Fleroperationssvarvning, FLEROP, är en form av fleroperationsbearbetning. Här kan man ofta färdigbearbeta detaljen direkt och på så sätt undvika efterbearbetning.

Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.57 -0.02 -0.018
GBP 13.55 -0.01 -0.009
USD 10.89 0.00 0.002
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Fleroperationssvarvning

Snabba tips om

    1. När man ska svarva komplexa detaljer i tuffare material så passar fleroperationssvarvning bra.
    2. Vid fleroperationssvarvning kan man ofta undvika efterbearbetning eftersom detaljerna färdigbearbetas direkt.
    3. Ska man svarva långa axlar så är fleroperationssvarvning lämpligt.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så här går det till

FLEROP är namnet för fleroperationsbearbetning, såsom fleroperationssvarvning. När man använder fleroperationssvarvning, eller en FLEROP, kan man bearbeta detaljerna helt färdiga och man behöver ingen eller bara lite efterbearbetning.

Vid fleroperationssvarvning körs ofta två program samtidigt. Dessa styr alla funktioner och synkroniseras på bestämda ställen så att inte verktygen krockar.

Fleroperationssvarven är CNC-styrd och har ofta ett magasin med verktyg som man kan ta fram vid behov. Man har också flera verktyg som är likadana som kan användas allt eftersom de andra blir slitna. CAD/CAM-programmering krävs ofta vid fleroperationssvarvning.

 

Fleroperationssvarvning

 

Fördelar

Det finns många fördelar med en FLEROP eller fleroperationssvarvning. En är den att man ofta kan bearbeta detaljerna helt färdiga och på det sättet undvika efterbearbetning. Ska man svarva komplexa detaljer i tuffa material så lämpar sig fleroperationssvarvning bra.

Fleroperationssvarvning fungerar bra vid små och stora serier, både horisontalt och vertikalt. Ska man svarva långa axlar så fungerar fleroperationssvarvning också bra.

 

Vanligt med robot

Möjligheterna är många vid fleroperationssvarvning. Man kan till exempel gravera text och bearbeta svepta former med komplicerade geometrier. Vid fleroperationssvarvning är det vanligt att man använder en robot som sätter in arbetsstycken i maskinen. FLEROP:en kan också mäta detaljen själv och rätta till om det finns måttfel.

Fleroperationssvarvning

 

Sammanfattning av Fleroperationssvarvning

Fleroperationssvarvning är en form av fleroperationsbearbetning och brukar ofta benämnas FLEROP. I en FLEROP kan man ofta göra färdigt all bearbetning av detaljen och på detta sätt undvika efterbearbetning.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Automatsvarvning | LängdsvarvningCNC-svarvning | Fleroperationssvarvning | Svarvning | Gängsvarvning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår