Hitta företag i Gnosjöregionen som klarar av extrudering och som kan ta hand om din produktion av plastprodukter i sträng.

Vecka 16 Fredag 19 april Grattis Olaus, Ola
Valuta
EUR 11.68 0.01 0.005
GBP 13.64 0.00 -0.001
USD 10.97 0.00 0.001
BÖRSEN 12:59
-1.32%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Extrudering

Snabba tips om Extrudering

    1. Ta hjälp med extrudering av ett företag som även kan erbjuda viktig slutbearbetning.
    2. Beakta möjligheten till viktig efterbehandling med tryck och formning av de färdiga produkterna som har extruderats.
    3. För känsliga användningsområden så måste man få en tillverkning som beaktar den hygieniska aspekten.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Vi är alla vana vid att kunna få fatt i mjuka plaststrängar som ska användas i olika sammanhang. Sällan tänker man på hur dessa har tillverkats men faktum är att det i Gnosjöregionen finns kvalitetsframtagning av dessa produkter. Med hjälp av extrudering eller strängsprutning så kan man skapa rör, slangar och annat i olika format.

 

Dessa används inom olika industrier varav sjukvården är särskilt beroende av de precisa produkterna. Numera så är tillverkningsprocessen automatisk och mycket smidig och man kan ställa stora krav på slutprodukten.

 

Extrudering

 

Så går det till

Extrudering ser så enkelt ut och om man besöker en verkstad i Gnosjöregionen som kan erbjuda denna produktionsteknik så finner man en lugn och behaglig plats där man kan se den färdiga slangliknande produkten rulla fram för att kapas till önskat format. Genom att använda sig av en cylinder och en så kallad plasticeringsskruv så kan man mata fram det plastmaterial som man jobbar med i smält form. Cylinderns väggar kommer att hettas upp samtidigt som man anpassar skruvarnas placering för att öka trycket.

 

När plastmaterialet till sist pressas ut genom ett munstycke så tar det formen som munstycket har. I detta läge så är plasten mycket varm och den är inte stabil så man måste med hjälp av vatten eller luft låta den svalna innan man kan rulla upp på rullar eller kapa i önskade arbetsstycken.

 

Extrudering

 

Strängsprutning

De företag som erbjuder extrudering kan även ställa upp med det som kallas för strängsprutning som är en liknande process med en cylinder och skruv där man långsamt matar in ett plastämne som kommer att smälta för att bli formbart. Här får man också formen genom att låta plastmassan tryckas ut genom ett munstycke som har den önskade formen. När man har skapat produkter på detta vis så kallas de för strängsprutgods.

 

Tillverkning för sjukvården

När man ska ta fram plaströr och slangar som ska användas inom sjukvården som en del av de produkter som man använder rent medicinskt så ställs det speciella krav. För den här typen av extrudering så måste företaget som producerar ha ett rum som klassas som renrum. Det betyder att produkterna inte kommer att utsättas för smuts och damm som kan bli farligt då de ska användas inom sjukvården.

 

Oavsett vad man ska använda de extruderade produkterna till så är det mycket viktigt med flexibilitet och möjlighet att ta fram prototyper så att man vet att man får en exakt slutprodukt. Det här är något som duktiga företag i Gnosjöregionen kan erbjuda till vettiga priser och med normala ledtider.

 

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Filmblåsning | Sträckfilm |Förpackningsslang | Extrudering

 

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår