Här presenteras företag som tillverkar nya automatverktyg och som även kan serva existerande automatverktyg.

Vecka 29 Söndag 21 juli Grattis Johanna
Valuta
EUR 11.62 0.06 0.065
GBP 13.79 0.00 0
USD 10.68 0.07 0.073
BÖRSEN 17:30
-1.56%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Automatverktyg

Snabba tips om automatverktyg

    1. Med automatverktyg så kan man öka produktionstiden utan att tumma på kvalitet.
    2. När automatverktygen signalerar om byte av delar innan arbetsprocessen lägger av så sparar man både tid och pengar.
    3. De företag som utvecklar automatverktyg kan ofta serva dessa för längre hållbarhet.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det är möjligt att japanerna är de som är galnast i robotar och automatiska verktyg, men inom svensk verkstadsindustri så kan man se att utvecklingen av dessa har kommit riktigt långt. Idag förlitar sig företagen i Gnosjöregionen på automatverktyg som förstår kommandon från program i datorer. Precisionen höjs och likaså tempot vilket leder till produktioner som kostar mindre och som anpassas exakt till kundens önskemål.

 

Automatverktyg

 

Datoriserade verktyg

När man talar om automatverktyg så kan det handla om vilket verktyg som helst. Det som gör att verktyget fungerar automatiskt är att det är programmerat och kopplat till ett datorprogram. Programmet kan vara till för ett enda verktyg där sensorer känner av eventuella fel, eller så kan det styra ett helt gäng maskiner som samarbetar på en och samma produktionslinje. Med avancerad mjukvara så kan man ställa in verktygets rörelser på ett precist vis och man kan också justera det då arbetet redan är igång. Signaler skickas tillbaka till styrprogrammet som kan se till att kommande cyklar i produktionen går smidigt med exakta rörelser och lägen.

 

Automatverktyg

Då verktyg slits ut

Det händer förstås att verktyg slits ut men det fina med de automatiska verktygen är att själva automatiken förblir intakt. Om man jobbar med material som snabbt sliter ner verktygen så kan man veta om när det är dags att byta ut en del innan det verkligen är dags. Dessutom så kan man programmera sitt verktyg så att det automatiskt skiftar delar till nya. Operatören måste inte in och mecka i onödan utan står mest vid sidan av för att läsa av programmering och se till att verktyget jobbar på som det ska.

 

Fördelar med den nya tekniken

Det finns väldigt många fördelar med den automatiska verktygstekniken. Idag kan operatörer jobba på ett mycket effektivt sätt då de inte ständigt måste inta rollen som vaktmästare och fixa med verktyg och maskiner som trilskas. När både material och teknik har utvecklats så når man en situation där kunden får precis det som eftersöks till bästa pris. Många av de företag i Gnosjöregionen som kan erbjuda automatiska verktyg kan även ställa upp med den service som behövs med reparationer och nyproduktion av verktyg till de automatiserade maskinerna.

 

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Verktyg | Följdverktyg | Fixturer |Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår