Brickor är en viktig form av fästelement. Med brickor så får man stabilitet då man fäster en skruv med mutter.

Vecka 15 Söndag 14 april Grattis Tiburtius
Valuta
EUR 11.59 0.08 0.08
GBP 13.55 0.00 0
USD 10.89 0.16 0.16
BÖRSEN 17:30
0.2%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Brickor

Snabba tips om brickor

    1. Det är viktigt att brickorna håller hög kvalitet så att de inte rostar eller på annat sätt försvagar en konstruktion.
    2. Det går att skräddarsy brickor för perfekt passform.
    3. Man kan få hjälp med både produktion och lager av brickor från ett och samma företag.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Har du någonsin undrat över den där lilla ringen eller biten som sitter mellan skruv och mutter eller mellan mutter och det material som man fäster något i? Det handlar förstås om brickor men inte den typ av bricka som man får frukost på sängen på. Idag kan man få fram lösningar som är fullkomligt unika med hjälp av fjädrande brickor och låsbrickor. Det kan vara smidigt att utveckla ett samarbete med ett företag som även kan ta hand om lager så att man slipper denna bit på sitt eget företag.

 

Brickor

 

Olika format

Med tanke på hur många format av skruvar och muttrar som det finns så är det kanske inte så konstigt att även brickorna finns med många olika layouter. Det finns förstås runda brickor men det här är på intet sätt den enda lösning som man kan få då man ska utforma en komponent eller produkt. De bästa fästelementleverantörerna har ett stort utbud av olika form och funktion så att man kan få precis det som behövs så att man inte måste anpassa sin produkt efter fästelement utan snarare tvärtom.

 

Brickor

Material på brickorna

I och med att brickorna används för så många olika ändamål så måste man även kunna få dem i olika material. De fjädrande brickorna som ska användas då man måste spänna fast för en tät konstruktion kan ofta vara i gummiliknande material. Det här kan vara särskilt praktiskt då man kanske måste sänka sin konstruktion i vatten eller placera den i en fuktig miljö. I detta läge kanske även skruv och mutter är gjorda av material som absolut inte kommer att rosta. När man ser på en bricka som är gjord av en metall så kan den vara slät eller räfflad i enlighet med de behov som föreligger.

 

Skräddarsydda lösningar

Brickorna som ska användas inom industrin kan ha unika utformningar och man anpassar tjocklek i enlighet med de behov som finns. Det här ställer förstås höga krav på företagen som tar fram brickorna. Då en kund kommer med sin detaljplan så ska det gå att välja bästa material och att arbeta fritt med dimensioner. Det ska heller inte spela någon roll om man bara behöver några få exemplar eller en enorm uppsättning av identiska detaljer. Dagens maskiner kan ta fram skräddarsydda lösningar i den upplaga som man har behov av till riktigt bra och vettiga priser.

 

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Fästelement | Skruv | Muttrar |Brickor | Fjädrar

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår