Med fleroperationsmaskiner, även kallade fleropmaskiner kan man utföra flera arbetsmoment med en och samma maskin och det leder till ökad produktion.

Vecka 22 Måndag 27 maj Grattis Beda, Blenda
Valuta
EUR 11.54 -0.03 -0.029
GBP 13.55 -0.03 -0.034
USD 10.62 -0.04 -0.042
BÖRSEN 13:19
-0.24%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Fleroperationsmaskiner

Snabba tips om fleroperationsmaskiner

    1. En fleroperationsmaskin kan utföra många olika moment som till exempel att fräsa, borra och gravera på samma del.
    2. Med hjälp av särskilda spindlar som har stor kraft så kan en vertikal fleroperationsmaskin fräsa metall på ett sätt som tidigare bara klarades av speciella HSC-maskiner.
    3. Den här typen av maskiner som även kallas fleropmaskiner kan användas för en mängd olika material som plast, trä och metall.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Den stora nyttan med fleropmaskiner

Det finns många fördelar med maskinerna som kan utföra flera olika moment. Man kan säga att fleroperationsmaskiner är noggranna, snabba och också väldigt flexibla. En maskin kan programmeras för att utföra en rad olika moment och det är upp till operatören att ställa in maskinen så att den kommer att färdigställa den del eller produkt som man vill få fram. I och med att det går så snabbt att konfigurera moderna maskiner som klarar flera operationer så är detta otroligt tidsbesparande. Man slipper ju även mellanmoment och byte av maskiner vilket också drar ner på tiden för produktionen. Har man flera maskiner av detta slag så kan man få upp produktiviteten rejält och jobba med flera olika produktioner samtidigt.

 

Fleroperationsmaskiner

 

Mer plats på arbetsgolvet

Det kan finnas ont om plats på ett verkstadsgolv där man redan har klämt in ett otal maskiner och då drar man stor nytta av nya fleroperationsmaskiner som är mycket kompakta. Det här är maskiner som sparar plats utan att man förlorar styrka och kapacitet. Med mer golvyta så kan man eventuellt utveckla verksamheten och även börja med avslutande arbetsmoment som montering för paketering.

 

 

Fleroperationsmaskiner

 

Olika arbetsområden

Det finns olika typer av fleroperationsmaskiner för tekniken kan appliceras på olika typer av produktion. Med en maskin så kan man ta hand om olika arbetsområden som fräsning, svarvning, stansning, borrning och mer. Man matar in stycket som ska bearbetas och får den färdiga delen utmatad då maskinen har genomfört alla moment. Det här ger möjlighet att låta en maskin utföra olika arbetsmoment på olika sätt. Genom att ställa in maskinen med korrekt programmering så får man det önskade resultatet.

 

Kärt barn har många namn

Fleroperationsmaskiner kallas vanligtvis fleropmaskiner eller helt enkelt flerop.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Maskinförsäljning |Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor |Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner |Bockautomater | CNC-maskiner

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår