Avancerad modelltillverkning, kontrollfixturer och verktyg är några exempel på produkter som kan bearbetas genom komplex fåstycksfräsning. Uppdrag inom fåstycksfräsning gäller ofta produkter i utvecklingsstadiet.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Söndag 5 juli
Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.47 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.23%

Fåstycksfräsning

Snabba tips om

    1. Företag som utför enstyckstillverkning använder sig i regel av 3-, 4- och/eller 5-axliga fräsmaskiner, och därtill effektiva programmeringshjälpmedel, sk CAM-system (Computer Aided Manufacturing).
    2. En typisk fåstyckstillverkare är företag som tillverkar formverktyg.
    3. Formfräsningen vid fåstyckstillverkning innebär oftast bearbetning av komplexa dubbelkrökta ytor och/eller framtagning av komplexa prismatiska strukturer som kräver 5-axliga maskiner.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Fleraxlig fräsning för precision

Verktyget kan ställas i alla vinklar för åtkomlighet, optimala skärförhållanden och/eller optimal precision när du använder dig av 5-axliga fräsmaskiner. På moderna fräsmaskiner tillämpas så kallad CNC-styrning (Computer Numerical Control). Programmen kan skrivas direkt in i fräsmaskinens styrsystem eller programmeras via ett CAM-system där fräsprogrammet utarbetas och verifieras grafiskt med hjälp av en tredimensionell datamodell. Beroende på vilken produkt som ska framställas används också 3- och 4-axliga fräsmaskiner för optimal flexibilitet gentemot kunden.

 

Fåstycksfräsning

 

Verifiering med friformsmätning

För slutverifiering av fixturer och frästa produkter är effektiva mätsystem en självklarhet. Genom friformsmätning kopplas mätmaskinen till ett digitalt mätsystem där detaljen matchas gentemot den tredimensionella CAD-modellen. Alternativet är en prismatisk manuell mätning utifrån en tvådimensionell ritning.

 

Fräsningens historia

Någon gång mellan 1814 och 1818 uppfanns de första klassiska fräsmaskinerna. Fräsmaskiner kan ses som en vidareutveckling av en roterande (rotativ) fil, som placerad i en svarv kan liknas vid ett skärande fräsverktyg. Den första roterande filen är känd från cirka 1760, genom Jacques de Vaucanson.

APM August Pettersson AB

Värnamo

Välkommen till APM! ·         Konstruerar och tillverkar kontrollfixturer ·         Utför externa mätuppdrag ·         Utför externa fräsuppdrag i 3- och 5-axliga maskinerAPM...

Fixturexperterna utvecklas med ny teknik

Med investeringen i additiv teknik fortsätter APM att ligga i topp med högkvalitativa lösningar inom kontrollfixturer för kravställande kunder.

Be-Må AB

VÄRNAMO

Verktygsfirman Be-Må AB grundades 1966 och är ett familjeföretag. Vår affärsidé grundar sig på att konstruera och producera kvalificerade formverktyg inom bl.a....

JSS Verktyg AB

SKILLINGARYD

JSS Verktyg är ett familjetföretag som är belägaet på Ekholmen i Skillingaryd. Företaget startades 1986 av Johnny och Sigbritt Svensson som till en början drev företaget...

Fåstycksfräsning

 

Sammanfattning av Fåstycksfräsning

Avancerad modelltillverkning, kontrollfixturer och verktyg är några exempel på produkter som kan bearbetas genom komplex fåstycksfräsning.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Fräsning | Fåstycksfräsning |Lågseriefräsning | Produktionsfräsning | Gängfräsning