Gnosjöregionen är plastproduktionens Mecka. Här hittar du alla leverantörer av plastprodukter, formsprutning, formblåsning osv.

Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.69 0.01 0.009
GBP 13.92 0.02 0.025
USD 10.79 0.02 0.022
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Plastproduktion

Snabba tips om plastproduktion

  1. Plastproduktion är inget nytt koncept och det finns företag i Gnosjöregionen som har jobbat med tillverkning av plastprodukter i nära 100 års tid.
  2. Det var under mitten av 1900-talet som plastproduktionen fick fart på allvar och idag så är den en oumbärlig del av tillverkningsindustrin.
  3. Det går att tillverka i biologisk nedbrytbar plast men detta är dyrare än att tillverka oljebaserad plast och därför tar det tid att förändra och införa mer miljövänlig plast.
  4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Plast används idag inom många olika sammanhang. Det är inte bara hushåll som drar nytta av plastproduktion som står bakom smarta produkter som matbehållare, hushållsredskap såväl som inredning. Inom industrin så litar man på att delar i maskiner fungerar som de ska som till exempel kugghjul och skyddsutrustning. Det här är viktiga delar som bidrar till att branscher som fordon och medicin kan fortsätta att utvecklas med goda resultat.

 

Plastproduktion

 

Effektiv plastproduktion med goda resultat

Goda resultat beror på flera viktiga bitar och då man ska välja en samarbetspartner för produktion av plastdetaljer så är det viktigt att man betänker hur deras tjänster och verksamhet ser ut. Man bör kunna få hjälp med planering av plastproduktion så att man kan få en kostnadseffektiv tillverkning som ger de resultat som man är ute efter. Saker som kommer att påverka både ekonomi och resultat är:

 • Tillgång till olika former av plastmaterial
 • Flexibilitet vad gäller tillverkningsprocesser
 • Moderna maskiner som kan jobba snabbt
 • Kunskap och erfarenhet på verkstadsgolvet

Verkstäder som sedan tidigare har erfarenhet av att formblåsa, formgjuta och formspruta plast har förstås fördelar då de har god inblick i vilka plastsorter som passar för vilken typ av produkt. Samtidigt så är det så att den moderna tekniken har lett till produktionsprocesser som är lätta att använda sig av så det finns även nykomlingar som ger plasteliten en god match.

 

 

Plastproduktion

 

Ett hårt material som ändå är mjukt

Det finns mycket att säga om plast som material, och något som man kan förundras över är hur det rör sig om ett material som kan vara mycket mjukt och följsamt som det vi ser i plastpåsar såväl som riktigt hårt som det vi ser i blandningar av plast och kompositmaterial för inredning i kök. Plasten ger ett viktigt stöd inom industrin och med plastproduktion så tar man fram delar och produkter som förväntas ha lång hållbarhet och som kan klara av påfrestningar på ett galant sätt.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Plastbearbetning |Konstruktionsplast | Plastproduktion | Plastprodukter

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår