Med industrirobotar så blir arbetsprocesser snabbare och produktionsvolymer ökar. Dessutom så ökar arbetssäkerheten med industrirobotar.

Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.58 -0.01 -0.008
GBP 13.56 0.00 0.002
USD 10.89 0.01 0.005
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Industrirobotar

Snabba tips om industrirobotar

    1. En industrirobot kan användas för flera olika arbetsmoment, och det samtidigt!
    2. Med rätt programmering så får man ut en högre produktion och god kvalitet av sin robot.
    3. Det kan vara klokt att se närmre på de olika arbetsuppgifter som roboten kan utföra för att öka säkerheten på verkstaden.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det är särskilt inom bilindustrin som man använder sig av robotteknik men faktum är att nästan varje industri har stor nytta av industriautomation där man kan lägga mer jobb på robotar. I och med att det har blivit så pass vanligt med industrirobotar så är det också så att man idag kan finna begagnade robotar som håller hög kvalitet. Det här kan vara en fördel för en verkstad som kanske inte har råd med de priser som nya service robotar kommer med. Svenska företag som ABB och ASEA är världsledande inom automationstekniken och robot Sverige är även med som en kraft i utvecklingen av andra spännande innovationer som till exempel robotsimulering och nanorobotar.

 

Industrirobotar

 

Industrirobotar klarar jobbet

Det som är så bra med robotceller där man har en robotarm som samarbetar med andra maskiner är att man på detta sätt snabbt och lätt kan ta sig igenom en produktionsprocess. Man eliminerar den mänskliga faktorn då man kan programmera roboten att utföra en viss uppgift på ett visst sätt. Så länge ingen flyttar på roboten eller på de maskiner som den ska samarbeta med och programmeringen förblir den samma så kan arbete fortgå i stort sett utan att man gör någonting. Det här är en teknik som inte bara har blivit populär inom industrin. Även i hem så börjar man så smått förlita sig på robotar. Ta till exempel robotdammsugare som kan se till att golven är rena och fina till dess att man kommer hem från jobbet.

 

Industrirobotar

 

Spännande ny teknik

Robottekniken utvecklas och det här är ett mycket spännande område. Med nanorobotar så tänker man sig att kunna ta sig in i blodomloppet på en person med en robot i miniatyr. När roboten väl är i kroppen så kan den finna problemområden och antingen vara med och läka eller få fram uppgifter som gör att man kan sätta in rätt typ av behandlingar.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Industriautomation |Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering |Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår