Skruvar är mycket viktiga komponenter inom verkstadsindustrin. Man kan ta fram skruvar av många olika material.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Skruv

Snabba tips om Skruv

    1. För längre hållbarhet så är rostfria skruvar ett bra val.
    2. Ett företag som tillverkar skruvar kan ofta erbjuda smidiga lagerlösningar.
    3. Skruvar kan ha olika layout och design och det gäller att välja rätt typ för bästa resultat.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Idag är skruven en självklarhet. Vi förlitar oss på skruvar som fästelement inom varje industri. Med skruven går det att laga en tandrad såväl som en brygga och konstruktionen är antik. Skruvens konstruktion är sådan att man kan lita på att den sitter bra men ibland får man använda sig av speciella muttrar eller skruvlås för att säkra att allting kommer att sitta på plats. Om det är rost som gör att skruven sitter fast så kan man dock se fram emot andra typer av problem och därför så kräver många konstruktioner att man använder sig av rostfri skruv.

 

Skruv

 

Skruven – en självklarhet

Numera kan man verkligen säga att skruven är en självklarhet. Varenda unge vet att skruvar är en del av leksaker och möbler. Med skruven så kan man omvandla en roterande rörelse till linjära rörelsemoment. Det här är den typ av skruv som kallas för rörelseskruv. Den kan man använda som domkraft, som korkskruv, till hyvelbänkens spännplats, i olika typer av fräs- och svarvmaskiner för matning av detaljer eller som mikrometer. En annan variant av skruven är den som fungerar på ett fixerande vis. Här vill man alltså undvika rörelsemoment för att få en detalj att sitta fast i ett visst läge. Exempel på detta är inte bara den typ av skruv som man rent praktiskt fäster ett objekt med.

 

 

Skruv

 

Olika material

En skruv kan vara gjord i nästan vilket material som helst. Idag så kan man ta fram skruv som ska passa in i lösningar som är gjorda av plast, trä, eller metall. Man måste inte alltid matcha material och det är ganska vanligt att se metallskruvar i plastprodukter. Det som man måste tänka på då man väljer fästelement är förstås hur materialet kommer att klara olika påfrestningar. Då det finns risk för korrosion så kan man ju inte använda sig av skruv som kan börja ruttna bort och därmed förstöra hållbarheten i en konstruktion. Man kan förstås aldrig räkna skarpt med skruv som håller för evigt och därför så får man vara beredd på att vissa produkter kräver service där man byter ut muttrar och skruvlås för längre hållbarhet.

 

Skruv för unika lösningar

En unik produkt kräver oftast unik skruv. Det gäller att anpassa lösningen vad gäller skruvar så att de fyller sin funktion på ett estetiskt vis. Man måste till exempel tänka på hur skruvens ovansida ser ut om denna kommer att synas. Olika lösningar ger en vacker yta som kanske fullkomligt döljer att skruven sitter där. Dessutom så måste det gå att skruva fast skruven utan att på något vis skada produkten som den sitter i. För riktigt små detaljer så kräver detta en oerhörd precision.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Fästelement | Skruv | Muttrar |Brickor | Fjädrar

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.