Moderna formsprutor gör det möjligt att på ett effektivt sätt tillverka plastdetaljer och de är också mycket kompakta vilket spar plats på golvet.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Formsprutor

Snabba tips om formsprutor

    1. Med en modern och kompakt formspruta får du mer plats på golvet vilket kan ge ett bättre materialflöde i din industri.
    2. Glöm inte kringutrustningen. Modern kringutrustning ger snabbare och bättre produktionsprocesser.
    3. Det finns mycket att tänka på när man ska köpa en ny formspruta. Ta hjälp av erfarna maskinleverantörer!
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Då man ska tillverka produkter av olika typer av termoplast så är formsprutningen en av de främsta produktionsmetoderna. Moderna formsprutor ger många fina fördelar och de ser till att man får ett slutresultat som håller hög kvalitet. Det gäller förstås att man väljer rätt formspruta och att man har en god plan för produktionen så att man får det resultat som man är ute efter.

Formsprutor

 

Formsprutor som tar minimal plats

Det kan vara mycket spännande att se på den nya generationens formsprutor som knappast påminner om traditionella plastbearbetningsverktyg. Numera så rör det sig om maskiner som är mycket kompakta och det innebär att formsprutan tar minimalt med plats. Det här får stor betydelse på verkstaden där man tack vare den kompakta designen kan få in fler maskiner och ta hand om fler uppdrag.

 

Formsprutor

 

Högt tempo och högre kvalitet

Men det är inte bara den moderna formsprutans kompakta design som gör att den har blivit så populär. Något som är mycket viktigt att nämna är att formsprutor kan jobba mycket snabbt utan att kompromissa med kvalitet. Med servohydrauliska maskiner så kan man jobba på i snabb takt och maskinerna har även finesser som gör att de spar på energi. Man kan också välja modeller som har särskilda funktioner som gör att man kan ta till vara på energi från bromseffekt och använda denna i maskinen igen.

 

Säkrare arbete

Snabbare produktionstakt betyder inte lägre säkerhet, tvärtom. De moderna formsprutorna är gjorda för att vara lätta att hantera. Med smarta styrsystem så kan operatören läsa av driften och hela tiden jobba på ett säkert avstånd med vetskap om vad som sker inuti maskinen. Det här är en stor fördel på arbetsplatser där man jobbar i lag och behöver funktioner som touch displayer snabbt kan läsa av och göra förändringar för att formsprutningen fortsatt ska utföras på rätt sätt.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Maskinförsäljning |Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor |Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner |Bockautomater | CNC-maskiner

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.