Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Torsdag 21 januari
Grattis Agnes, Agneta
Valuta
EUR 10.1 0.00
GBP 11.39 0.00
USD 8.33 -0.02
BÖRSEN 19:30
0.89%

TEMA Polymer

I Gnosjöregionen finns ovanligt många företag som tillverkar produkter i plast, gummi, silikon och andra polymera material. Formsprutning är en vanlig tillverkningsmetod och med all rätt kallas Gnosjöregionen för plastindustrins Mecka.

 

Svensk industri är långt fram gällande miljö och industrierna i Gnosjöregionen ligger i täten gällande att minimera miljöpåverkan. Många investerar i solceller, ledbelysningar och andra klimatsmarta produkter i sina industrier. De ställer även höga krav på allt från plastgranulat / masterbatch och kyl/värmeanläggningar till återvinning och transporter för att minimera klimatpåverkan.

 

På denna sida har vi samlat företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med plastproduktion och plastbearbetning på ett eller annat sätt. Kika runt på sidan och kontakta gärna de företag du tycker verkar intressanta. 

 

Leverantörer och underleverantörer till plastindustrin

AD-Plast i Anderstorp AB

Formsprutning av plastdetaljer i små och stora volymer, från konsulting och verktyg till produktion och montering i effektiv produktion.

Formteknik i Gislaved AB

Legoformsprutning, renrumsproduktion, konstruktion & verktygstillverkning. Vi erbjuder professionell hjälp från idé till färdig produkt.

Gela Plast AB

Vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

Gislaved Gummi AB

Den globala polymerspecialisten med verksamhet inom tre nischområden: packningar för värmeväxlare, tätningsprofiler och gummiblandningar.

Green & Co AB

Vi lanserar sedan förra året marknadsledaren för helelektriska formsprutor den japanska tillverkaren JSW. Kontakta oss så berättar vi mer...

Holmgrens Plast AB

Vi är proffs på plast! Som teknikälskande företag erbjuder vi avancerad plastproduktion med högklassig produktionsstyrning i flertalet tekniker.

Hugma AB

Enda partnern du behöver när det gäller legotillverkning. Allt från enkla till komplicerade detaljer, levererade i förpackning direkt till slutkund.

Inca Plast AB

Vi står för en pålitlig, tillförlitlig och driftsäker formsprutning med fokus på långa serier. Automation är en viktig del i vår konkurrenskraft.

Liljas Plast AB

Formsprutning av innovativa och högtekniska komponenter till industrin. Vi formsprutar teknisk plast, silikon och gummi. Ingjutning, 2-K, montering.

Nylanders Plast AB

Formsprutning av plastprodukter. Automatiserad produktionslinje för etikettering och tampongtryckning. Efterbearbetning, montering och packning.

PE Plast AB

Vi är den lilla, snabba och flexibla leverantören av formsprutat tekniskt gods till kravställande kunder som önskar lätta och hållfasta komponenter.

Plamako

Allt för plastindustrin – formsprutningsmaskiner, robotar samt kringutrustning till plast- och gummiindustrin.

Plast AB Orion

Produktutveckling, projektledning och formsprutning av plastkomponenter i låskrafter upp till 1000 ton. Vi optimerar, producerar och levererar!

Plastsystem H. Helmetschläger AB

Formsprutade plastprodukter med ett standardsortiment inom dentalemballage och behållare kliniskt avfall. Renrum och mikroformsprutning.

Qtech Group AB

Vi erbjuder mekaniska komponenter samt kompletta systemlösningar för dig genom vårt nätverk av underleverantörer i Gnosjöregionen med omnejd.

Rexsil AB

Specialist på extruderande silikongummiprodukter. Vi producerar profiler, tätningslister, packningar, självvulkaniserande tejp och silikongummislang.

Rigef Plastemballage Aktiebolag

Vi tillverkar allt från små påsar till pallhuvar, säckar, förpackningsslang, sträckfilm, leveransskydd m.m. Har även en tryckavdelning.

Stebro Plast AB

Helautomatiserad 2K-formsprutning av tekniskt formgods i olika material, gas injection, metal insert och plastsvetsning. Hållbara helhetslösningar.

Talent Plastics Bredaryd AB

Talent Plastics Bredaryd AB är en legotillverkare inom formsprutning av termoplaster. Vi är bland de största i Sverige på 2K respektive 3K-gjutning.

 

 

Lediga jobb hos plastföretag

Det finns inga lediga jobb för tillfället.

 

 

Film från plastindustrin

 

Reportage

Med kunskap och känsla för kunden

Effektiva inköp med fokus på bästa lösning – konceptet för legospecialisterna Hugma som fortsätter att växa med ett globalt nätverk av tillverkare.

Omsättningsrekord trots konjunkturen

Det handlar om komplexa, sammansatta och innovativa produkter med plast som röd tråd. Hos Holmgrens Plast fortsätter projekten att rulla in.

”Vi vill, vi kan och vi vågar!”

I nya lokaler och med ny vd tar Gela Plast sitt språng mot framtiden. Snabba omställningar under Coronakrisen har gett oväntad medvind för företaget.

Här rustar man för kommande uppgång

De växer med nya kundsegment och laddar för nya affärer. Nätverksbyggarna Qtech är väl förberedda med systemlösningar och legotillverkade komponenter.

TILLBYGGET GER VÄXTKRAFT FÖR FRAMTIDEN

Det är inflyttningsdags hos Liljas Plast. Tillbygget ger plats för tillväxt och produktion av ännu fler innovativa och högtekniska plastkomponenter.

 

Företagsyheter

Medelstora maskiner från JSW uppgraderade

Lär dig hitta besparingar i din organisation

Vill du se över din försörjningskedja?

 

 


Andra har också läst

Hjälp dina vänner!

Dela denna sida till sociala medier så fler kan hitta bra leverantörer i Gnosjöregionen.