Det finns många viktiga fördelar med tvåkomponents formsprutning med vilken man kan tillverka stora såväl som små plastdetaljer.

Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.57 -0.02 -0.016
GBP 13.55 -0.01 -0.007
USD 10.89 0.00 0.003
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Tvåkomponents

Snabba tips om tvåkomponents formsprutning

    1. Betänk möjligheten att använda industrirobotar för effektivt samarbete mellan formspruta och andra industrimaskiner i din produktion.
    2. Det finns mängder av olika sorters plastgranulat. Rätt typ av plast är avgörande för slutresultatet. Ta hjälp av kunniga leverantörer.
    3. Välj ett företag med god erfarenhet av tvåkomponents formsprutning som kan anpassa tillverkning efter ditt behov.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

När man tar fram nya plastdetaljer så är det nästan alltid tal om någon form av formsprutning. Det finns många fördelar med tvåkomponents formsprutning som kan användas för en rad olika produkter och som erbjuder en mycket snabb och effektiv produktion.

 

Tvåkomponents

 

Produkter som man kan ta fram med tvåkomponents formsprutning

Man kan tillverka smått och stort med tvåkomponents formsprutning. Den här tillverkningsmetoden har bland annat blivit vanligare inom bilindustrin där man kan använda den för lite större delar som till exempel skydd som ska sitta framtill på en bil. Den här typen av skydd är viktiga för att fordon ska ha smarta dräneringssystem och även se bättre ut. Med formsprutning så får man komponenter som håller hög kvalitet men som också ser bra ut vilket är ett krav inom bilindustrin.

 

För delar som ska sitta på bilar så kan man behöva väldigt stora formsprutor som kan väga en hel del. I och med att det är tal om större komponenter så får man även ett större behov av robotar som kan klara av inmatning och utmatning på ett smidigt och snabbt sätt. Faktum är att man kan jobba med tvåkomponents formsprutning där man låter olika formsprutor ta fram delar som man sedan sätter samman med hjälp av en robot.

 

Mindre produkter som tas fram på detta sätt kan vara nappar. Anledningen till att man gärna väljer formsprutningen då man vill ta fram nappar till små barn är att tekniken ger riktigt god hygien vilket är ett måste för den här typen av produkt. Dessutom så måste objekt som ska användas av små barn vara säkra, och det blir de då man kan utforma den del som det sugs på och skölden på ett sätt som gör att de inte faller isär. Enkla former är också bra på så vis att det blir lättare att hålla rent så hygienen består.

 

Man kan också ta fram smarta produkter där man kan kombinera olika plastmaterial för bästa möjliga resultat. Ett exempel på detta är kapsyler till sportflaskor som kan ha en kropp som är gjord av PP och som sedan kan täckas av en mjukare form av plast som känns bra att använda mot mun och tänder.

Tvåkomponents

 

 

Sammanfattning av tvåkomponents formsprutning

Materialvalet av plastgranulat / masterbatch är avgörande för slutresultatet. Det finns mängder av olika kombinationer och det är en vetenskap och det krävs ofta många försök innan man hittat rätt plast. Ta hjälp av kunnigt folk redan i början av projektet så sparar du mycket tid!

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Termoplast | Formsprutning |Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning |Formblåsning | Tvåkomponents | Vakuumformning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår