Med moderna kantpressar så får man snabbare produktion såväl som en bättre precision vilket leder till mycket goda resultat. Här finns leverantörerna.

Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kantpressar

Snabba tips om kantpressar

    1. Dra nytta av moderna styrsystem och programmering för snabbare produktion.
    2. Undersök möjligheten att jobba med kantpressar som har automatisk verktygsväxling.
    3. Undersök möjligheten att köpa in begagnade kantpressar med hög prestanda.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Med en kantpress så kan man forma metall på ett precist sätt så att den efter behandlingen i maskinen är redo för montering. Moderna kantpressar har mycket viktiga funktioner som gör det lättare att ta hand om olika typer av metallproduktion. Samtidigt som de erbjuder stor kraft och komplett automation så kan man få skräddarsydda maskiner som har en mycket kompakt design och som därför ger plats till mycket mer på verkstadsgolvet.

 

Kantpressar

 

Ökad produktion med moderna kantpressar

Alla industriföretag är ute efter en ökad produktionstakt utan minskad kvalitet. Det här är precis vad man får med de moderna kantpressarna som styrs med datorer och program som en duktig operatör kan hantera. Man kan alltså ställa in pressen för att utföra ett visst arbete och sedan dra nytta av att den gör det så snabbt.

 

Det är också så att automatiska kantpressar kan inkludera mer än ett verktyg. Man kan jobba med automatisk verktygsväxling vilket gör arbetet mycket snabbare. Men smakar det så kostar det.. Maskinen är designad så att verktygen väljs ut med hjälp av automatiken och att de hamnar på rätt plats. Operatören följer processen via program som läser av det som sker i maskinen och det ger en mycket lättare och smidigare arbetsprocess.

 

Kantpressar

 

Kantpressarna blir bara säkrare

Man skulle ju kunna tro att det höga tempot innebär fara för operatörer som befinner sig nära maskinerna som hanterar tonvis med plåt. Så är det inte. Moderna kantpressar har också designats för att göra det säkrare att hantera produktionen. De har viktiga varningssystem på plats, och den automatiska pressningen gör också att operatörer inte behöver röra vid farliga delar då de är i arbete.

 

En annan stor fördel med den nya tekniken är att den också är energisnål. Det här är ju bra för företaget som tillverkar delar och produkter med hjälp av pressning men också för miljön. Man har lyckats få fram maskiner som kan ge samma kraft och effektivitet som tidigare mekaniska versioner, men med snålare energiförbrukning, och det är ju verkligen ett framsteg som så många företag drar nytta av.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Maskinförsäljning |Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor |Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner |Bockautomater | CNC-maskinerDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår