Här är företag som kan leverera maskinskydd av galler, trådnät och stålnät av högsta kvalitet. Maskinskydd som ger maximal maskinsäkerhet enligt EN-normer.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39
Onsdag 23 september
Grattis Tekla, Tea
Valuta
EUR 10.49 0.08
GBP 11.46 0.13
USD 8.98 0.1
BÖRSEN 16:50
0.83%

Maskinskydd

Snabba tips om maskinskydd

    1. Med bra maskinskydd så håller maskiner längre därför är dessa väl värda att investera i.
    2. Det går att skapa skräddarsydda lösningar för maskiner som är av äldre modell och utan färdiga skydd.
    3. Ta en titt på existerande lösningar innan du beställer maskinskydd för din maskinpark.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

När man besöker en modern verkstad så kan man undra var verktygen och maskinerna har tagit vägen. I varje fall om man kommer till en verkstad i Gnosjöregionen som använder sig av vettiga maskinskydd för att se till att människor och maskiner mår bra. Arbete med laser, pressar, beskärning och annat innebär alltid att man tar en risk eftersom produktionen leder till moment som är farliga. Därför är maskinskydden otroligt viktiga för att man fortsatt ska kunna utveckla sin produktion och möta produktionstider på ett tillfredsställande vis.

 

Maskinskydd

 

Skydd för människa och maskin

Ett maskinskydd är som sagt både till för människa och maskin. När ett arbetsmoment innebär att materialet avger ett spill som kanske flyger i luften så vill man undvika att detta spill hamnar i maskinen. Detta skulle kunna leda till onödiga skador av verktyg och till stopp i produktionen. Den som överser arbetsprocessen vill inte heller bli träffad av kokhett spill eller sådant som är giftigt men man kan inte alltid jobba på ett smidigt sätt med skyddsdräkt. Då är det bättre att maskinen har klätts på ett sätt som gör att man undviker att spill tar sig till fel ställen utan att detta försvårar produktionen.

 

Troax AB

HILLERSTORP

Troax har utvecklat innovativa nätpanelslösningar för maskinskydd, lager och förråd i över 60 år. Vi är marknadsledande och finns över hela världen.

SMART SÄKERHETSLÖSNING FÖR AUTOMATLAGER

Automatisering av lager blir allt vanligare vilket i sin tur skärper krav på säkerhet. Troax nya konsol Uni-bracket förstärker det viktiga rasskyddet.

Axelent AB

HILLERSTORP

Din kompletta leverantör av säkerhetskoncept för industri, lager och bygg. Maskinskydd, industri- och lagerväggar, kabelstegar och förråd.

Maskinskydd

 

Enkelheten är viktig

Det man måste tänka på vad gäller maskinskydden är att de måste erbjuda en viss enkelhet. Det får inte bli så att man ska ta sig igenom en labyrint av kåpor och galler för att komma åt maskinen eller verktygets olika delar. En operatör måste alltid ha god sikt över arbetsprocessen och snabbt komma fram då det ska rengöras eller bytas ut verktyg. Enkla lösningar som erbjuder hög kvalitet är de allra bästa.

 

Från produktion till montering

När du ska ta fram en lösning för skydd av maskiner så innebär detta alltid en kostnad. Först och främst så kanske det inte finns färdiga maskinskydd för de verktyg som ditt företag jobbar med och då måste man ta fram en ritning som är speciellt anpassad till produktionen. Sedan ska skydden tillverkas, transporteras och monteras. Kan man jobba med ett företag som tar hand om hela processen från start till slut så är det en fördel. Då vet man ju med säkerhet att den ritning som tas fram är anpassad till den montering som till sist ska utföras. Det här är också ett säkert sätt att spara pengar på och att få den service som man kanske behöver vid senare tillfälle då en ny typ av produktionslinje kräver att man utvecklar maskinskyddet.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Trådnät stålnät | Krenelerade gallerMaskinskydd | Gallerdurk | Metallduk | Galler | Förrådsväggar |Nätväggar