Plaståtervinning, plastgranulat, kompound och masterbatch är sådant som Gnosjöregionens polymerföretag kan innan och utan. På denna sida kan du hitta företag i plastbranschen som kan hjälpa dig med allt från till återvinning av plast till försäljning av plastgranulat.

Vecka 49 Lördag 9 december Grattis Anna
Valuta
EUR 11.27 0.06 0.057
GBP 13.14 0.00 0
USD 10.47 0.08 0.083
BÖRSEN 17:30
0.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Plaståtervinning

Tips om plaståtervinning

  1. Idag går det att framställa plastmaterial av mycket hög kvalitet även att den är 100% återvunnen.
  2. Regelverket kring ursprungsspårning kommer skärpas betydligt framåt och då blir det enklare för slutanvändare att ta reda på hur mycket av plastprodukten som består av återvunnen plast.
  3. Plast och andra polymerer har ett oförtjänt dåligt rykte men givetvis ska även detta material återvinnas för att spara miljön. På rätt sätt bidrar plaståtervinningen inom industrin till mer lönsamma produkter.Plast och andra polymerer har ett oförtjänt dåligt rykte men givetvis ska även detta material återvinnas för att spara miljön. På rätt sätt bidrar plaståtervinningen inom industrin till mer lönsamma produkter.
  4. Plastprodukter har ögonen på sig från konsumenter och att berätta att dina plastdetaljer innehåller återvunnen plast med liten miljöpåverkan kan bidra till så väl ökad försäljning som stärkt varumärke.
  5. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Bred kunskap om återvinning av polymera material

Inom industriell plastproduktion har arbetet med råvaror och återvinning av plastmaterial gått framåt med stormsteg de senaste åren. I Gnosjöregionen som anses vara Sveriges Mecka när det kommer till tillverkning av plastprodukter, inte minst genom formsprutning, finns en mycket bred kunskap i ämnet. Här finns inte bara tillverkande industrier utan även företag som specialiserat sig på att återvinna plast. Allt från spillmaterial från produktion till återvinning av använda polymera produkter.

 

Läs vidare bland företagen nedan så hoppas vi du hittar en lämplig leverantör i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig.

Plastproduktion i Gnosjöregionen

Gnosjöregionen består av kommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo. Här finns även orterna Anderstorp, Hillerstorp, Smålandsstenar, Skeppshult, Skillingaryd, Forsheda och några till. Området är välkänt för sin företagsamhet. Plastindustrin tillsammans med plåtbearbetning och skärande bearbetning dominerar blad de tillverkande företagen. Det finns även en betydande möbelproduktion i Gnosjöregionen.

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår