Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03 Onsdag 19 januari Grattis Henrik
Valuta
EUR 10.34 -0.01 -0.008
GBP 12.43 0.01 0.006
USD 9.12 -0.02 -0.018
BÖRSEN 17:09
0.15%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Skärande bearbetning, svarvning, fräsning, borrning och gängning.

TEMA Skärande bearbetning

I Gnosjöregionen finns ovanligt många företag som bearbetar metall. Svarvning, fräsning och borrning brukar räknas till skärande bearbetning.

 

På denna sida har vi samlat företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med skärande bearbetning på ett eller annat sätt. Kika runt på sidan och kontakta gärna de företag du tycker verkar intressanta. 

 

Leverantörer och underleverantörer

2 B Best Business AB

Industrins affärspartner för optimerade lösningar av produktionsprocesser. Vi levererar kundspecifika tekniska komponenter via global tillverkning.

Bejö AB

Vi hjälper dig med skärande bearbetning så som CNC-svarvning, längdsvarvning, fräsning samt ombesörjer härdning, slipning, ytbehandling och montering.

BHV Verktyg AB

Vi konstruerar och tillverkar formverktyg för industriellt framställda detaljer av plast, zink, PolyZink och aluminium.

Bufab Lann AB

Tuffa material, spårbarhet, toleranser, renhetskrav – vi levererar. Med engagemang i varje detalj blir vi er outstanding partner in precision turning!

Burseryds Mekaniska AB

I vår moderna maskinpark utför vi främst svarvning, fräsning och gängning. Vi erbjuder även hela systemlösningar med montering, lager och logistik.

Falks Metall AB

Svarvning och fräsning med hög teknikgrad. Erfarenhet av bearbetning i stål, rostfritt syrafast (t ex 254 SMO), blyfri mässing eller aluminium.

Finmekanik i Bredaryd AB

Vi har specialiserat oss på att förse produkter i zink, aluminium, stål, plast med finmekaniska egenskaper i våra CNC-styrda fleroperationsmaskiner.

Gnosjö Automatsvarvning AB

Svarvning med precision. Vi är specialiserade på svarvning av komplexa detaljer med hydromater, CNC-svarvar och Index MS.

GNOX

Vi förser svensk industri med legotillverkade mekaniska komponenter. Svarvning, fräsning, plåt-, rör- och trådbearbetning, montering mm.

Ideus Group

Högkvalitativ tillverkning av detaljer i metall – med hela världen som utgångspunkt i valet av produktionsteknik, material och producent.

Isakssons Metallindustri

Expansiva, kunniga, engagerade och utrustade med den senaste tekniken – vi levererar CNC-svarvade detaljer till fordons- och möbelindustri.

Lecsa Mekan AB

Lecsa Mekan tillhandahåller det mesta inom skärande bearbetning. Vi ombesörjer även ytbehandling om så önskas.

Miform Verktygs AB

Med unik precision och den senaste tekniken inom CNC-fräsning och trådgnistning levereras formverktyg av högsta kvalitet.

PRICO AB

Ett modernt och innovativt företag inom skärande bearbetning. Vi tillverkar allt från enkla till avancerade detaljer i små till medelstora serier.

Qtech Group AB

Vi erbjuder mekaniska komponenter samt kompletta systemlösningar för dig genom vårt nätverk av underleverantörer i Gnosjöregionen med omnejd.

Söderlunds Metall AB

Vi levererar svarvade detaljer, runt5-65 mm, till fordonsindustrin, samt till hydraulik och pneumatik, belysningsindustri, värmepumpar och armaturer.

Värnamo Automatsvarvning AB

Skärande bearbetning till i första hand svensk industri, inom området diameter 3-65 mm i stål, rostfritt stål, mässing, aluminium och plast.

Snabba tips om skärande bearbetning

  1. De företag som kan erbjuda flera olika beskärningstekniker erbjuder en viktig form av flexibilitet.
  2. Betänk nyttan av att få hjälp med allt från prototyp till produktion av delar och komponenter från ett och samma företag.
  3. Välj en metod som är miljövänlig samtidigt som den ger dig snabba och bra resultat.
  4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

I Sverige så finns det numera fantastiska lösningar för skärande bearbetning. Man måste inte nöja sig med en eller två metoder då företag i Gnosjöregionen kan erbjuda pressar av olika slag som står sida vid sida redo att ta sig an ditt projekt. Om du kommer att dra störst nytta av fräsning, svarvning eller kanske vattenskärning beror förstås på hur ditt projekt ser ut. Därför är det viktigt att du väljer att jobba med ett företag och en verkstad som kan erbjuda flexibilitet för att sänka kostnader och höja kvalitet.

Snabbt och effektivt

Det som gör skärande bearbetning som laserskärning och vattenskärning så pass populärt är att den är mycket snabb och effektiv. Traditionellt sett så fick man ju svarva och fräsa för hand vilket krävde stor skicklighet och gott om tålamod. Dagens verktyg är uppbyggda med samma grundprinciper som de första manuella maskinerna men numera så förlitar sig företag i Gnosjöregionen på automatik och material som gör att verktygen håller längre. När arbetet är snabbt och effektiv så sparar man stora pengar på produktionen.

Miljövänliga alternativ

Idag tänker vi även en hel del på miljön och man kan se att metoder som utförs på ett automatiskt sätt är bättre än tidigare teknik. När det till exempel handlar om laserskärning och vattenskärning så är det fantastiskt att se hur litet spill av material man har. Ytor används till max och med vattentekniken så kan man verkligen tala om en metod som är skonsam både för miljö och för operatörer.

Bästa arbetsmetod för din produkt

Vilken beskärande metod som kommer att vara bäst för ditt projekt beror på många olika saker. Det kan vara svårt att avgöra vilken typ av material som man ska ta fram sin komponent av då man inte själv är medveten om alla alternativ som kan erbjudas av skickliga verkstäder som klarar av moderna metoder som cnc-bearbetning. Därför ska man vända sig till en modern verkstad med sin ritning eller prototyp för att få ett förslag som kommer att ge en effektiv produktion som är kostnadseffektiv och som leder till komponenter som håller en mycket hög kvalitet.

 

 

 

Lediga jobb hos skärande bearbetnings-företag

Det finns inga lediga jobb för tillfället.

 

Film skärande bearbetning

 

Reportage

Snabb service och vassa skär

Med två nyanställda maskinoperatörer och en servicetekniker har Lecsa Mekan Skillingaryd fördubblat personalstyrkan. Nästa steg är att utöka lokalen.

Ett värdeerbjudande med extra allt

Qtech Group har tagit Made in Gnosjöregionen till en helt ny nivå – från mekaniska komponenter till kompletta systemlösningar.

 

 

 

Vad är CNC-bearbetning?

CNC-tekniken är minst sagt revolutionerande och trots att den fortfarande är förhållandevis ny så har vi numera vant oss vid de snabba ledtider och höga kvalitet som tekniken erbjuder. CNC-bearbetning används ofta inom skärande bearbetning då man programmerar man sin svarv eller fräs för att på ett effektivt och precist sätt får fram de detaljer och komponenter som man vill tillverka.

 

Numera så innebär CNC-fräsning och CNC-svarvning att man matar in sitt material i maskinen som med olika arbetsmoment kommer att få fram en färdig del. Den här arbetsprocessen kan upprepas hur många gånger som helst och pågå dag som natt.

  1. Var noga med att välja rätt typ av CNC-bearbetning för din produktion.
  2. Välj ett flexibelt företag som klarar av att jobba med den ritning eller prototyp som du har till ditt förfogande.
  3. Tänk på att ta reda på ledtider för produktionen i god tid för att slippa onödiga förseningar.
  4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Kommunikation mellan man och maskin

CNC-maskiner har den unika förmågan att de kan kommunicera med ett datorprogram. Man kan alltså se till att de utför rätt arbetsmoment för att skapa de former som man vill ha. Det spelar ingen roll om det handlar om verktyg som ska svarva eller fräsa fram en komponent. Då maskinens delar jobbar i enlighet med det mönster som ett datorprogram anvisar så behöver man inte hela tiden hålla på och justera sin maskin för att ta sig vidare i arbetsprocessen.

 

En CNC-operatör kommer att överse det hela och genast rätta till produktionsstopp som kan bero på verktyg som slitits ut. Faktum är ett den nya tekniken gör det möjligt att byta ut maskinernas verktyg innan de bidrar till felaktig produktion vilket givetvis spar både tid och pengar.

Effektiva produktionslinjer

Effektiva produktionslinjer är något som gillas skarpt av alla inblandade och när man har en presslinje med olika maskiner så måste man förstås finna ett sätt att synka arbetsprocessen. Med CNC-tekniken så lyckas man med detta och på så vis så kan man skapa färdiga produkter på ett och samma verkstadsgolv. Det är sällan som man får problem med moderna CNC-maskiner men då det händer så är felsökningen enklare och säkrare. Dagens operatörer måste inte stå i direkt kontakt med svarvning, fräsning och pressning då arbetsprocesserna kan läsas av på en datorskärm.

Från ritning till färdiga produkter

När du vänder dig till en verkstad i Gnosjöregionen så kan du räkna med att de klarar av att utveckla din ritning eller prototyp till en färdig produkt. Det kommer att finnas säljare på plats som talar ditt språk och som kan översätta det du säger till maskiner och operatörer.

 

Du får klara och tydliga ledtider samt en offert för hur mycket det kommer att kosta med olika typer av material. Det här innebär både flexibilitet och trygghet vilket du har mycket att tjäna på.


Andra har också läst

Hjälp dina vänner!

Dela denna sida till sociala medier så fler kan hitta bra leverantörer i Gnosjöregionen.

 

Vassa skär i smart produktion