Med CNC-maskiner så får man effektiv produktion och man kan också se fram emot mycket bättre resultat oavsett om man fräser eller skär på annat vis.

Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

CNC-maskiner

Snabba tips om CNC-maskiner

    1. CNC (Computer Numerical Control) är ett elektroniskt system för att styra verkstadsmaskiner så som CNC-fräsar och CNC-svarvar.
    2. Med fleroperationsmaskiner så kan man ta hand om flera arbetsmoment med en enda CNC-maskin.
    3. Mer avancerade program kan se till att maskinen får korrigerande instruktioner så att man kan ta hand om problem snabbt och smidigt.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Ska man tillverka snabbt med goda resultat så ska man välja CNC-maskiner. Det här är maskiner som styrs av datorprogram och som kan göra allt från att skära i metall till att bearbeta andra material som plast och trä för att ge rätt form. Numera så är det mycket vanligt att använda CNC-tekniken för att spara tid och pengar på tillverkningsprocesser som flyter på som de ska med få snedsteg och fel.

 

CNC-maskiner

 

CNC-maskiner revolutionerar tillverkningsindustrin

Med CNC-maskiner så har många industrier revolutionerats. När man kan programmera en maskin som sedan jobbar exakt så som man har beräknat så får man riktigt goda resultat. Det är inte bara tiden som man sparar på denna teknik som har stor betydelse, man slösar mindre på material då man vet att varje rörelse som sker i en CNC-maskin är väl planerad och korrekt.

 

En CNC-operatör kan arbeta med att driva en maskin som har programmerats men det finns också operatörer som är med från start och som tar hand om programmeringen enlighet med de behov som finns. Det här har gjort CNC-operatörens yrke mycket populärt, och behovet av operatörer som både kan programmera och driva maskinerna är förstås stort.

 

CNC-maskiner

 

Maskiner som klarar flera operationer

Med programmeringen så kan man dra stor nytta av fleroperationsmaskiner. Det här är CNC-maskiner som kan utföra flera moment i en viss ordning. Man utrustar maskinen med flera verktyg som kommer att bearbeta material i enlighet med programmet. Nyttan med den här typen av verkstadsmaskiner är mycket stor.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Maskinförsäljning |Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor |Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner |Bockautomater | CNC-maskinerDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår