Vid lasergravyr sammanfogas, med maximal precision, material eller byggs på till önskad geometri. Minimal värmetillförsel ger mycket liten risk för sprickbildning.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 05
Måndag 27 januari
Grattis Göte, Göta
Valuta
EUR 10.56 0.02
GBP 12.52 0.00
USD 9.57 0.02
BÖRSEN 09:25
-1.08%

Lasergravering

Snabba tips om

    1. Lasergravyr utförs med lika detaljerat och hållfast resultat på de flesta material.
    2. Tack vare en mycket fin laserstråle kan man göra oerhört detaljerade motiv, beroende på vad materialet tillåter. Ju hårdare material desto mer detaljerad gravyr.
    3. Med lasergravyr är det också möjligt att utföra motiv i 3D.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så här går det till

En fokuserad laserstråle avlänkas kontinuerligt via två datorstyrda galvanometerspeglar medan man på så sätt ”skriver” sammanhängande linjer i detaljens yta. För att kunna skriva ren text måste laserstrålen släckas mellan bokstäverna. Gravyrsystemets dator styr därför en snabb slutare som stänger av strålen mellan bokstäverna. Med hjälp av ett särskilt lasermärkmedel kan man åstadkomma en mattsvart, outslitlig och så gott som syrafast text eller bild på flera olika metaller och legeringar.

 

Lasergravering

 

Olika typer av lasergravyr

För märkning och skärning i olika material såsom aluminium, rostfritt, plaster, läder, glas mm krävs också olika metoder. Till exempel rundgravyr eller den matta mjölkvita ytan som blir resultatet av gravyr på flaskor och dricksglas. Fiberlaser med den senaste tekniken ger oändliga möjligheter för gravyr likaväl som etsning och märkning. Vanligtvis används Nd:Yag laser eller CO2-lasermaskiner för ändamålet.

 

Passar bra för skyltar

Lasergraverade skyltar i rostfri stålplåt är ett bra alternativ när skylten utsätts för slitage av väder och vind, och kanske rentav kemikalier. Ett annat alternativ till snygg och tålig skylt är eloxerad aluminium. Då graveras den färgade eloxeringen bort och då får fram en silverfärgad text.

Robec AB

Anderssons Mekaniska AB

Skillingaryd

Anderssons Mekaniska, grundat 1968, ett företag med lång erfarenhet av utveckling och produktion av bockade och svetsade stålrörskonstruktioner. En komplett partner och tillverkare av kvalificerade...

Spikrakt uppåt för möbeltillverkarna

De har ett riktigt bra år bakom sig och ser ingen anledning att slå av på takten. Tillväxtresan fortsätter för Anderssons Mekaniska i Skillingaryd.

Robec AB

Gnosjö

Robec AB är ett familjeföretag som utvecklar, tillverkar och testar medicintekniska produkter med slutkunder över hela världen. Vi har 50 års erfarenhet och kompetens inom det...

Koll på spårbarheten med lasermärkning

Kraven på permanent märkning och spårbarhet ökar. Robec AB har investerat i fyra maskiner för lasermärkning och erbjuder nu industrin sina tjänster.

Lasergravering

 

Sammanfattning av Lasergravering

Med maximal precision sammanfogas material – eller byggs på – till önskad geometri. Minimal värmetillförsel ger mycket liten risk för sprickbildning.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Skärning | Laserskärning | Lasersvetsning | Lasermärkning | Lasergravering | Rörlaserskärning | Gasskärning | Vattenskärning | Fiberlaser | Plasmaskärning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.