Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

TEMA Polymer

I Gnosjöregionen finns ovanligt många företag som tillverkar produkter i plast, gummi, silikon och andra polymera material. Formsprutning är en vanlig tillverkningsmetod och med all rätt kallas Gnosjöregionen för plastindustrins Mecka.

 

Svensk industri är långt fram gällande miljö och industrierna i Gnosjöregionen ligger i täten gällande att minimera miljöpåverkan. Många investerar i solceller, ledbelysningar och andra klimatsmarta produkter i sina industrier. De ställer även höga krav på allt från plastgranulat / masterbatch och kyl/värmeanläggningar till återvinning och transporter för att minimera klimatpåverkan.

 

På denna sida har vi samlat företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med plastproduktion och plastbearbetning på ett eller annat sätt. Kika runt på sidan och kontakta gärna de företag du tycker verkar intressanta. 

 

Leverantörer och underleverantörer till plastindustrin

Gela Plast AB

Vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

Gihab AB

Vi utför plastsvetsning av kar, tankar och reservdelar enligt dina önskemål. Våra certifierade plastsvetsare är redo att hjälpa dig.

Holmgrens Plast AB

Välkommen till Holmgrens Plast. Vi är ett teknikälskande företag med passion för produktion av artiklar och produkter i plast.

Inca Plast AB

Vi står för en pålitlig, tillförlitlig och driftsäker formsprutning med fokus på långa serier. Automation är en viktig del i vår konkurrenskraft.

K.D. Feddersen Norden AB

Utveckling och distribution av tekniska plaster är vår specialitet. Vi bistår även med maskiner, kringutrustning och ett brett utbildningsprogram.

Liljas Plast AB

Formsprutning av innovativa och högtekniska komponenter till industrin. Vi formsprutar teknisk plast, silikon och gummi.

Plast AB Orion

Produktutveckling, projektledning och formsprutning av plastkomponenter i låskrafter upp till 1000 ton. Vi optimerar, producerar och levererar!

Provexa Ytbehandling AB

Vi erbjuder ytbehandling och ytteknik som ger rätt funktion, design, skydd och hållbarhet.

Quick-Set AB

Patenterat system för automatisk ändförslutning av rör, klossar för fönsterglasning, specialmaskiner för automatisk ändförslutning.

Reelab AB

Med fokus på Er produkt och produktion förser vi polymerindustrin med högkvalitativa kompounds gjorda av 100% återvunnen plast.

Rigef Plastemballage Aktiebolag

Våra huvudprodukter är idag plastpåsar och säckar, polyetenark, förpackningsslang, leveransskydd och sträckfilm.

Simons Industri AB

Formblåsning av tekniskt gods i plast i små och stora serier.

Trioworld Smålandsstenar AB

Tillverkning av jordbruksfilm, pallsträckfilm, sopsäckar samt bygg- och täckfilm. Fabriken är placerad i Smålandsstenar.


 

 

Lediga jobb hos plastföretag

Det finns inga lediga jobb för tillfället.

 

 

Film från plastindustrin

 

Reportage

30 meter extruderingslinje flyttar in

Hos Inca Plast i Hillerstorp är det bråda dagar. Helt ny teknik flyttar in i huset samtidigt som man laddar för produktlansering tillsammans med kund.

Formsprutningskurvan pekar uppåt

Här firas framgångarna! Holmgrens Plast i Gnosjö utökar produktionen, inviger ett tillbygge på 2 200 kvm och toppar året med omsättningsrekord – igen!

Reelab och Returpack från kork till kork

Behovet av återvunnen plastråvara ökar inom förpackningsindustrin och allt fler får upp ögonen för PCR som hållbar kvalitet direkt från återvinning.

Unika högteknologiska kundprojekt

Produktion med högt teknikinnehåll är vardag hos Liljas Plast i Hillerstorp. Möt teknikteamet och kvalitetsgruppen bakom utvecklingen.

Grön innovation får växtkraft med Gihab

Banbrytande teknologi minskar jordbrukens CO2-utsläpp och reducerar behovet av konstgödsel – och själva plastkonstruktionen tillverkas i Hillerstorp.

Ytbehandlare storsatsar i Anderstorp

Provexa är Sveriges enda aktör inom metallplätering på plast och den enda i Norden som erbjuder behandling av både exteriöra och interiöra detaljer.

Materialutvecklingen är det nya heta

Hos Rigef Plastemballage förvandlas polyetenslang till vadhelst industrin behöver av pallhuvar, blixtlåspåsar eller specialslang inom medicinteknik.

Trioworld storsatsar på PCR i sträckfilm

Giganten inom pallsträckfilm stärker hållbarheten. Trioworld investerar 1 miljard i ny banbrytande teknologi som sluter förpackningscirkeln med PCR.

Elsmarta investeringar hos formsprutarna

Med nya maskiner, nya robotar, ny ledbelysning och uppdaterad ventilation har Orion sänkt sin energiförbrukning med cirka 30 procent.

 

Företagsyheter

 

 


Hjälp dina vänner!

Dela denna sida till sociala medier så fler kan hitta bra leverantörer i Gnosjöregionen.

 Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår