Här är underleverantörer som utför vattenskärning i plåt, plast, gummi och trä samt aluminium och mässing. Även rostfritt och glas går att vattenskära i.

Vecka 21 Torsdag 23 maj Grattis Desideria, Desirée
Valuta
EUR 11.62 -0.01 -0.007
GBP 13.64 -0.02 -0.019
USD 10.74 0.00 0.001
BÖRSEN 17:30
0.04%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Vattenskärning

Snabba tips om vattenskärning

    1. Vattenskärning kan användas både för borrning och för skärning.
    2. För svåra detaljer så är vattenskärning det bästa valet.
    3. Idag kan ett företag utföra vattenskärning i olika material för en komplett slutprodukt.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så går det till

Man kan säga att det finns två typer av beskärning med vatten. Den ena metoden kallas för ren vattenbeskärning eftersom den bara består av en vattenstråle som är helt utan tillsatser. Det som gör att man kan skära med vattnet är att strålen har en skäreffekt på flera tusen bar. Den rena vattenstrålningen använder man för mjukare material som tyg och plast. Det här är också en smart metod då man ska jobba med matvaror som givetvis inte kan utsättas för material som kan förstöra produkten och som kan göra den farlig att förtära.

 

När man ska skära i material som metall och glas så använder man sig av den abrasiva skärtekniken. Här har man lagt till sand som abrasivmedel för att öka skäreffekten.

 

Idag kan företag som jobbar med tekniken ha flera skärstrålar igång på ett stycke samtidigt. Det gör att man snabbt får fram komplexa former och färdiga detaljer utan någon särskild efterbehandling.

 

Vattenskärning

 

Vad kan man skära i?

När man talar om vattenskärningstekniken så fokuserar man ofta på metaller eftersom det finns så många fördelar med att skära stål, aluminium och koppar på detta vis. Det är dock minst lika vanligt att man med vatten skär i marmor, gummi, papper, plast och trä.

 

Om du tar en titt på vackra marmorgolv med unika koppar- eller mässingsdetaljer så kan du vara rätt säker på att man fått fram de vackra formerna med hjälp av vattenstrålar. Det här är nämligen en teknik som lämpar sig mycket väl för konstnärlig utformning varför den gärna används då man ska beakta estetiken och skapa unik design.

 

 

Vattenskärning

 

En miljövänlig teknik

Det som gör att vattenbeskärningen förespråkas starkt är att den är miljövänlig. Man använder sig ju bara av vatten och sand. Även om processen givetvis kräver energi så kan man se att beskärning med vatten har en minimal påverkan på miljön.

 

Eftersom man kan skära så exakt så slipper man slösa på dyra material och det ger även besparingar för kunden som inte måste betala för material som sedan slängs. De som jobbar med beskärningen slipper arbeta med farliga ämnen, och arbetsmiljön är både ren och behaglig.

 

Sammanfattning av vattenskärning

När man ska beskära material som papper, gummi, metall och glas så är vattenbeskärningen ett riktigt smart val. Med vattenbeskärning så får man fram exakta former och man slipper onödigt materialspill. Det här är en miljövänlig teknik som kan användas till nästan vad som helst och som erbjuder riktigt kostnadseffektiva lösningar.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Skärning | Laserskärning | Lasersvetsning | Lasermärkning | Lasergravering | Rörlaserskärning | Gasskärning | Fiberlaser | Plasmaskärning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår