Behöver du maskiner för laserskärning, plasmaskärning, vattenskärning, fiberlaser eller annan skärande bearbetning. Här finns leverantörerna.

Vecka 21 Onsdag 22 maj Grattis Hemming, Henning
Valuta
EUR 11.64 0.03 0.026
GBP 13.65 0.06 0.06
USD 10.75 0.05 0.053
BÖRSEN 13:49
-0.07%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Laserskärningsmaskiner

Snabba tips om laserskärningsmaskiner

    1. Man kan skära i de flesta material och det är mycket vanligt att man förutom metall behandlar plastmaterial med lasertekniken.
    2. Med integrering av datorsystem och annan industriautomation kan man låta lasermaskinen jobba självständigt med perfekta resultat.
    3. Ta reda på om det går att köpa begagnade laserskärare med moderna funktioner.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det finns många fördelar med att skära med laser. Det här är en metod som förvisso kostar en hel del att investera i men som kan leda till en mycket bättre produktion där man kan se besparingar i form av material som kan användas på ett smartare sätt och mer. Med laserskärningsmaskiner så kan man skära i många olika material, och det här är en populär beskärningsteknik både inom metallindustrin och inom plastindustrin.

 

Laserskärningsmaskiner

 

Investera i laserskärningsmaskiner

Något som kan kännas problematiskt är det pris som en modern laserskärningsmaskin kan komma med. Man måste verkligen ha god anledning till att investera i laserskärningsmaskiner för den senaste tekniken är inte gratis. Trots detta så kan man se att flera svenska företag har valt att investera i inte bara en lasermaskin utan flera som kan jobba i skift och se till att produktionen flyter på som den ska.

 

En god anledning till att man väljer laser över annan form av beskärning är att den är så precis. Man kan skära i material och undvika svinn då det går att lägga snitten så tätt inpå varandra. Lasern erbjuder även viktiga effekter som att man kan få snyggare kanter på snitten med hjälp av den finish som man får med maskinen.

 

Laserskärningsmaskiner

 

Miljö och säkerhet

Det ska sägas att laserskärningsmaskiner kan dra en hel del energi. Det här beror en hel del på vilken modell man väljer. Modernare versioner är bättre vad gäller energiförbruk men det är klart att andra metallbearbetningsmetoder vinner då det gäller energikonsumtionen. Men om man ser på de verktyg som ingår i fräsar och svarvar och laserns lins och laserstråle så blir det tydligt att man faktiskt kan spara pengar på att inte behöva byta ut verktyg så ofta.

 

Det går också att jobba på ett mycket säkert sätt med moderna laserbeskärare som är gjorda för att ge operatören kontrollen över arbetsprocessen på ett mycket överskådligt vis. Man skär inuti maskinen och allting kan läsas av via smarta skärmar vilket gör att operatören får en säkrare och mycket trivsammare arbetsplats.

 

Sammanfattning av laserskärningsmaskiner

Förutom laserskärning finns maskiner för plasmaskärning, fiberlaserskärning, vattenskärning och ett par metoder till.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Maskinförsäljning |Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor |Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner |Bockautomater | CNC-maskinerDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår