Servicerobotar är effektiva hjälpmedel inom modern verkstadsindustri, som kan utföra farligt och monotont arbete snabbare och säkrare.

Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Servicerobotar

Snabba tips om servicerobotar

    1. Servicerobotar gör att produktionen kan gå mycket snabbare utan att personalkostnaderna behöver ökas.
    2. Servicerobotar är bra val för monotona uppgifter som för mänsklig personal inte är stimulerande och tar mycket lång tid.
    3. Med hjälp av servicerobotar skapas en tryggare arbetsmiljö.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Robotar av olika avancerad grad är något som blir en allt viktigare del av det mänskliga samhället, och kan fungera som hjälpmedel för att utföra tunga eller farliga sysslor. Inom verkstadsindustrin är service robotar numera en ovärderlig del av det dagliga arbetet, och bidrar till snabbare och säkrare produktion.

 

Servicerobotar

 

Framtiden redan idag

Många upplever det här med robotar som något taget ur science fiction som inte existerar i verkligheten ännu, men de som tror detta har inte besökt en modern industriverkstad. En service robot ser kanske inte ut som de man ser på film, men de kan ändå utföra en mängd avancerade uppgifter och vara till stor del självgående. Vare sig det handlar om en enkel fast robotarm som hanterar arbetsstycken eller en mer avancerad robot som kan förflytta sig så är dessa robotar tekniska innovationer som är tecken på de enorma framsteg som hela tiden görs inom avancerad teknik och industridesign.

 

 

Servicerobotar

 

Robotens hjärna

Vad är det då som får en robot att fungera och så att säga bli levande? Bakom varje service robot ligger ett avancerat samarbete mellan datorteknik och design som har resulterat i en maskin som kan arbeta automatiserat och utföra processer på beställning. Det man kan kalla för robotens hjärna, det vill säga det som får den att fysiskt röra sig och utföra moment, är ett så kallat styrsystem. Ett styrsystem är som en slags dator som är integrerad i en robot eller maskin och kan med hjälp av koder och programmering styra den fysiska maskinkroppen till att utföra moment.

 

Det omöjliga blir möjligt

Inom dagens verkstadsindustri används en mängd material och maskiner som antingen direkt eller indirekt, på grund av exempelvis avfall, utgör en stor säkerhetsrisk för människan. Många objekt som hanteras är dessutom antingen mycket otympliga och tunga, eller håller extrema temperaturer då de nyligen har bearbetats på något sätt. Att då ha servicerobotar som kan hantera dem bidrar till att processer som inte hade varit möjliga för trettio år sedan är möjliga idag. Och resultatet är något som alla vinner på, nämligen säkrare, snabbare och billigare produktion.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Industriautomation | Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering | Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår