Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

TEMA Polymer

I Gnosjöregionen finns ovanligt många företag som tillverkar produkter i plast, gummi, silikon och andra polymera material. Formsprutning är en vanlig tillverkningsmetod och med all rätt kallas Gnosjöregionen för plastindustrins Mecka.

 

Svensk industri är långt fram gällande miljö och industrierna i Gnosjöregionen ligger i täten gällande att minimera miljöpåverkan. Många investerar i solceller, ledbelysningar och andra klimatsmarta produkter i sina industrier. De ställer även höga krav på allt från plastgranulat / masterbatch och kyl/värmeanläggningar till återvinning och transporter för att minimera klimatpåverkan.

 

På denna sida har vi samlat företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med plastproduktion och plastbearbetning på ett eller annat sätt. Kika runt på sidan och kontakta gärna de företag du tycker verkar intressanta. 

 

Leverantörer och underleverantörer till plastindustrin

AD-Plast i Anderstorp AB

Formsprutning av plastdetaljer i små och stora volymer, från konsulting och verktyg till produktion och montering i effektiv produktion.

Gela Plast AB

Vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

Gihab AB

Vi konstruerar och tillverkar kar, tankar och reservdelar i termoplast utifrån våra kunders önskemål.

Green & Co AB

Vi lanserar sedan förra året marknadsledaren för helelektriska formsprutor den japanska tillverkaren JSW. Kontakta oss så berättar vi mer...

Hilfa Sweden AB

Hilfa grundades 1965 och är en svensk tillverkare av standardkomponenter och individuella lösningar.

Inca Plast AB

Vi står för en pålitlig, tillförlitlig och driftsäker formsprutning med fokus på långa serier. Automation är en viktig del i vår konkurrenskraft.

K.D. Feddersen Norden AB

Utveckling och distribution av tekniska plaster är vår specialitet. Vi bistår även med maskiner, kringutrustning och ett brett utbildningsprogram.

Liljas Plast AB

Formsprutning av innovativa och högtekniska komponenter till industrin. Vi formsprutar teknisk plast, silikon och gummi. Ingjutning, 2-K, montering.

LIMAC FormPlast AB

Formsprutning på legobasis till industri och konsumentprodukter. Hög flexibilitet, personlig service och låga kostnader är grunden för vår affärsidé.

Plast AB Orion

Produktutveckling, projektledning och formsprutning av plastkomponenter i låskrafter upp till 1000 ton. Vi optimerar, producerar och levererar!

Quick-Set AB

Vårt patenterade system för automatisk ändförslutning av rör har gjort oss till en av Europas ledande producenter av lamellpluggar och caps.

Quiptec AB

Komplett leverantör av kringutrustning för plast- och gummiindustrin.
Generalagent för Moretto i Sverige och Norge.

Quist Formplast AB

Vi levererar formsprutade plastdetaljer i de flesta förekommande material. Även konstruktion och design, efterbearbetning och packning.

Reelab AB

Med fokus på Er produkt och produktion förser vi polymerindustrin med högkvalitativa kompounds gjorda av 100% återvunnen plast.

Rosti GP AB

Högteknologisk formsprutning är vår kärnkompetens där vi levererar formsprutade produkter till livsmedel, kosmetik och hälsovård.

Simons Industri AB

Formblåsning av tekniskt gods i plast i små och stora serier.

Stebro Plast AB

Helautomatiserad 2K-formsprutning av tekniskt formgods i olika material, gas injection, metal insert och plastsvetsning. Hållbara helhetslösningar.

Talent Plastics Bredaryd AB

Talent Plastics Bredaryd AB är en legotillverkare inom formsprutning av termoplaster. Vi är bland de största i Sverige på 2K respektive 3K-gjutning.

 

 

Lediga jobb hos plastföretag

Det finns inga lediga jobb för tillfället.

 

 

Film från plastindustrin

 

Reportage

Elsmarta investeringar hos formsprutarna

Med nya maskiner, nya robotar, ny ledbelysning och uppdaterad ventilation har Orion sänkt sin energiförbrukning med cirka 30 procent.

Framtidstron spirar hos formsprutarna

Tillbygget är redan trångt. Inca Plast i Hillerstorp växer kraftigt med nya projekt och maskininvesteringar. Snart också med helt ny teknik i huset.

Ny teknik i huset och nya patent på gång

Efter förvärvet tidigare i år har Gela Plast utökat kunderbjudandet med extrudering. Många nya projekt ligger i startgroparna – även egna produkter.

Grön produktion – en vinst för miljön

Quick-Set i Bredaryd förvandlar industrispill och återvunna förpackningar till nya lamellpluggar, skyddscaps och fönsterklossar i cirkulär produktion.

Plastproffsen expanderar i Gnosjö

Omsättningsrekord — igen. Nu sätter Holmgrens Plast spaden i marken och förbereder för tillbygge av fabriken där innovativa produkter tar form.

Producera i Värnamo – ett solklart val

Allt fler flyttar hem produktionen till Sverige – inte bara från Asien utan även från Europa. PE Plast ser med glädje hur projekten landar i Värnamo.

Lägre klimatavtryck för en grön framtid

Ett hållbart produktsortiment i ett cirkulärt system – tillsammans utvecklar PPS och Axjo marknadens mest moderna materialhanteringsprodukter.

Energisnåla formsprutor en het affär

Den svenska lanseringen av japanska JSW har gått över förväntan. Nu toppar Green & Co kunderbjudandet med en kompletterande robotlösning från STAR.

Snart kan vi CO2-märka våra detaljer

I samarbete med ALMI och RISE tar AD-Plast i Anderstorp fram en CO2-kalkylator som kan hjälpa hela formsprutningsbranschen till klara utsläppsbesked.

Avancerad materialanalys i nyinvigt labb

Bättre, billigare och närmare - här ges svar på frågor om plastens egenskaper. Följ med Reelab på guidad visning i Greenology Tech Center i Gislaved.

 

Företagsyheter

 

 


Andra har också läst

Hjälp dina vänner!

Dela denna sida till sociala medier så fler kan hitta bra leverantörer i Gnosjöregionen.