Här finner du företag som jobbar med formverktyg och som kan ta fram prototyper för din produktion.

Vecka 49 Lördag 9 december Grattis Anna
Valuta
EUR 11.27 0.06 0.057
GBP 13.14 0.00 0
USD 10.47 0.08 0.083
BÖRSEN 17:30
0.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Formverktyg

Snabba tips om formverktyg

    1. Aluminium är ett slitstarkt material som passar väl för formverktyg för framställning av produkter i exempelvis plast.
    2. URIOL, UREOL, och RenShape är material som bör användas för korta serier.
    3. Välj ett företag som har förmågan att ta fram anpassade lösningar för formverktyg.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Numera så använder man formverktyg inom många olika områden. Verktygen behövs inom metallindustri såväl som inom framtagning av plastprodukter. Beroende på det material som verktyget ska användas för så måste man anpassa det material som man framtar det i. Om man till exempel behöver slitstarkhet och jämn värmefördelning så är aluminium ett bra val. Idag finns det företag som klarar av de mest komplicerade prototyper och det här är viktigt för vidare utveckling av svensk verkstadsindustri.

Formverktyg

 

Traditionell tillverkning

Det är viktigt att förstå att dagens avancerade teknik för framtagning av formverktyg bottnar i stor kunskap och erfarenhet av traditionell verktygstillverkning. Numera är produktionen automatiserad och man ser inte länge verkstadsgolv där folk står och tar fram verktyg för hand. Produktionen är idag ren och estetisk men faktum är att de prototyper som man jobbar med aldrig hade sett ut som de gör om man inte hade haft kunskapen från den traditionella verkstadstraditionen som har varit så viktig för Sveriges samlade industri.

 

Formverktyg

 

Exakta verktyg

När man ska beställa formverktyg så är passform A och O. Det får inte förekomma några avvikelser i den serie som man beställer. Detta oavsett hur kort eller lång den är. Idag kan bra verkstäder i Gnosjöregionen se till att ta fram prototyper i olika material för att ditt verktyg ska bli så exakt som möjligt. Man kan jobba i material som plats, zink, stål, aluminium och mer. Exaktheten kan ofta testas på plats vilket är bra då det kanske råder ett längre avstånd mellan din maskin och det företag som tar fram verktygen. Med ny teknik så kan man garantera exakt passform och dessutom en lång hållbarhet då man tar fram delar som är felfria.

 

Reparationer

Det är ju inte alltid som man behöver kassera ett formverktyg bara för att det inte längre fungerar. I varje situation så måste man bedöma och avgöra om det är bättre att skaffa nytt eller om man ska satsa på reparationer av verktyget. Inom viss produktion så är det självklart att verktygen slängs så snart som de har gjort sitt och man har till och med en automatisk inmatningsprocess av nya delar som övervakas av ett datoriserat system. Om du har ett behov av reparationer så kan det vara lämpligt att välja att jobba med en verkstad som klarar både nyproduktion och reparationer.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Verktyg | Följdverktyg | Fixturer |Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår