Här hittar du företag som jobbar med formsprutning av plastdetaljer i termoplast och härdplast. Gnosjöregionen är Sveriges ledande område för formsprutning.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39
Torsdag 24 september
Grattis Gerhard, Gert
Valuta
EUR 10.52 0.03
GBP 11.47 0.02
USD 9.02 0.05
BÖRSEN 18:41
0.56%

Formsprutning

Snabba tips om

    1. Formsprutning är många gånger det bättre alternativet för att ta fram komplicerade produkter i stora volymer.
    2. När det ställs höga krav på den färdiga produktens måttnoggrannhet eller ytfinish är formsprutning det bättre alternativet.
    3. Formsprutning är ett kostnadseffektiv och miljövänligt val, inte lika energikrävande och detaljen är ofta färdig när den kommer ut ur maskinen.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så går det till

Plast består huvudsakligen av en eller flera polymerer som blandats med olika tillsatser såsom mjukgörare, stabiliseringsmedel, färgämnen och armeringsmaterial. Granulat av den önskade plasten värms upp till den temperatur som rekommenderas för just detta material. Pressmassan placeras i en särskild sprutcylinder och pressas ut i formrummet under högt tryck. Formen kyls och detaljen kristalliseras innan den släpps ut ur formen.

 

Formsprutning

 

Termoplaster vid formsprutning

Plast som material fick sitt stora genombrott i mitten av 1900-talet och sedan dess har användningen ökat med i snitt 9 procent per år globalt sett. Plaster kan delas in i två huvudgrupper, termo- och härdplaster. Termoplaster mjuknar vid smältning och kan formas om medan härdplaster inte kan smältas ner utan att den kemiska strukturen förstörs. Formsprutning är den viktigaste metoden för att tillverka produkter av bestående av termoplast. Inom formsprutning används främst konstruktionsplaster och volymplaster.

 

Automatisering och kostnadseffektivitet

Automatiseringen inom formsprutning tog fart på 1990-talet och tack vare kostnadseffektiva lösningar är formsprutning idag ett självklart val i många branscher, framför allt inom möbelindustri, hushållsartiklar och fordonsindustri men även inom elektronik.

 

Formsprutning av plastgolv

Att formspruta plastgolv är företagen i Gnosjöregionen duktiga på. Det finns egentligen inte så värst många tillverkare som formsprutar plastgolv i Sverige, men de allra flesta finns i Gnosjöregionen inom ett område på 3 mil.

Quick-Set AB

BREDARYD

Patenterat system för automatisk ändförslutning av rör, klossar för fönsterglasning, specialmaskiner för automatisk ändförslutning.

Gela Plast AB

ANDERSTORP

Vi erbjuder tjänster inom formsprutning av plast från idé till färdig produkt. Vi vill bygga långa kundrelationer där vi utvecklas tillsammans.

”Vi vill, vi kan och vi vågar!”

I nya lokaler och med ny vd tar Gela Plast sitt språng mot framtiden. Snabba omställningar under Coronakrisen har gett oväntad medvind för företaget.

Simons Metallindustri & Formblåsning AB

GNOSJÖ

Formblåsning av tekniskt gods i plast i små och stora serier. Metallindustrin består av tillverkning av båtbeslag i mässing.

Gjuteriteknik AB

VÄRNAMO

Vi är specialister! Helautomatisk och komplett produktionsprocess med kostnadseffektiv pressgjutning av zink i den senaste produktionsutrustningen.

Hugma AB

ANDERSTORP

Enda partnern du behöver när det gäller legotillverkning. Allt från enkla till komplicerade detaljer, levererade i förpackning direkt till slutkund.

Plastsystem H. Helmetschläger AB

ANDERSTORP

Formsprutade plastprodukter med ett standardsortiment inom dentalemballage och behållare kliniskt avfall. Renrum och mikroformsprutning.

Formteknik i Gislaved AB

GISLAVED

Legoformsprutning, renrumsproduktion, konstruktion & verktygstillverkning. Vi erbjuder professionell hjälp från idé till färdig produkt.

Nylanders Plast AB

ANDERSTORP

Formsprutning av plastprodukter. Automatiserad produktionslinje för etikettering och tampongtryckning. Efterbearbetning, montering och packning.

Talent Plastics Gislaved AB

GISLAVED

Formsprutning, och bearbetning av plast. Vi är din totalleverantör från formsprutning till montering av slutprodukt.

Almquist Formplast AB

GISLAVED

Vi levererar formsprutade plastdetaljer i de flesta förekommande material. Även konstruktion och design, efterbearbetning och packning.

Sigarth AB

HILLERSTORP

Utvecklar, tillverkar och marknadsför patenterade upphängningssystem under varumärket MONCLAC, tilluftsdon samt andra tillbehör till radiatorer.

Plamako

ANDERSTORP

Allt för plastindustrin – formsprutningsmaskiner, robotar samt kringutrustning till plast- och gummiindustrin.

LIMAC FormPlast AB

Bredaryd

Formsprutning på legobasis till industri och konsumentprodukter. Hög flexibilitet, personlig service och låga kostnader är grunden för vår affärsidé.

Nya kunder och fortsatt tillväxt

Rejäla investeringar i nya formsprutor och automationslösningar har gett utdelning. Limac FormPlast stärker allt mer sin position som legoleverantör.

Plastinject Watersystem AB

Anderstorp

Vi utvecklar och marknadsför produkter för hantering av dag- och regnvatten. Systerbolag till Plastinject AB.

Formsprutning

Masterbatch eller plastgranulat som det också kallas. Detta är materialet som matas in i formverktygen och i mjukt tillstånd sedan matas ut i verktygen i formsprutningsmaskinen.

 

Sammanfattning av Formsprutning

Formsprutning är ett miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att ta fram komplicerade produkter med höga krav på måttnoggrannhet.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Termoplast | Formsprutning |Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning |Formblåsning | Tvåkomponents | Vakuumformning