Sök och finn företag i Gnosjöregionen med trumling som tjänst. Trumling kan utföras på olika sätt i enlighet med de behov som föreligger.

Vecka 21 Torsdag 23 maj Grattis Desideria, Desirée
Valuta
EUR 11.61 -0.01 -0.01
GBP 13.63 -0.02 -0.024
USD 10.74 0.00 0
BÖRSEN 17:30
0.04%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Trumling

Snabba tips om Trumling

    1. Välj ett företag som kan erbjuda olika slags trumling för bästa resultat.
    2. Tänk på att använda rätt typ av chips för slipning och separation.
    3. Vänd dig till ett företag som kan erbjuda trumlingen som legoarbete eller som kan hjälpa dig med trumlingsmaskiner för egen produktion.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Då man ska ytbehandla en metallprodukt så använder man sig ofta av automatiska metoder som bygger på traditionella arbetsmoment. Trumling är en sådan metod där man slipar och polerar ytor i en slags tunna som innefattar medel och mindre delar som rör sig mot de detaljer som ska behandlar. Det finns idag företag i Gnosjöregionen som kan erbjuda trumling som legoarbete eller de maskiner som man behöver för att ta hand om arbetet själv.

 

Trumling

 

Slipa och polera metallstycken

När man ser på en omgång trumling av metalldelar så påminns man om de automatiska potatisskalare som finns i storkök. Rent enkelt så kan man säga att det handlar om att tumla metallkomponenterna så att de slipas och poleras av det material som finns i tumlaren. Det här ser enkelt ut men det ligger en hel del vetenskap bakom arbetsmetoden. Man kan nämligen inte använda sig av vilka medel och former som helst och för att få bästa möjliga resultat så jobbar man med lite olika teknik.

 

Trumling

 

Olika trumlingsmetoder

Den vanligaste formen av trumling kallas för vibrationstrumling och den utförs i runda maskiner som jobbar på ett tyst och jämnt vis. Det finns även raka maskiner inom denna kategori och dessa maskiner har anpassats för att erbjuda hållbarhet och riktigt fina resultat. Då man jobbar med en roterande skiva i botten av trumlingsmaskinen så handlar det om centrifugaltrumling och detta anses vara en mycket effektiv variant av arbetsmetoden. Man kan också välja att fästa arbetsstycken istället för att låta de tumla runt fritt och det här kallas för släptrumling eller drag finishing. Fördelen med sistnämnda teknik är att de stycken som behandlas inte riskerar att röra vid varandra.

 

Välj rätt samarbetspartner

I Gnosjöregionen så finns det företag som är experter på trumling och de kan se till att du får rätt maskiner eller helt enkelt jobbet utfört på rätt sätt. När det handlar om trumling så krävs det verkligen expertkunskap för med fel trumlingschips och fel arbetsmetod så riskerar man att i värsta fall skada sina detaljer. Då är det bättre att jobba på rätt sätt från start med folk som har god erfarenhet av olika trumlingsmetoder och som kan erbjuda bra priser och snabba ledtider.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Plåtbearbetning | Stansning |Metallbearbetning | Trumling | Blästring | Värmebehandling

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår