Här är företag som jobbar med gasskärning. Med gasskärning så kan man skära i tunn och tjock plåt på ett sätt som sparar på material.

Vecka 41 Söndag 13 oktober Grattis Berit, Birgit
Valuta
EUR 11.35 -0.02 -0.017
GBP 13.56 0.00 0
USD 10.38 -0.01 -0.014
BÖRSEN 17:30
0.75%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Gasskärning

Snabba tips om gasskärning

    1. Gasskärning är en bra metod för låglegerat och olegerat stål.
    2. Man kan skära tunna stålstycken snabbt med gasskärningen.
    3. En finare metod av gasskärning är gasmejslingen som kan användas för fogar.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så här går det till

Det finns flera sätt att skära i stål. Laserskärning, plasmaskärning och vattenskärning är tre sätt, men denna sida handlar om ett fjärde tillvägagångssätt - gasskärning. Det finns både manuell och automatisk gasskärning och vilken metod man använder sig av beror förstås på det projekt som man arbetar med. Om man till exempel måste jobba utomhus och skära i större strukturer så är den manuella metoden ett måste, men annars så kan man jobba i verkstaden genom att lägga plåten som ska skäras på en plan yta där den kommer att beskäras av en maskin. Liksom namnet antyder så är det förbränning av gas som leder till att man kan skära i stålet. Processen är dock mer invecklad än till exempel gassvetsning. Med gasskärningen så kan man tillföra en speciell typ av skäroxygen som gör att järnet i plåten som beskärs oxideras. För att få beskärningen att fungera så kombinerar man skäroxygenen med en typ av bränn-gas som kommer att antändas med hjälp av oxygenen. Exempel på gaser som kan användas för denna beskärningsmetod är gasol, acetylen, vätgas, naturgas och stadsgas. Det är dock viktigt att förstå att det är strålen av oxygen som beskär och inte själva gasen.

 

Det är viktigt att plåten som ska beskäras hålls ren så detta måste vara en del av arbetsprocessen. Om man inte får bort föroreningar genom förbehandling så kan det leda till att beskärningen tar längre tid så därför så jobbar verkstäder i Gnosjöregionen ofta med blästring för att se till att plåten som ska gasbeskäras inte har smuts och föroreningar i form av rost eller eventuellt glödskal.

 

Gasskärning

 

Fördelar med gasskärning

En fördel med att jobba med den varma låga som uppstår då gasen antänds är att man faktiskt får en del av rengöringen gratis via värmen som bränner bort eventuella föroreningar. Det här leder till en snabbare beskärningsprocess. Man kan se gasskärning som en mycket flexibel metod just för att man kan klara av allt från tunna arbetsstycken till riktigt tjocka bitar. Beroende på den gas man använder så får man en skäreffekt som är anpassad till det jobb som ska utföras. Det är också praktiskt att man kan jobba manuellt med denna teknik då man kanske måste klara av nedmonteringar utomhus av stora strukturer som kräver den här typen av beskärningsmetod.

 

Det finns inget företag i den här kategorien

Gasskärning

 

Användningsområden

Gasskärning används gärna när man ska bearbeta lite tjockare plåtstycken då beskärningsmetoden är lämplig för maximalt bruk av den plåt som man har till sitt förfogande. När det handlar om låglegerade stål och stål som inte alls är legerade så är gasskärningen en av de vanligaste metoderna för beskärning. Metoden fungerar bra både för mindre serier av komponenter såväl som för större manuella projekt.

 

Sammanfattning av gasskärning

Idag så kan svenska verkstäder erbjuda gasskärning som en kostnadseffektiv beskärningsmetod som passar väl för små och stora produktioner. Gasskärningen används främst på stål som är olegerade och låglegerade stål och betyder i praktiken att man skär med en syrestråle.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Skärning | Laserskärning | Lasersvetsning | Lasermärkning | Lasergravering | Rörlaserskärning | Vattenskärning | Fiberlaser | Plasmaskärning

Energi, miljö, återvinning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.



Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår