Med robotsimulering så kan man förbereda och ta fram nya lösningar på ett smidigt sätt. Robotsimulatorer är också bra för utbildning.

Vecka 28 Lördag 13 juli Grattis Joel, Judit
Valuta
EUR 11.49 0.08 0.083
GBP 13.68 0.00 0
USD 10.53 0.04 0.041
BÖRSEN 17:30
2.28%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Robotsimulering

Snabba tips om robotsimulering

    1. Med robotsimulering kan man testa nya arbetsmoment virtuellt innan man inför dem på riktigt.
    2. Robotsimulering kan skräddarsys till arbetsplatsen så att man får ut mesta möjliga av sin robotcell.
    3. Robotsimulering fungerar även offline vilket är väldigt bra då man inte vill förlora tid på ny programmering.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

När man jobbar med robotteknik så är robotsimulering nödvändigt. Med simuleringen så kan man snabbt testa nya algoritmer, designa nya robotceller, och testa helt utan att använda sig av verklig utrustning eller material. I och med att det kostar på att använda sig av automationsutrustning på ett felaktigt sätt så kan man se stora besparingar med simulering. Simuleringen möjliggör programmering som man sedan kan använda på riktigt. Många gånger så kan man på detta sätt skräddarsy den mjukvara som man kommer att använda för att sätta roboten i arbete.

 

Robotsimulering

 

 

Vad är en robotsimulator?

Med en robotsimulator så skapar man applikationer för en robot och det här kan man göra oberoende av den maskin som ska utföra arbetet. Det här betyder att pågående arbetsprocesser kan fortgå samtidigt som man jobbar med att ta fram ny mjukvara för nya arbetsprocesser. Många gånger så kan applikationerna som man programmerar flyttas direkt till den industrirobot som man jobbar med och det är väldigt smidigt. I och med att det finns robotar som fungerar på olika sätt så skapar man även robotsimulering på olika sätt. När man till exempel jobbar med simulatorer som är baserade på beteende så kan simuleringen leda till att man lär från misstag så att dessa inte upprepas då man väl börjar använda roboten.

 

Robotsimulering

 

Den virtuella roboten

Med en virtuell robotsimulator så kan man bygga upp ett 3d landskap som ser ut precis som platsen där den verkliga roboten kommer att arbeta. Den virtuella roboten kan utföra det som den verkliga roboten senare ska göra och på det här sättet kan man lätt testa vad som fungerar och hur. Möjligheten att programmera offline är viktig för industriautomation eftersom tekniken kan användas innan man ens har investerat i en robot för att ta reda på hur kostnadseffektiv en viss robotlösning kan tänkas bli.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Industriautomation |Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering |Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår