Dagens stansmaskiner är avancerade och de klarar olika tjocklekar såväl som olika material samtidigt som de erbjuder en hög produktionstakt.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Stansmaskiner

Snabba tips om stansmaskiner

    1. Stansmaskiner kan utföra flera moment i en och samma maskin.
    2. Med smart programmering så kan man få en betydligt snabbare produktion.
    3. Service och underhåll ger bättre resultat på kort och på lång sikt.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Stansning innebär att man gör hål i ett material. Med stansverktyg så får man en specifik form på hålet och man kan förstås stansa manuellt med egen kraft. I grund och botten så är ett hålslag som man använder för papper en enkel form av stansmaskin som man driver manuellt. Då man vill få perfekta hål i material som plast och metall så är stansmaskiner överlägsna då de erbjuder både kraft och precision. Med den moderna tekniken så kan man programmera maskinerna att jobba på ett visst sätt och med fler verktyg så att man kan klara av flera arbetsmoment med en stansmaskin.

 

Stansmaskiner

 

Stansmaskiner som drivs med CNC-tekniken

Idag så är CNC-tekniken mycket populär och det är inte så konstigt. När man jobbar med stansmaskiner som drivs med denna teknik så får man hög flexibilitet och effektivitet. När man inte kan göra hålen med laser eller på annat sätt så blir detta för det mesta det bästa alternativet. CNC-program kan ställas in på ett precist sätt så att man får rätt kraft mot det material som man ska stansa i. Man kan på så vis använda samma stansmaskin för många olika produkter och för olika material.

 

Stansmaskiner

 

Flexibel tillverkning

I stansmaskinen så finns det plats för flera verktyg och för olika typer av beskärande verktyg. När man behöver skära och stansa på samma bit material så blir detta mycket smidigt och man sparar förstås tid på att kunna utföra hela tillverkningen i en maskin. Många gånger så kan man få ut delar som är klara att använda såvida de inte behöver någon form av efterbehandling som ytbehandling med färg.

 

I och med att stansmaskinen snabbt kan byta mellan olika verktyg och även flytta på det material som man stansar och bearbetar så får man mycket goda resultat på kort tid. Moderna maskiner är också effektiva på så vis att de kan jobba på utan mycket underhåll men man ska tänka på att god service och underhåll är en essentiell bit för att produktionen ska lyckas.

 

Då man köper stansmaskinen från ett seriöst företag så kan man även få service och underhåll som är skräddarsytt till maskinen och till de produktionsprocesser som man använder den till. Det här kan vara skillnaden mellan produktion som flyter på som den ska, och produktion som avbryts av alltför många avbrott.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Maskinförsäljning |Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor |Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner |Bockautomater | CNC-maskiner