Med plasmaskärning så kan man skära i tjocka metaller och få fram exakta delar. Plasmaskärning blir extra effektiv då den fungerar med CNC tekniken.

Vecka 03 Lördag 18 januari Grattis Hilda, Hildur
Valuta
EUR 11.5 0.01 0.014
GBP 13.63 -0.02 -0.022
USD 11.2 0.05 0.049
BÖRSEN 17:30
1.21%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Plasmaskärning

Snabba tips om plasmaskärning

    1. Plasmaskärning kan vara ett bra alternativ till gasskärning eftersom det här är en metod som erbjuder snabbhet.
    2. Plasmateknologin erbjuder inte bara snabbare beskärning utan också snitt som håller högre kvalitet.
    3. Med plasmaskärningen så kan man skära i flera lager plåt samtidigt.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Även om laserskärning som fiberlaser i många fall föredras över plasmametoden så är plasmaskärningen fortfarande en mycket populär beskärningsmetod. Istället för att välja den vattenskärning Stockholm, Öland, Göteborg och andra orter kan erbjuda så kan det vara klokt att se närmre på plasmaskärningen så man ska skära plåt och i andra metaller. För högre effektivitet och även bättre säkerhet så kan det vara klokt att arbeta med CNC tekniken som gör det möjligt att arbeta på ett automatiskt sätt där en dator talar om för plasmaskäraren vad den ska göra.

 

Plasmaskärning

 

Så går plasmaskärning till

Rent praktiskt så är det så att man med plasmaskärning får fram en båge av ljus mellan materialet som ska beskäras och själva skärelektroden. I och med att man använder sig av elektricitet så är den här metoden väl lämpad för ledande metall som aluminium, koppar och stål. Där en fiberlaser inte kommer att orka att ta sig igenom så klarar plasmaskäraren jobbet. Den här metoden gör det till och med möjligt att stapla fler metallark på varandra för att på så vis skära ut fler delar på en och samma gång. Det finns vissa likheter mellan plasmaskärningen och gasskärning på så vis att man använder sig av en stråle med luft eller gas för att skära i materialet där det har hettats upp. För att lyckas med den här typen av snitt så måste man förstås komma upp i väldigt höga temperaturer på omkring 30000 grader Celsius. Skärelektroden kommer inte att skära igenom materialet men då det smälts ner så kan man blåsa bort smält metall från snittytan på ett effektivt vis så att man får det snitt som man är ute efter.

Det finns inget företag i den här kategorien

Plasmaskärning

 

Lite historia

Plasmabeskärningen kom från plasmasvetsningen och utvecklades under 1980-talet som ett bra sätt att skära i metaller på. Det som gillades skarpt med den nya plasmametoden var att man slapp det metallspill som naturligt uppstår då man skär med metall mot metall. Dessutom så blev snittytorna mycket finare än det som man hade fått fram med de metoder som användes under mitten av 1900-talet. När man talar om plasmabeskärningens historia så måste även CNC tekniken nämnas. Under 1990-talet så blev det nämligen allt vanligare med plasmaskärningsmaskiner som styrdes av CNC tekniken och som kunde programmeras att klara av arbetet automatiskt. De här maskinerna var dock i början rätt begränsade eftersom man bara kunde använda dem till att skära ut mönster i platta stål och plåtark.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Skärning | Laserskärning | Lasersvetsning | Lasermärkning | Lasergravering | Rörlaserskärning | Gasskärning | Vattenskärning | Fiberlaser

Energi, miljö, återvinning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.



Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår