Finn företag i Gnosjöregionen som levererar och underhåller smarta robotlösningar för din produktion.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Lördag 21 september
Grattis Matteus
Valuta
EUR 10.69 -0.04
GBP 12.11 0.00
USD 9.7 0.00
BÖRSEN 18:42
-0.07%

Robotlösningar

Snabba tips om Robotlösningar

    1. Ta reda på hur er arbetsprocess kan förstärkas med hjälp av robotar.
    2. Dra nytta av skräddarsydda robotsystem som är utvecklade i enlighet med era behov och arbetsprocess.
    3. Robotlösningar kräver underhåll och detta bör ett bra företag kunna hjälpa till med.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Vad vore dagens industri utan robotlösningar? Det här är en fråga som gäller hela det moderna samhället för vi är numera beroende av automatiserade industriprocesser som sörjer för att våra liv förblir smidiga och enkla att leva.

 

Tillverkningen av produkter är effektiv och säker tack vare robotlösningarna som gör att man får tid över till att koncentrera sig på utvecklingen av nya fantastiska tekniska lösningar. I Gnosjöregionen så finns det företag som utvecklar robotar och automatiserade processer som är precist anpassade till den produktion som man bedriver.

Robotlösningar

Robotar och maskiner som jobbar ihop

Idag så måste robotar kunna jobba ihop med maskiner och inte bara med människor. För att detta ska fungera så måste det förstås finnas människor på plats som sörjer för att samarbete mellan robot och maskin fungerar som det ska. Den här typen av robotlösningar drivs med hjälp av datorsystem som kommunicerar med robot och maskin.

 

En arbetsplats som redan har svarvar och pressar som är automatiska kan alltså ganska enkelt integrera robotsystem som ser till att arbetet med matning av material går snabbare.

 

Inlead Automation i Sverige AB

Anderstorp

Genom vår samlade erfarenhet och kompetens erbjuder vi projektledning, konstruktion och en oslagbar service och tillgänglighet. Vår stora bredd och kunnande med erfarenhet från många...

Från 400 till 2000 kvadratmeter

InLead Automation fortsätter tillväxtresan och flyttar in i egna nya lokaler på Allégatan i Anderstorp. Samtidigt växer man med nyrekryteringar.

Ekatech Industriautomation

SMÅLANDSSTENAR

Vi arbetar med helhetslösningar inom automation, robotteknik och processkontroll. Med lång erfarenhet från såväl trä-, tillverknings- och livsmedelsindustri som tung processindustri,...

Bors Automation & Tool AB

BOR

BORS Automation & Tool AB bildades 2006. Bolaget ligger som dotterbolag till BORS Verktygs AB som i sin tur grundades 1958 och sedan dess framgångsrikt drivits som ett familjeföretag. BORS...

BORS får ny kostym

Efter att ha tagit hem en order motsvarande en hel årsomsättning passar BORS Automation & Tool på att uppgradera hela fabriken.

Åminne Mekaniska Verkstad AB

Värnamo

Vi arbetar med konstruktion av specialmaskiner till industrin– maskiner som är funktionsanpassade och som effektiviserar tillverkningen av alla olika slags produkter. Vårt huvudfokus är...

Rovima AB

Anderstorp

Rovima AB har ett nära samarbete med RobotTeknik AB i Anderstorp. Rovima har framförallt tagit fram robotvisonmtare för industrin. Rovima-enheterna är utvecklade för att sänka...

Robotlösningar

 

Högre säkerhet

Något som är nog så viktigt med robotar är att de erbjuder en högre säkerhet på arbetsplatsen. Om man har operatörer som måste lyfta tungt och komma farligt nära verktyg som klipper, fräser och svetsar så finns det god anledning till att automatisera detta arbete. Operatören får istället överse robotens arbetsprocess och se till att den pågår utan avbrott.

 

I längden så kan man spara pengar på detta eftersom operatörens arbetstid nu kan läggas på viktigare arbetsmoment då roboten klarar av matning och lyft snabbare och mycket precist.

 

Nya lösningar

Det utvecklas hela tiden nya robotlösningar som är till för att utveckla industrin. De verkstäder som jobbar med produktion av stora och små volymer behöver smarta lösningar som gör att det hela kan gå snabbare och utan fel. I Gnosjöregionen så finns det stöd som behövs för att utveckla en stabil och effektiv arbetsprocess. Man kan få skräddarsydda system som integreras med den produktionslinje som man redan arbetar med.

 

Det här tar lite tid i början men så snart som man har kommit in i det nya arbetsflödet så sparar man tid, och tid är som bekant pengar så detta är något som både företag och kunder tjänar på.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Industriautomation |Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering |Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

 

 

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.