller Skjærende bearbeiding
 • Danska: Skærebearbejdning eller skærende bearbeiding
 • Finska: Lastuava työstö
 

Vad är CNC-bearbetning?

CNC-tekniken är minst sagt revolutionerande och vi har numera vant oss vid de snabba ledtider och höga kvalitet som tekniken erbjuder. CNC-bearbetning används ofta inom skärande bearbetning då man programmerar man sin svarv eller fräs för att på ett effektivt och precist sätt får fram de detaljer och komponenter som man vill tillverka.

 

Numera så innebär CNC-fräsning och CNC-svarvning att man matar in sitt material i maskinen som med olika arbetsmoment kommer att få fram en färdig del. Den här arbetsprocessen kan upprepas hur många gånger som helst och pågå dag som natt.

  1. Var noga med att välja rätt typ av CNC-bearbetning för din produktion. Det finns mängder av olika spånbrytande verktyg och vissa är mer lämpade för ditt behov än andra. Ställ frågan till flera företag så ska du se att du får flera olika förslag på bearbetningsmetoder.
  2. Välj ett flexibelt företag som klarar av att jobba med den ritning eller prototyp som du har till ditt förfogande. Du ska ställa kraven, inte din leverantör.
  3. Tänk på att ta reda på ledtider för produktionen i god tid för att slippa onödiga förseningar. Är det rimliga tider eller glädjeprognoser? Även om mekanisk bearbetning ofta är en snabb tillverkningsmetod så finns det alltid begränsningar.
  4. Vill du hitta en ny leverantör till dina metallprodukter? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Kommunikation mellan man och maskin

CNC-maskiner har den unika förmågan att de kan kommunicera med ett datorprogram. Man kan alltså se till att de utför rätt arbetsmoment för att skapa de former som man vill ha. Det spelar ingen roll om det handlar om verktyg som ska svarva eller fräsa fram en komponent. Då maskinens delar jobbar i enlighet med det mönster som ett datorprogram anvisar så behöver man inte hela tiden hålla på och justera sin maskin för att ta sig vidare eller upprepa arbetsprocessen.

 

En CNC-operatör kommer att överse det hela och genast rätta till produktionsstopp som kan bero på verktyg som slitits ut. Faktum är ett den nya tekniken gör det möjligt att byta ut maskinernas verktyg innan de bidrar till felaktig produktion vilket givetvis spar både tid och pengar.

 

Skärande bearbetning med fleroperationssvarv

 

Effektiv produktion med skärande bearbetning

Effektiva produktionslinjer är något som gillas skarpt av alla inblandade och när man har en presslinje med olika maskiner så måste man förstås finna ett sätt att synka arbetsprocessen. Med CNC-tekniken så lyckas man med detta och på så vis så kan man skapa färdiga produkter på ett och samma verkstadsgolv. Det är sällan som man får problem med moderna CNC-maskiner men då det händer så är felsökningen enklare och säkrare. Dagens operatörer måste inte stå i direkt kontakt med svarvarna, fräsmaskinerna och pressarna då delar av arbetsprocesserna till exempel programmering ofta kan skötas på distans.

 

Från ritning till färdiga produkter

När du vänder dig till en verkstad i Gnosjöregionen så kan du räkna med att de klarar av att utveckla din ritning eller prototyp till en färdig produkt. Det kommer att finnas säljare på plats som talar ditt språk och som kan översätta det du säger till maskiner och operatörer. Du får klara och tydliga ledtider samt en offert för hur mycket det kommer att kosta med olika typer av material. Det här innebär både flexibilitet och trygghet vilket du har mycket att tjäna på. Att företagarna i Gnosjöregionen ofta är synnerligen engagerade, kunniga och kreativa får du på köpet.

 

Vassa skär i smart produktion

Maximal precision, flexibel automation och intelligent bearbetning. Det handlar om skärande bearbetning i världsklass hos Gnosjöregionens företag.

 

Läs hela reportaget här eller öppna och läs pdf-filen här.

 

Metallspån vid skärande bearbetning

 

Andra har också läst

Hjälp dina vänner!

Dela denna sida till sociala medier så fler kan hitta bra leverantörer i Gnosjöregionen.

 Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår