Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 29 Lördag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 10.23 0.01 0.006
GBP 11.94 -0.01 -0.011
USD 8.69 0.01 0.005
BÖRSEN 17:30
1.38%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

TEMA Polymer

I Gnosjöregionen finns ovanligt många företag som tillverkar produkter i plast, gummi, silikon och andra polymera material. Formsprutning är en vanlig tillverkningsmetod och med all rätt kallas Gnosjöregionen för plastindustrins Mecka.

 

Svensk industri är långt fram gällande miljö och industrierna i Gnosjöregionen ligger i täten gällande att minimera miljöpåverkan. Många investerar i solceller, ledbelysningar och andra klimatsmarta produkter i sina industrier. De ställer även höga krav på allt från plastgranulat / masterbatch och kyl/värmeanläggningar till återvinning och transporter för att minimera klimatpåverkan.

 

På denna sida har vi samlat företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med plastproduktion och plastbearbetning på ett eller annat sätt. Kika runt på sidan och kontakta gärna de företag du tycker verkar intressanta. 

 

Leverantörer och underleverantörer till plastindustrin

AD-Plast i Anderstorp AB

Formsprutning av plastdetaljer i små och stora volymer, från konsulting och verktyg till produktion och montering i effektiv produktion.

Axjo Plastic AB

Utveckling, tillverkning och marknadsföring av förpackningslösningar i polymera material. Ledande tillverkare av kabeltrummor i smart plast.

Blowtech GP AB

Specialister på teknisk formblåsning med högindustriell precision, marknadsledande i norden. Tillhör industrikoncernen XANO.

Gela Plast AB

Vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

Green & Co AB

Vi lanserar sedan förra året marknadsledaren för helelektriska formsprutor den japanska tillverkaren JSW. Kontakta oss så berättar vi mer...

Holmgrens Plast AB

Vi är proffs på plast! Som teknikälskande företag erbjuder vi avancerad plastproduktion med högklassig produktionsstyrning i flertalet tekniker.

Inca Plast AB

Vi står för en pålitlig, tillförlitlig och driftsäker formsprutning med fokus på långa serier. Automation är en viktig del i vår konkurrenskraft.

K.D. Feddersen Norden AB

Utveckling och distribution av tekniska plaster är vår specialitet. Vi bistår även med maskiner, kringutrustning och ett brett utbildningsprogram.

LB - Plast Hillerstorp AB

LB Plast är ett privatägt företag som specialiserat sig på egna formsprutade produkter till diverse branscher.

Liljas Plast AB

Formsprutning av innovativa och högtekniska komponenter till industrin. Vi formsprutar teknisk plast, silikon och gummi. Ingjutning, 2-K, montering.

LIMAC FormPlast AB

Formsprutning på legobasis till industri och konsumentprodukter. Hög flexibilitet, personlig service och låga kostnader är grunden för vår affärsidé.

PE Plast AB

Vi är den lilla, snabba och flexibla leverantören av formsprutat tekniskt gods till kravställande kunder som önskar lätta och hållfasta komponenter.

Plast AB Orion

Produktutveckling, projektledning och formsprutning av plastkomponenter i låskrafter upp till 1000 ton. Vi optimerar, producerar och levererar!

Quick-Set AB

Vårt patenterade system för automatisk ändförslutning av rör har gjort oss till en av Europas ledande producenter av lamellpluggar och caps.

Quiptec AB

Komplett leverantör av kringutrustning för plast- och gummiindustrin.
Generalagent för Moretto och Negri Bossi.

Quist Formplast AB

Vi levererar formsprutade plastdetaljer i de flesta förekommande material. Även konstruktion och design, efterbearbetning och packning.

Reelab AB

Med fokus på Er produkt och produktion förser vi polymerindustrin med högkvalitativa kompounds gjorda av 100% återvunnen plast.

Rigef Plastemballage Aktiebolag

Vi tillverkar allt från små påsar till pallhuvar, säckar, förpackningsslang, sträckfilm, leveransskydd m.m. Har även en tryckavdelning.

Rosti GP AB

Högteknologisk formsprutning är vår kärnkompetens där vi levererar formsprutade produkter till livsmedel, kosmetik och hälsovård.

Simons Industri AB

Formblåsning av tekniskt gods i plast i små och stora serier.

Stebro Plast AB

Helautomatiserad 2K-formsprutning av tekniskt formgods i olika material, gas injection, metal insert och plastsvetsning. Hållbara helhetslösningar.

Talent Plastics Bredaryd AB

Talent Plastics Bredaryd AB är en legotillverkare inom formsprutning av termoplaster. Vi är bland de största i Sverige på 2K respektive 3K-gjutning.

 

 

Lediga jobb hos plastföretag

Är du vår nästa Verkstadstekniker?

Är du vår nästa Optimerare - Ställare?

 

 

Film från plastindustrin

 

Reportage

Med excellens och utveckling i fokus

De producerar i 100% återvunnen plast

Projektet är helt unikt. Dammsugaren består av 100 procent återvunnen plast och återanvända komponenter – och det här är bara början hos PE Plast.

Återvinn och förädla plasten själv

I tuff konkurrens skiljs agnarna från vetet. Morgondagens plastindustri återvinner och förädlar själv – och K.D. Feddersen Norden har maskinlösningen.

Nyinflyttade med kraft för framtiden

Det är nytt, modernt och högautomatiserat. Liljas Plast har flyttat in i den nya produktionsanläggningen på Kävsjövägen i Hillerstorp.

Investeringar ger språngbräda framåt

Här går det spikrakt uppåt. Med ett tillbygge som mer än fördubblat lokalytan och med rekordmånga projekt på gång ser Inca Plast ljust på framtiden.

Big bubbles, no troubles!

Ingen order är för liten – och ingen utmaning för stor. Hos Rigef Plastemballage löser man industrins behov av allt ifrån folie till pallhuvar.

Här finns recepten på hållbar plast

De är Gnosjöregionens experter på återvunna plastmaterial. Och med det nya labbet kan Reelab hjälpa ännu fler att producera i 100 procent återvunnet.

Effektivisering ger ökad output

Hos Holmgrens Plast händer det både på fabriksgolvet och i faktiska produkter som tillverkas. Innovationer blir verklighet hos plastproffsen i Gnosjö.

Från Bredaryd ut till hela världen

Den enkla lösningen är ofta den mest geniala. Quick-Sets patenterade och automatiska ändförslutning av rör har satt Bredaryd på världskartan.

Japansk precision till Gnosjöregionen

Vassare prestanda, snabb och exakt insprutning med 60 procents energibesparing – maskinleverantören Green & Co levererar japanska JSW.

 

Företagsyheter

Medelstora maskiner från JSW uppgraderade

 

 


Andra har också läst

Hjälp dina vänner!

Dela denna sida till sociala medier så fler kan hitta bra leverantörer i Gnosjöregionen.